Hamilton, Ferrari'nin Hızı Karşısında Soğukkanlı

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Spa’da Ferrari’nin maksimum hız avantajını önemsemiyor ve İtalyan takımı ile McLaren’in Belçika’da eşit düzeyde güçlü olacaklarını düşünüyor.

Ferrari’den Felipe Massa cuma günün en iyi derecesin imza atarken sabah bölümünde Hamilton’ın yaklaşık 0.6 saniye önünde yeraldı. Brezilyalı pilot sürücüler klasmanında rakibi Hamilton’ın 6 puan gerisinde bulunuyor, bununla birlikte sabah seansında rakibinde daha hızlı olduğunu gösterdi.

Fakat Hamilton seansların ardından Ferrari’nin McLaren’in önünde olmadığını düşündüğünü söyledi.

"Hala kazanmak için gidiyoruz. Onlar kadar rekabetçiyiz. Onlara oldukça eşit düzeydeyiz. Düzlüklerin sonundaki hız konusunda biraz daha hızlılar fakat bu sadece birkaç kilomotre/saat, dört ya da beş değil. Herhangi bir fark yaratacağını sanmıyorum."

" Bugün bazı bölümler diğerlerinden biraz daha fazla yağışlıydı ve bu biraz zorlaştıdı. Fakat dengeden ve bu haftasonu sahip olduğumuz paketten oldukça memnunum. Kesinlikle geçen sene olduğundan daha rekabetçiyiz. Ön sırada olmak için sadece zorlamaya devam etmemiz gerekiyor."

Hamilton sıralama turlarının ya da yarışın yağışlı olmasını önemsemiyor fakat İngiliz pilot kuru zeminle tam gaz mücadele etmeyi tercih edeceğini itiraf ediyor.

" Monaco ve Silverstone’da güçlüydük fakat aldırmıyorum. Eğer kuru olursa güzel olur. Kuru zemindeki mücadele harika fakat ıslak koşullarda kullanmak herkes için dikkat gerektiriyor, GP2’deki çocuklar bunu anladı."

" Bu gece ve gündüz gibi. Çok büyük farklılık var. Kuruyken zorlayabilirsiniz, virajları ve çimi kullanabilirsiniz fakat ıslak zeminde tutunma yoktur. Eğer beyaz çizgiye dokunursanız ya da kerbe kaza yaparsınız. Su birikintilerinin nerede olduğuna dikkat etmek çok önemli, kızaklama yaşayabilirsiniz."


Yorumlar

  1. İyi walla işine gelince "geçmişte şöyle oldu böyle oldu", konu kendi takımı olunca "geçmişi kurcalamayın". Ciddiye alıncak birisi değilsin kusura bakma.

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Geçen yıl adı üstünde geçmiş sallayın orda kalsın siz buraya dönün buralardan bahsedin olmazmı ….

  3. ogun savaş avatarı

    ferrari sıralamada rahat 1-2 olur ama yapılcak pitlerden sonraki bir kaç turu ii seyredin yarışta.Bakalım sonuçta kim kazancak!!!

  4. gökhan demir sıkıntın diline vurmuş anlaşılan 🙂 dur daha massa neler yapacak. bir şişe maden suyu iç şişliğini alır. takım olarak hiçbirşeyden medet ummayan yapısı varmış mclaren'in :)) hahaha. geçen yıl olanları hatırlatmama gerek var mı?

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Dediğim gibi burada kaybedelim, Şampiyonluğu da kaybedelim.Ama ne olur Monza' da İtalya' da yeni Ferrari' nin yurdunda kazanalım başka bir beklentim yok.Montazemalo' nun yüzü basına yansısın başka bir şey istemiyorum.

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Koskoca Ferrari Massa' dan şampiyonluk bekler olmuş.Gelinen noktaya bakar mısınız ?

  7. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Massathebest kimin lider olduğu konusunda bir fikrin var mı.Takım olarak hiçbirşeyden medet ummayan bir yapı vardır McLaren' de.Çıkar yarışarak kazanırız.Ne pitstopla ne de başka türlü.Dikkat ettiysen en çok araç geçen takım biziz.

  8. senna guven avatarı

    haminin massayı yenmesini iki senedir izliyoruz..herhangi bişey patlamadan

  9. gökhan yayınlamaktan kastın bir resmini koymak galiba. merak etme patlarsa resmin linkini rahatça veririm burada. elbette ben bu konuda senin (mclaren taraftarı olarak) kadar geniş bir patlamış motor resim arşivine sahip değilim, 2001 yılından bu yana bir kez Schumi, 2 kez felipe ve 2 kez raikkonen'in patlayan motorlarının resimleri var, seninle boy ölçüşemem sayı konsunda ama idare et artık 🙂 hami'nin felipe'yi yenmesini görmek için motor patlamasını bekler olmuşsunuz herhalde. bekleyin bekleyin belki patlar..

  10. Gökhan; Hem lastik patlamayıp hemde motor iflas etmesse sende kürsünün resmini çekip burda yayınlasana??

  11. Ne motor patlayacak ne lastik, bosuna kavga etmeyin 🙂

  12. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Massathebest ! Ferrari motoru patladığında bir resmini çekip burada yayınlasana.

  13. teoman, ferrari motorundaki peşpeşe iflasların sebebinin bir piston kolu olduğunu, ve bu o seriden üretilen motorların artık kullanılmadığını ve şimdi motor güvenliğinde sorun kalmadığını söyledi takım. bunu anlayabilmek çok mu zor? yada şöyle söyleyeyim, hami'nin patlattığı lastiklerde üretim hatası olduğuna, heikki'nin patlattığı lastikte yabancı madde sebebi olduğuna inanırken buna inanmayışının nedeni nedir? yoksa böyle davranmak işine mi geliyor? ferrari motorunun patlayacağına fazla güvenme, motor sağlam çıkar, hami lastik patlatır, kendini aşağı atacak balkon ararsın sonra..

  14. macaristan'daki hami'nin patlayan lastiğini de bilmişsindir sen şimdi. keşke takımı da haberdar etseydin de önlem alsalardı. malum hamilton da felipe'ye yetişmek için lastik patlatıyor..

  15. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    pazar günü ferrari ve reno motorlari iflas edecek yaziyorum buraya bu piste bu iki motor dayanmaz dayaniklilikdan fedakarlik eden bu iki takim hizli görünüyor ama yarisin sonucunu göremeyecekler ,,,

  16. kendisini tatmin ederek lider olabiliyosa, böyle devam etmesini isterim tabiki

  17. kendi kendine tatmin olmaya devam..

  18. devrim gemicioğlu avatarı
    devrim gemicioğlu

    bencede güçler eşit fakat yarışı McLaren Mercedes kazanacak……
    Go Lewis……

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir