Raikkonen Kuru Bir Cumartesi Bekliyor

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Belçika Grand Prix’inin ikinci antreman seansında geçirdiği kaza sonucu çok değerli pist sürelerini kaybetmesinin ardından cumartesi günü yağmur yağmamasını umuyor.

Buradaki son üç yarışı kazanan Fin pilot dokuzuncu virajda aracının kontrolünü kaybetti ve lastik bariyerlere çarparak aracının arka kanadını kaybetti. Arka kanadı olmadan pite dönmeye çalışsa da aracı fazla hasar aldığı için zamanında onarılamadı ve Fin pilot yalnızca on tur pistte kalabildi.

" Dokuzuncu viraja gidiyordum, kerbin üzerinden hızla geçtim ve yağmurdan dolayı yüzeyi biraz kaygandı. Spin attım ve sonucunda lastik bariyerlere çarptım. Malesef ki yalnızca arka kanadı kırmadım zemine de zarar verdim ve zamanında onarılabilecek bir durum değildi."

" Erken bir zamanda gerçekleşmesi utanç verici, yeni lastiklerle gidiyordum, yağmur başladı ve biraz zaman kaybettim. Yarın sabah yağmur yağmamasını umuyorum böylelikle kuru zeminde daha istikrarlı turlar atabilirim."

" Sabah bölümünde ufak bir elektrik sorunu yaşadım, araç kötü değildi. Yarın ne yapabileceğimizi göreceğiz ve açıkcası hava durumu kilit rol oynayacak."

Kazaya rağmen Raikkonen bu öğleden sonra beşinci en hızlı isim oldu, sabah bölümümde ise ikinci sırada yeraldı.

Takım arkadaşı Felipe Massa güçlü performansını göstermeye devam etti ve günün en hızlı derecesine imza attı, buna rağmen öğleden sonraki seansta çok az bir farkla Renault’dan Fernando Alonso’nun arkasında ikinci sırada kaldı. Günün sonunda Massa şöyle konuştu:

" Değişken hava koşulları nedeniyle sıradışı bir gündü. Genel olarak çalışmadan memnunum, üç saat boyunca çalıştık. Araç oldukça iyi çalışıyor ve yaptığımız set up değişiklikleri pozitif sonuç verdi."

" Çeşitli çözümler denedik ve doğru karşılaştırmalar yaparak veriler üzerinde çalışmamız gerekiyor. Lastikler beklediğimiz gibi çalıştı: yumuşak lastikler daha fazla performans gösterdi. Doğru yolda ilerlediğimizi düşünüyorum."


Yorumlar

  1. 2003 brezilya yarışı yağmurlu geçmişti. pistte yarış esnasında hata yapmayan birkaç isimden birisiydi raikkonen. ahmet onu söylüyor. belli izlediğin belli.

  2. ILGIN CELEBİ avatarı
    ILGIN CELEBİ

    antremanları canlı izleyebilecegimiz bi link var mı? yardım edinnn 🙁

  3. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    2003 Brazilya' yı izledim anlatmak istediğin ne var orda.

  4. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Yağmur yağarsa Ferrariler yine kuğu gölü gösterisi yapabilirler.

  5. lewisin butun haftasonunu domıne etmesı demek antremandan ıtıbaren ılk sırada olması demktir.cuma ıkı seansta bu olmadıgına gore….

  6. Gökhan Demir 2003 Brezilya yarisini seyrettinmi?

  7. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bence başlık yanlış, " Raikkonen kuru bir cumartesi için dua ediyor " olmalıydı.

  8. menekşe  duman avatarı
    menekşe duman

    sıralama turları raikkonen'in istenilen dönüşü yapıp yapamayacağını belirleyecek.bu yüzden sıralamalarda çok iyi olmak zorunda.şans dilerim bu haftasonu raikkonen ve ferrari'den yana olur.güzel ve keyif dolu bir seyir olur umarız

  9. en fazla 2. veya 3. olursa önündekine atak yapabilir ve pit stop stratejisiyle birinci bitirme şansı olabilir. her zaman olduğu gibi massa ve hamiltondan benzin yükü olarak 3-4 tur daha ağır olur tahmnimce. ağır benzin yüküyle kalkmayı seviyor, güveniyor kendine. ama bir problem çıkmaz inşallah. güzel bir sıralama derecesi gelir.

  10. pazar günü raikkonen'in müthiş dönüşünü izlemek için önce cumartesi günü normal sıralama performansını izlememiz gerek..

  11. Pazar günü Raikkonen'in müthiş dönüşünü izlemeye hazır olun derim.

  12. ecrin deniz avatarı

    rai hep bişeyler bekliyor ve biz de rai yi bekliyorus uzun zamandır…

  13. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    LEWiS bütün hafta sonunu domine edecek yarin sohw basliyor ..

  14. bravo felipe böyle devam.

  15. Rai gercekten hala duzelemedi, Schumi Massa kazansin diye sabotajmi yapiyo adamin aracina nedir anlamadim ki 🙂

  16. erdem akyols avatarı

    massa süpersin kanki devam et raii bu hafta sonu senin hafta sonun ama massaya gene geciLeceksin gibi adam cok iyi yaa 🙂 adamımı feLipe du braziLL:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir