Massa: "Yeni Kurallar Daha Fazla Kazaya Neden Olacak"

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Felipe Massa, gelecek sezon yürürlüğe girecek olan yeni kuralların ıslak şartlardaki yarışlarda daha fazla kazaya neden olacağına inanıyor.

Pilot yardımları 2008 itibari ile yasaklanacak ve bütün takımlar Barselona’da, yeni kurallara göre hazırlıklar yapmak için üç günlük test yaptılar.

Massa, pilotların gelecek sene daha yumuşak olmaları gerektiğini söyledi ve çekiş kontrol eksikliğinin daha fazla kazaya neden olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Gazetta dello Sport’a konuşan Massa: "İlginç. Gaz, bir buton gibi kullanılmaya alışılmış. (Ayağınızı) Ara ölçüler olmadan kaldırırsınız veya indirirdiniz. Şimdi mümkün olduğunca yumuşak olmanız gerekiyor."

"Tur zamanları çabuk bir şekilde iyi oldu. Bu da doğru yönde hareket ettiğimizin göstergesidir."

"Ama güvenlik açısından, elektronik yardımlardaki bu sınırlamaları bana göre geriye doğru bir adım gibi. Islak şartlardaki yarışlarda daha fazla kaza olacak"


Yorumlar

  1. ya tam saçmalıyosunuz yani
    adam koskoca ferrari pilotu ya
    tcsiz kullanamaz olurmu saçmalamayın
    dediğide doğru
    11 mayısta bi yağmur yağsın görün tcsiz
    1. virajı ve 8. virajı

  2. Beyler şu massayla alıp veremediğiniz nerdirki anlıyamıyorum massa çok iyi bir pilot aslında gecen sene biras şanssızdı o kadar..Bence bu sene tcsizde cok iyi yarışlar çıkartacaktır..

  3. massathebest avatarı

    felipe f1'e 2002 senesinde girdi ve katıldığı yıldan itibaren tc kullanılmaya başlandı. daha önce TC'siz araç sürmediğini zaten biliyoruz ve kendi de söylemişti. bu yeni ortaya çıkmış birşey değil ki. ve felipe tc olmadan yalnızca 2 gündür araç sürüyor, felipe için birşey söyleyeceksen onun söylediklerini eleştirmek yerine yalnızca 2 günde diğer tc'li araç kullanmış olan ve hatta bu konuda oldukça tecrübeli pilotları geçmiş olmasında bahsetmelisin. adam bu yorumunda tc olmadan ilk deneyimini anlatmış, bizimle paylaşma lütfunda bulunmuş. elbette 6 yıl tc ile kullanmak ile tc'yi devre dışı bıraktığın ilk 2 gün arasında bir fark olacaktır. felipe'nin söylediklerini tırsmak olarak adlandırman hiç yakışmadı, ayrıca monaco ve yağmurlu yarış performanslarını da eleştirebileceğin bir hatası yok felipe'nin. kesinlikle göreceğiz, felipe tc olmadan da en hızlı turların sahibi olacak ve en kısa sürede, sezon başlamadan tc'siz araca kolaylıkla uyum sağlayacak. tc'siz tecrübesi olan diğer pilotlar da annelerinin karnında öğrenmedi bunu. onlarda testler yaptılar ve kaptılar mevzuyu. bu kadar basit.

  4. hadi ya!cidden öyle mi demiş.

  5. Ha bu arada bu haberde Massa'nın söylediklerinin tümü yazılmamış, tamamını yabancı sitelerde bulabilirsin. Aynen Massa'nın sözünü aktarıyorum: "The fact is I didn't have any experience without traction control and I was rubbish" yani: "Gerçek şu ki çekiş kontrolsüz tecrübem hiç yok ve ben berbattım". Yorumu sana bırakıyorum.

  6. massathebest avatarı

    afferin sana nasıl da sezmiş abisi bak şuna.. massa monaco'da aracın elverdiği kadar puanı topladı daha iyisi olamazdı. monacoda ıslak zeminde ilk virajda bariyerlere bindiren hamiltondu massa değil. almanyada 3 ıslak zemin periyodunda massa liderliği vermedi, son pitstopta taktığı ıslak zemin lastikleri ilk patinajda janttan kayınca araçta vibrasyon oluştu aracın dengesi kayboldu. ıslak zemin lastikleri kuru lastikler gibi janta kilitli değil çabuk çıkabiliyor gerçi bunu bilmeni beklemiyorum zaten. fuji'de ıslak zeminde 5 nci virajı alamayıp kendini bariyerlerde bulan alonso'ydu massa değil. aynı yarışta yoğun yağmur altında kubika'ya ardarda müthiş ataklar yaparak geçen massa'ydı. yine çin'de ıslak zeminde pite girerken virajı alamayıp yarışdışı kalma becerisini gösteren hamilton'du massa değil. bilmem hatırlatabildim mi bunları sana? massa burda şikayet değil durum değerlendirmesi yapmış. sen mcmerc olarak daha hiç f1 aracının içine bile oturmamışken ahkam kesebiliyorsun da massa'nın bir f1 pilotu olarak durum değerlendirmesi yapması mı yanlış? felipe massa f1'in en gözde ve en güçlü aracının içinde ben de sende bir kıskançlık sezdim:)

  7. Bu *çıklama tam da beklediğim kişiden geldi, ne kadar da ilginç =) Hafiften bi tırsma sezdim Massa'da, yoksa araç hakimiyeti en düşük pilotlardan birisi mi kendisi 😉 Massa neden Monaco'da çok kötüsün, neden yağmurda en berbat pilotlardan birisin?? Bunların çekiş kontrolünden şikayetçi olmanla bir ilgisi olabilir mi yoksa?!?!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir