F1 Takımları Yeni Yağmur Lastiklerini Test Edecek

yazar:

kategori:

Bridgestone takımların yarışlarda olan her türlü yağışlı hava koşullarında kullanabilecekleri yeni yağmur lastiği geliştirdi.

Şuan,F1’in resmi kurallarında sağlayıcının takımlara iki çeşit yağmur lastiği sağlaması gerektiği yazıyor-"normal" ve "aşırı" yağmur lastikleri. 

Fakat,Gp2 kategorisindekine benzer bir çözüm olarak,Bridgestone Perşembe günü tek tip yağmur lastiğini tanıttı,bu lastik aşırı yağmur lastiği stilinde dizaynlandı ve daha kuru şartlar içinde kullanılabilir hale getirilmesi için hala gelişim aşamasında. 

Bridgestone,yeni lastiği takımların denemesi için sonraki yağışlı bir test gününde sunmayı planlıyor.

Bridgestone motorsporları lastik gelişimi direktörü,Hirohide Hamashima:"Formula 1’de kullandığımız yağmur lastiklerinden ve Gp2’de kullanılan tek tip yağmur lastiklerinden çok şey öğrendik."dedi.

Ayrıca yeni lastiklerin yarışlarda kullanılabilmesi için kural değişikliği gerektiğinide açıkladı. 


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bunun sonucu yağmurlu hava için tek tip lastik kuru hava için tek tip lastik ;öyle veya böyle bridgestone da az buz ar-ge masrafı yapmıyor herhangi bir yarış için 4 tane farklı hamur birde yıl boyunca bunların geliştirmesi …

  2. saçma sapan işler yapıyosunuz yaa bırakın işler stratejiye kalsın.her şeyi ellemekte ustasınız.

  3. bu resimde görünen lastik eski ''intermediate'' şimdiki ''normal'' lastik dizaynı stilinde. aşırı yağmur lastiğinin dizaynını da mı değiştirmiş b.stone? ayrıca bence aşırı yağmur için üretilen bir lastiğin kuru pistte de kullanılabilir hale getirilebilmesinin bir tek yolu var, o da lastik hamurunu sertleştirerek aşınmayı geciktirmek. bunun sonucu da yağmurda daha az yol tutuş demek olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir