Yeni F1 Sürücülere Daha Çok Bağlı

yazar:

kategori: ,

Kevin Magnussen ve Valtteri Bottas bu sezon sürücülerin rekabette daha fazla fark yaratacaklarına inanıyorlar.

Devasa kural değişiklikleri doğal emişli V8 motorlar yerine turbo V6 motorları ve daha güçlü enerji geri dönüşüm sistemlerini getirdi. Yeni formülde motor performansı ve yakıt verimliliği önemli olacak.

Magnussen geçtiğimiz sezon V8 araçları sürmüştü ve yeni nesil araçların harika olduğunu ve daha az yere basma kuvvetiyle birlikte sürücülere daha bağımlı olduğunu söylüyor.

“Araç gerçekten bir sürücü aracı. Eski araçlardaki beslemeli difüzör ile birlikte çok kolaydı, ancak bu yıl sürücü yeteneği daha ön planda ve bu harika.”

“Daha fazla tork ile birlikte daha zor olacak. Lastiklere iyi bakmak zor ve aldatıcı olacak. Gaz pedalında daha fazla yetenek ve hassaslığa ihtiyacınız var.”

“Hala kazanamayacak bir araçla kazanmak imkansız olacak, ancak burası Formula 1, insan ve makinanın birleşimi. Umarım sürücülerin daha fazla fark yarattığını görürüz.”

Williams pilotu Bottas da araçları sürmenin çok daha zor olduğunu söylüyor.

“Yere basma ve tutunmaya göre biraz daha fazla güç ile birlikte çok daha aldatıcılar ve yarış mesafesi boyunca sadece lastik değil, yakıt tasarrufu da yapmalısınız. Tüm bunlar bir araya geldiğinde sürücüye çok daha fazla iş kalıyor.”

“Sürücünün bakış açısından çok fazla tur zamanı kaybetmeden yakıt tasarrufu yapmak çok önemli olacak. Yönetilmesi gerekenler sadece lastikler olmayacak.”

“Elbette bize yardım eden bilgisayarlarımız var, ancak sonuçta tur zamanı kaybetmeden yakıt korumak sürücüye kalıyor.”


Yorumlar

“Yeni F1 Sürücülere Daha Çok Bağlı” için 8 yanıt

  1. Gridin en tecrübeli iki pilotu harika yorumları ile bizi mest ettiler…

  2. trf1 ekıbı olarak sız olsun bu hatayı yapmayın… ıngılızcede naturally aspırated kelımesı turkcede atmosferık motor anlamına gelıyor otomotıv terımlerınde turkcede dogal emıslı dıye bır kavram yok

    1. biz anladık ne demek istediğini, kelime-kavramlara o kadar takılmayalım dostum, sağolsunlar hiçbir yerde bulamayacağımız bilgi ve haberleri çok güncel şekilde an be an bize aktarıyorlar. Teşekkürlerimizi iletiriz tüm trf1 ekibine <3

      1. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
        2 Ekmek 1 Camel

        İyi güzel demişsin de dostum, senin bazı kelimelere takılmayacak olman başkalarının takılmaması gereksinimini oluşturmaz 🙂 ayrıca hiçbir yerde bulamayacağımız bilgi ve haberler derken Mars tekrar keşfedilmiyor haberin olsun..

        Kimseninde emeğine saygısızlık etmiyoruz fakat hiç kimsede bu siteyi hayrına dua almak için kurmadı 😉 Kolay gelsin site’daşlara ve yönetime..

        1. Tabi ki hayrına dua almak için kurmadık ama sonrasında hayrına dua almak için devam ettirdik 😉

          Hele geride kalan hafta sonu Kemal Şengül ne kadar dua aldı bir bilseniz…

          iyi akşamlar 🙂

  3. Lan Ferrari o kadar güvensizsinki insanlar pole almana yarış kazanmana ihtimal dahi vermiyor ilk yarış için. Nedir sizden çektiğimiz .
    Şahlanın artık !

  4. Formula 1 hakkında takım ve pilotlardan peşi sıra gelen “çok iyiyiz” “rekabetçi olacağız” “hazırız” ve “formula bu yıl diğerlerinden farklı olacak” benzeri açıklamaların aklıma FIA tarafından yaptırıldığını getiriyor, seyirci kaybının önüne geçebilmek için 🙂

    1. evet ya ben de o bit yeniğini arıyordum, sağolun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir