Heidfeld: "Kimsenin Bana Bir Şey Demesi Gerekmiyor"

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld, BMW Sauber ile yeni anlaşmayı garantilemek için iyi performanslar göstermesi konusundaki baskının farkında olduğunu kabul etti.

Heidfeld son 2 yarışta 10. ve 9. olurken takım arkadaşı Kubica her ikisinden de puanlarla ayrıldı ve hatta son yarışta podyuma çıktı.

Heidfeld "Ben dışarıdaki herkesten daha fazla kendimi baskı altına sokuyorum. Eğer bir araç podyumda bitiriyor ve diğeri 9. oluyorsa kimsenin bana bir şey demesi gerekmiyor." dedi.

Heidfeld ayrıca sezon ortasında geride bıraktığı problemleri tekrar yaşamasına şaşırdığını söyledi.

Heidfeld "Testler iyi gidiyor ancak bu, burada mükemmel olacağım anlamına gelmiyor. Monza testlerinden memnundum, farklı şeyler denedim ve bunların Monza’da işe yaraması muhtemel, bu yüzden durum çok da kötü görünmüyor. Aynı zamanda bana yardımcı olacak bazı şeyler denedim."

"Açıkçası her şey sorunu anlamak ve bazı şeyleri değiştirmek için yapılıyor. Bir süre önce de aynı durumdaydım ve biraz da olsa bunları geride bıraktığımı düşünüyordum. Ancak daha sonra Valensiya’da benzer sorunları yaşayınca şaşırdım. Nerede araştırma yapmamız gerektiğini biliyorum ve sorunları aştığımızı düşünmüşüm ancak aşamamışız." dedi.

Heidfeld’in bu durumunu takım arkadaşı Robert Kubica anladığını ifade etti ve onu destekledi.

Kubica "Ben takım patronu değilim ve bu problemim yok. Bu çok zor bir durum. İnsanlar Nick’in daha önceden yaptıklarını unutmayı seviyorlar."

"Eğer seneden seneye durumun ne kadar çok değiştiğine bakarsanız daha büyük resme bakmalısınız sadece görmek istediklerinize değil."

"Nick çok iyi bir pilot ve o bunu bir çok zaman gösterdi. Daha hızlı birisini bulmakta zorlanıyorum." dedi.

Ancak Kubica takım arkadaşı seneye değişirse de sorun yaşamayacağını söyledi.

Kubica "Asla takım arkadaşım ile sorun yaşamadım ve benim için bir fark olmaz. Her zaman bir şeyler öğrenebileceğiniz takım arkadaşlarınız olur ve eğer farklı birisi gelirse ondan da farklı şeyler öğrenebilirim."

"Her noktada olumlu şeyleri almalısınız. Bunu yapmalısınız çünkü asla mükemmel değilsiniz."

"2 seneden bu yana takım arkadaşıyız ve sezonun sonunda 2.5 olacak ve iyi zamanlarımız oldu ve beraber iyi çalıştık."

"Bu yüzden tekrar takım arkadaşı olamamamız için bir neden göremiyorum ancak dediğim gibi başka bir pilot ile de sorunum olmaz." dedi.


Yorumlar

  1. sinan  bilir avatarı

    ralf oralara kolay gelmedi heidfeldin daha çok yolu var o konuda =)

  2. elıstırıler cok acımazsca gecen sene takdır ettgımz pılotu asıyoruz ayıp bnce heidfield son derece karakterli ve iyi bir pilot guclu bır gerı donuse ıhtıyacı var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir