Kovalainen'in Geleceği Hâlâ Kesin Değil

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, gelecek sezon için planlarının hâlâ kesin olmadığını kabul etti. Fin pilot, önümüzdeki sene sadece rekabetçi bir araçta olmak istediğini söyledi.

İlk Formula 1 yarışına bu sene Renault ile çıkan Kovalainen, Fransız takım tarafından bu sene yarışacağına dair henüz doğrulanmadı ve Fin pilot, Fernando Alonso’nun McLaren’den ayrılmasıyla boşalan koltuk için bağlantıda.

Kovalainen: "Henüz (Renault’ta) doğrulanmadım. Kimse ile temasta değilim ve (Renault’tan başka) farklı seçeneklerim var. Renault’un potansiyel olarak güçlü bir takım olduğunu düşünüyorum"

"Umarım kalırım ama göreceğiz. İlginç olan diğer seçenekler var. Gelecek sene kimin güçlü olacağını bilemezsiniz. Herhangi biri olabilir. Biraz zaman almasının nedeni bu."

"Takımla iyi bir konumda olduğumu düşünüyorum. Onlar beni tanıyor ve bu sezondan potansiyeli biliyorlar. Takım için iyi bir iş çıkarabilirim ama çıkçası Fernando, hâlâ serbest olduğuna inanıyorum"

"Herhangi bir takımın Fernando’ya sahip olmaktan hoşlanacağını düşünüyorum. Renault’un onu takıma geri kazandırmaya çalıştığına inanıyorum ve diğer aracı benim mi yoksa başkasının mı kullnacağını görmemiz lazım. Henüz karar vermediğimizi biliyorum. Bu yüzden gerçekten bilmiyoruz"

Renault takım patronu Flavio Briatore, Alonso’nun Fransız takıma geri dönmesi için teklifte bulunduğunu açıklamıştı ve İspanyol pilot, beklentilere göre eski takımına geri dönecek.

Bununla beraber Kovalainen, Renault’ta kalması durumunda eşit şartlar istediğini açıklamıştı.

Kovalainen: "Zaferler ve şampiyonluk için mücadele adına rekabetçi bir araçta olmayı istiyorum. Neresi olursa olsun."

"Rekabetçi (bir araç) ve takım arkadaşım ile denk bir statü olduğu sürece sorun değil. Sezonun başından beri birine destek olmak için istekli değilim., herkes bunu bilir."

"Bunu Renault’a çok iyi bir şekilde açıkladım. Melbourne’ye gittiğim zaman, şampiyonluk için mücadele edeceğimi bilmek isterim. Sezonun sonunda diğer pilotun güçlü olup da yardım etmem gerekirse, sorun değil."

"Ama sezona adil ve denk bir şekilde başlamam lazım. Bu benim için çok önemli."


Yorumlar

  1. anti-alonso avatarı

    daha çok beklersin o hala bi ferrarici ve bunu da testlerde gösterdi sizde hala hayaller kurun..

  2. benim hayalim gelecek sene ferrari:1kimi Raikonen 2:felipe massa bmw:3heidfield 4:kubica Renault:5Fernando alonso 6:heıkkı kovalaınen mclaren:7MİCHEAL SCHUMACHER 8:lewıs HAmılton ne mucadele olur ama degıl mı yaaa schumıyı gumus ok kullanrken gormek en buyuk hayalım keske olsa:D:D

  3. team_spirit avatarı

    heikki alonso Renault'ya gelirse başına neler geliceğini bilio umarım bu ihtimal hiçbir zmn gerçekleşmezde heikki-piquet jr. ikilisinin eşit şartlardaki mücadelesini izleriz

  4. McLaren da sana istediğini veremeyebilir derken takım arkadaşıyla eşit statüyü mü kastediyorsun?? Hala McLaren'ın pilot kayırmadığına inanmak istemiyorsunuz değil mi?? Sabit fikirli olmayın bu kadar..

  5. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    ozaman mclarende sana istediğini veremeyebilir. Williamsa gitseydin keşke 🙁 Reno Nelsona koldtuk vereceğini aylar önce söylemişti. Bu düşünce değişmediyse Alonsonun gelmesi durumunda tek iyi ihtimal mclaren veya dışarda kalacaksın ya da rekabetci olmayan bir araç kullanacaksın 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir