Red Bull Dağılma Sürecine mi Giriyor?

Red Bul’un sezon öncesi testlerde yaşadığı sıkıntıların ardından doğal olarak takımla ilgili olumsuz söylentiler çıkmaya devam ediyor.

Red Bull’un yaşadığı sıkıntıların büyük çoğunluğunun Renault’nun V6 turbo motorundan kaynaklandığı düşünülüyor. Durum böyle olunca son 4 senenin şampiyonu Red Bull’un başka bir üreticiye geçebileceği iddia ediliyor.

Mercedes ve Ferrari’nin şu anda mevcut rakip konumunda olması nedeniyle Red Bull için en iyi seçeneğin gelecek sene spora girecek olan Honda olduğu söyleniyor.

Ancak Christian Horner bu iddiaları yalanladı. Horner “Red Bull ile Renault arasında hala üst seviyede güven var. Şu anda kesinlikle anlaşmamızın dışında bir şeye bakmıyoruz.” dedi.

Sebastian Vettel’in de yaşanan sıkıntılardan sonra takımla yollarını ayırabileceği yönündeki iddialar hemen ortaya çıkıyor. Vettel “Ben durum zorlaştığında takımdan kaçan birisi değilim. İşimde de özel hayatımda da durum böyle.”

“Tabi ki her zaman çimenlerin farklı yerlerde daha yeşil olduğunu söyleyenler çıkacaktır. Ancak dürüstlük, sadakat ve el sıkışma gibi değerleri unutmamalıyız.”

“Özellikle işler yolunda gitmezken bunlara dikkat etmeliyiz.”

“Geçmişte herkesin hataları olmuştur ancak biz bir takımız ve geride kalan senelerde çok başarılar kazandık. Şu anda birbirimize kenetlendik.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull Dağılma Sürecine mi Giriyor?” için 16 yanıt

  1. Dürüstlük gibi bir değerin olsaydı senin, multi 21 olayında Webber’i sırtından vurmazdın.

  2. bu nasıl haberler 3-5 yarış beklemek gerekli iyi durumda gözüken Mercedes ve Ferrari belkide yarışlarda sorun yaşayacak teknoloji bu ne zaman napacagı belli olmaz red bull ve reno durumu düzeltecektir

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Burada duygusallık yok ama bu kadar nankörlükte olmamalı bence.Adamlar başarısız geçen bir sezonda partneri ile ilişiği kesiyor.lenti.Nitekim Horner 2010 yılında da Renaulta çatıyordu.Tabi bu sadece söylenti ama güçlü bir söylenti.Yakında mühendis kadrosunun en iyileri ve sürücüleri de başka takıma giderse şaşırmam.F1in doğası bu.Bakalım başarıları kalıcı mı yoksa sürekli mi olacak veya zirvede daha ne kadar süre kalacaklar?

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      Ulen eski eski haberlere yorum yapacaksın yeniymiş gibi Burak deseler hadi ordan derdim 😀

      1. Nebuchadnezzar avatarı
        Nebuchadnezzar

        Askerlik bu, adama herşeyi yaptırır:)

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          Aynen öyle.Konyaya ve Sami abiye selamlar,hürmetler.Özledim vallahi adam gibi yorum yapmayı,f1i takip etmeyi.İnşallah bitince Konyaya uğramayı düşünüyorum.Bir arkadaş daha var orda rafting yapılıyormuş.Hep beraber gideriz 🙂

  4. dürüstlük, sadakat ve el sıkışma gibi değerleri unutmamalıyız.”
    Tek kelime ile helal olsun demek için bu saate yorum yazma zahmetine girdim
    Helal olsun

  5. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Önceden de belirtmiştim RedBull’a olan sempatim takımdaki mühendislerin (bu zamana kadarki) aşırı hırsları ve çalışkan olmalarıydı . Altta arkadaşların da dediği gibi bakalım kötü günlerde (avustralyada puan almaya oynayacaklar bunu hepimiz biliyoruz zaten) de birbirlerine kenetlenebilecekler mi . Takım olmak burdan gelir zaten. Benim RedBull’a olan sempatim devam edecek çünkü iyi bir takımlar ve benim gördüğüm hala daha mühendisler başarıyı elde etmek için azimli bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Şampiyon olmasalar bile Redbull iyi bir takım umarım ispanyadan sonra rekabetçi oluruz diğer büyük takımlara karşı.

  6. Takım olmak ayrı bir olay. Bunu formula1 de sağlayan bir elin parmagi kadar takım anca çıkar.
    RedBull takımı rekabetçi olduğu sürece anca bu spora tad katar.

  7. Formula daki en iyi takımın herhalde Mclaren Ferrari ve Williams olduğunu herkez anlamıştır 🙂

    1. Birbirine kenetlenmekten bahsediyorsak Ferrari ve Mclaren dediğin listeye giremiyor. Başarısızlık sonucu hep kelle aldılar. Yoksa paraya bakıyorsak büyükler 🙂

  8. Vallahi tek bir sezon kötü geçti yada birkaç sezon kötü geçti deyip dağılacaklarsa zaten büyük takım olma hayallarinden şimdiden vazgeçelim ozaman.Büyük takım dediğin tökezlediğinde tekrardan ayağa kalkabilen bir takımdır.Xtrabit arkadaşımızın dediği gibi bu sene hem takım,hem taraftarlar hemde pilotlar(özellikle vettel) için test gibi bir yıl olacak.

  9. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    Mübalağa etmişler……………………

    Yazılımcılar 18 saat çalışıyor her şey halledilecek önümüz açık ilk yarışta harika bir başlangıç yapacağız

    dağılma devrinde felan değiliz tam aksine an itibari ile yükselme devrine gireceğiz

  10. Sanmıyorum Hondaya gecebileceklerini. Kesinlikle Mclarenin veto hakkı vardır aynı Mercedesle olan anlasma gibi.

  11. Red Bull’un takım olup olmadığı bu sezon anlaşılacak. Birbirlerine bağlı kalırlarsa güvenleri de sevilirlikleri de iyice artar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir