Hamilton: "McLaren, Ferrari'den Daha Güçlü"

yazar:

kategori:

Şampiyona lideri Lewis Hamilton, kalan altı yarışta McLaren takımını Ferrari’ye göre daha iyi bir pakete sahip olacağına inanıyor.

Spa’da gazetecilere demeç veren Hamilton, "Uzun düzlüklü pistlerde bize göre avantajları oluyor ama burada dengede olacağını düşünüyorum. Burada, geçen yıl oldukları gibi güçlü olacaklar. Biz  de aracımızda gelişim kaydettik ve onlarla mücadele edeceğimizi göstereceğiz. Geçen yıl bunu yapacak durumda değildik."

"Monza’da ise muhtemelen geçen yıl olduklarından daha hızlı olacaklarını düşünüyorum ama hâlâ bir basamak önde olacağımızı düşünüyorum. Singapur’da da Valensiya’da oldukları gibi hızlı olacaklar. Belki orada onlar bir adım önde olurlar. Bekleyip göreceğiz. Fuji ve Shangai’da ise biz çok güçlüydük."

"Dürüst olmak gerekirse, geri kalan yarışlarlar için daha iyi bir pakete sahip olduğumuzu düşünüyorum. Onlar bizimle mücade içinde olabilirler ama bir adım önde olduğumuzu hissediyorum." dedi.

Hamilton, Spa’ya Felipe Massa’nın altı puan önünde geliyor. İtalyan takım geçen yılki Spa yarışında rakipsizdi ve 1-2 sonucu elde etmişti. Bu yıl Massa, takım arkadaşından daha iyi bir durumda görünüyor ve Raikkonen de Hamilton’un 13 puan gerisinde yer alıyor. Ancak Hamilton, henüz Raikkonenîn mücadelenin dışında kaldığını söylemek için çok erken olduğunu söylüyor.

"Geride altı yarış var ve birçok puan toplanabilir. Bu yüzden, Kimi için herşeyin bittiğini söyleyemem. Tabii ki, bizi yakalamak için çalışması gerekecek ve şu anda Felipe’nin kesinlikle bana en yakın rakip olduğunu düşünüyorum."

Hamilton, şampiyonadaki avantajına rağmen rehavete kapılmayacağını ve mücadelenin sonuna kadar devam edeceğinin farkında olduğunu söylüyor. Mclaren pilotu, ayrıca Ferrari pilotlarının kalan yarışlarda birbirinden puan çalacağını da düşünüyor.

"Rahat bir pozisyonda olduğumu söyleyemem. Asla öyle hissetmemelisiniz çünkü bunu yaparsanız, işin sonuna gelirsiniz. Hâlâ atak yapıyorum ve son yarışa kadar sürmeye devam edeceğim, sadece yarış kazanmaya odaklanmayacağım. Sezon sonunda diğerlerinden daha fazla puanımın olmasına odaklanıyorum."

"Onların (Massa ve Raikkonen) da birbirleriyle mücadele etmelerini ve birbirlerinden puan almalarını umuyorum. Bu harika olurdu. Bizim de takım olarak Heikki ile birlikte iyi puanlar almaya devam etmemiz gerekiyor. Takımız için bu harika olur."

"Umarım onlara meydan okuyabiliriz, sadece sürücüler şampiyonasında değil aynı zamanda markalarda da. Bunu yapabilecek pakete sahibiz."


Yorumlar

  1. gökhan ron amcanız verdi kendi elleriyle ben ne yapim

  2. ertugrul bayraklı avatarı
    ertugrul bayraklı

    Gökhan demir arkadaşa aynen katılıyorum.Ferrariyi evinde fena yapalım şampiyon olmayalım…

  3. ErhanF1 arkadaşım o sana denmiş bir söz değil alttaki arkadaşa yazılmış..

  4. O kadar olaylara tek taraflı bakıyorsunuzki hayret ediyorum. Ben o şekilde söylemedim ama yinede "Ancak Ferrari hata yaparsa McLaren kazanabilir" dedim gibi yorum yapıyorsunuz. Ama konu Hamilton olunca "istediği gibi atıp tutabilir" oluyor. —-Hamilton şampiyon olursada sizin gibi egomu tatmin ettiğinden değil, gerçekten onun adına sevindiğim için alkışlarım.—
    Benim tartışma yaratmak gibi bir amacım yok herkes gibi düşüncemi söyledim ama o kadar fanatiksinizki en ufak olumsuz şeyi bile kaldıramıyorsunuz.

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Şampiyon olamasak bile Ferrari' yi kendi evinde yenmelerini çok istiyorum.

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Ferrari kazanınca alnın akıyla, McLaren kazanınca Ferrari' nin hediyesi.Ters gelecek şeyler yazmamak için kendimi zor tutuyorum ama bazı yorumlar o kadar zorlayıcı oluyor ki.Adam şu anda lider, istediği gibi atıp tutabilir.İstesenizde istemesenizde Bu takım ve bu pilot bu sene ipi göğüsleyecek.Hemde bu Ferrari' nin hediyesi olmadan göreceksiniz.

  7. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Hakan bey geçen senede McLaren kendi eliyle vermişti ödeşmiş oluruz herhalde.

  8. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    son tura arka arkaya girerlerse o daha da güzel olur…

  9. ogun savaş avatarı

    Eğer son yarışa kadar ferrari 1.pilotunu seçemez duruma gelirse şampiyonluk lewis e gider. 2 takımda şuan pistlere göre eşit gibiler.Bence son yarış son tura kdr şampiyonluk savaşı sürcek gibi gelio

  10. Serhat Dinçer avatarı
    Serhat Dinçer

    Walla Hamilton un kendine güvenmesi güzel birsey..Ama Dilegimiz Umarim Yagmurda Yagar Ve Zevkli Bir Spa İzleriz[Tabi Gönlümdende Mclaren Double i geciyor :P]

  11. devrim gemicioğlu avatarı
    devrim gemicioğlu

    doğru söylemiş McLaren çok savaşçı bir araca sahip kalan yarışlarıda en iyi şekilde tamamlayıp bu sene şampiyon olacaklarına inanıyorum….

  12. mcleren bu yıl şampiyonlu alırda hiç şaşarmam ferrari kendi elleriyle vermiş olur

  13. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Hamilton küçük görmüyor sadece başarabileceğine inanıyor ve inanmamasını gerektirecek çok fazla bir durumda yok bugüne kadar yarışlarda motor arızası yaşamadı fakat ferrarinin böyle bir dezavantajı var ve pilotlar bunu biliyorlar acaba biraz daha yüklensem ne olur sorusunu her hızlanmada akılların geçiriyorlar mclaren ise lastikleri aklından geçiriyordur fakat patlak lastiğin çözümü ile patlak motorun çözümü aynı olmuyor gerçi burası spa pite kadar bayağı uzun bir yol var 🙂 ….

  14. Arkadaşım boşuna tartışıyoruz çünkü zaten aynı şeyleri söylüyoruz. Hamilton fark yaratabilir çünkü öncedende ısrarla söylediğim gibi fark çok ama çok az. Ama ben araçların yapısı ve pistlerin karakterine bakarak sanki Ferrari çok azda olsa önde dedim.

    McLaren'in aracını küçümsemek gibi bir amacım olmadığını zaten biliyorsundur eminim. Bunu yapmam zaten saçma olurdu çünkü en hızlı iki araçtan birisi zaten McLaren. Ama senin söylediğine gelirsek Hamilton Ferrariyi küçümsemiş oluyor bu sözleriyle.

  15. McLaren aracını küçümsemiş oluyorsun sonuçta Hamilton'ın altına Force India'yı ver ancak bir yere kadar sürebilir altındaki paket iyi olursa pilot o kadar zorluyabilir ve aracından en iyi performansı çıkarabilir tamam bazı yarışlar Ferrari'ye uyabilir ama McLarende gelişti ferrari nasıl yavaş virajlarda hızlandıysa McLarende hızlı virajlarda hızlandı benim düşüncem 2 takımda birbirine çok yakın hata yapan kendini gerilerde bulur o yüzden istikrarlı olan işi götürcektir..

  16. Ben sadece Ferrari'nin paketinin Monza hariç daha uygun olduğunu ama farkın çok az olduğunu söyledim. Yazdıklarımın tamamı yerine neden bir parçasını alıp onun üzerine konuştun anlamadım. Orada Hamilton farkıyla da kazanabilir dedim ona bir şey deme ihtiyacı hissetmedin. Monza'da Ferrari kazanırsa aynı şekilde bu da McLaren'in hatasından ya da Ferrari pilotlarının birisinin üstün performansından olur.

    Ayrıca belirtmeye gerek duymamıştım tabi ama şimdi mecbur kaldım. Bunlar benim düşüncem. Ben dedim diye McLaren kaybedecek değil. Kazanırsada tebrik etmeyide bilirim merak etmeyin.

  17. Erhan arkadaşım ne alaka şimdi söylediğin McLaren kazanırsa Ferrarinin hatasıyla vs o zaman Ferrari kazanırsa ya McLarenin hatasıyla yada ferrari pilotlarının üstün performansıyla olur desek ne olur??Böyle şeylere gerek yok kim daha iyi paket getirmişse o alır yarışı..

  18. Ahmet  Keleş avatarı

    ne alakası var ya yanlış hissetmişsin haber ferrariyi iğneleyici olduğu için söylemiştim ve geyiğine ama niye bu kadar sert tepki gördüm anlamadım :S neyse susuyorum ben

  19. Farkın çok az olduğunu önceden belirtmekle beraber bende Monza hariç Ferrari'yi güçlü görenlerdenim açıkçası. McLaren kazanırsa ya Ferrari'nin hatasından ya da Hamilton'un farkıyla olur sanki.

  20. ferari ferrari ferrari daha geçen gördükk

  21. gurcan hezer avatarı

    Genel performas ve dayanıklılk odaklı yaklaştığımız zaman takımlarımların son durumlarına hamilton gayet gerçekçi ve kendine güvenir nitelikte konuşmuş.Mclaren aracın ön tarafını daha iyi kontrol edebiliyor ,spa da virajları ve apex noktalarıyla araçların önden kaymasını tetikleyici etkiye sahip , pist karekteristliği olarak…Viraj çıkışlarında mclarenin önde olacağını düşünüyorum ki bu durum düzlük performanslarına da sirayet edebilir.Takımların getirdikleri pakete bakacak olursak FERRARİ daha fazla arka kanat palanyası kullanarak ortalama bir yol tutuşu arttırıcı bir etkiden kazanım elde etmeye çalışacak ki zaten motor konusunda problem yaşayan bi takım için makul bir profil..
    MCLAREN daha az arka kanat palanyası ile düzlüklerde drag etkisini azaltıp max süratte öne çıkmak istiyor ve iyi bir çekiş içinde ön tarafı daha kontrol edilebilir kılmak için barge bordları ve ön kanat açılarını daha dikey konumlşandırmış…Ortalama bir turda bennzer zamanlar elde edebilirler ana mütemadiyen mclaren 0,2-0,4 arasında bir fark yapacağı kanaatindeyim..
    Ferrari fazla risk almayacaktır ,raikonen daha iyi bir hafta sonu geçerebilir massaya oranla..
    Özellikle MASSA nın aracında muhafazakar bir tutum sergiliyeceklerdir ,malum sıcaklık + nem + performans gibi bileşenler bir arada olunca , çevreye zararlı beyaz dumanlar çıkartabiliyor kırmıız araçlardan bu sezon…;)

  22. spa için ferrari adına ıyımserım duble gelebilir yine.ancak monza için aynısnı soylemek zor.buarada mclaren alır dıyorum.araç ne kadar gelişsede geçen seneye gore fark azalsada soru ısaretı var.singapuru valensia gibi olabilir demıs kı ben tersini dusunmustum.brezilya ise massa bırakmaz japonyada mclarenı favorı goruyorum.çinde bugune kadar 4yarısın 3unu ferrari 1ini renault almıs.gçen yılda ferrari burda zaferle ayrılan taraf.sıralamada hamılton 1 kımı massa dıe gıtmıs.o yuzden burasıda cok cekısmelı.bakalım ınsallah heyecanlı guzel yarıslar ızlerız.

  23. senna guven avatarı

    şimdilik muhabbet gayet düzeyli gidiyor . Allah bozmasın:)
    Bu haftaki güzel pistten başlayarak geri kalan yarışlarda büyük çekişme diliyorum…

  24. Serhat Dinçer avatarı
    Serhat Dinçer

    Hamilton Burda Kimseyi Kışkırtacak Cümleler Sarf Etmemis Gayet,De Mantikli Konusmus"Umarım onlara meydan okuyabiliriz, sadece sürücüler şampiyonasında değil aynı zamanda markalarda da. Bunu yapabilecek pakete sahibiz." Sanirim Bu cümlesi gayet acik 😉

  25. Hamilton'ı Muhammet Ali'nin gençliğine benzetiyorum. O da ringe çıktığı ilk yıllarda rakiplerine gözdağı vermek ve gündemde yaratmak için sürekli demeçler verir sivri çıkışlar yaparmış. Neden Heikki'den bir demeç dinlemek şimdiye kadar, Hamilton gündemde olmayı seviyor.

  26. ahmet bey siz körüklemeye çalışıyorsunuz gibi birşey hissetim ben.

  27. aynen katılıyorum Hamilton'a geçen ne McLaren geçen seneki gibi kötü olucak Spada nede Ferrari Monzada geçen seneki gibi olucak..Çin ve Japonya da da güçlüydük özellikle Hamilton yine yağmurlu olucaktır bu 2 yarış büyük ihtimal çünkü her sene neredeyse yağmurlu oluyor bu yarışlar..Brezilyada Massa üstünlüğü bekliyorum ama yinede kesin konuşmamak lazım Singapur gece yapılcak buda McLarenin bir avantajına..

  28. Ahmet  Keleş avatarı

    abi yapmayın körüklemeyin bu ateşi 😀 çok büyük tartışma çıkıcak hissediyorum.

  29. mike shinoda avatarı

    birisi bu adam demeç vermeyi öğretsin 😀

  30. Ahmet  Keleş avatarı

    ooo ben bu haberin altına yorum savaşı bekliyorum 😀 bence yoruma kapatılsın bu haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir