Belçika GP Cumartesi Hava Durumu

yazar:

kategori:

Belçike GP sıralamalarının yapılacağı Spa-Francorchamps pistine hoş geldiniz. Ne yazık ki,Cumartesi ve Pazar günlerinin hava koşulları belirsizliğini koruyor, Kuzey Fransa’dan Belçika ve Hollanda’ya düşük hava basıncı etkisi devam ediyor ve bu da bir çok yağmuru beraberinde getiriyor. Gün boyunca belli zamanlarda ıslak pist görmemiz büyük olası dahilinde.

Şu anda, sıralamaların yapıldığı zamanlarda yağmur yağma ihtimali %40 civarlarında,son antremanlar için ise bu yüzde biraz daha yükseliyor ve %50’ye çıkıyor.Olası olmasına rağmen hem sıralamaların hemde antremanların yağmursuz geçiceğini söylemek zor. Sıralamaların ıslak zeminde başlaması da başka bir senaryo. Sıcaklıklar yarın 20°C üzerine çıkıcak,düne oranla iki derece daha yüksek.

Yarınki yarış gününe bakacak olursak yarışı yağmurun etkileyebilme olasılığı hala iyi  bir ihtimal olmasına rağmen koşullar daha cezbedici gözüküyor.Gün açık hava ile başlayacak, Yarış startının verilceği zaman bazı bulutlar tepede olabilir.B azı hava tahminlerine göre yarış boyunca yağmur yağma olasılığı %10’nun altında,fakat tahmin edilemeyen hava koşulları bazı sürprizlere gebe olabilir. En yüksek sıcaklık   20°C civarında kalacak.

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir