Damon Hill: "Massa'ya Şaşırıyorum"

yazar:

kategori:

1996 şampiyonu Damon Hill’e göre Felipe Massa, kesinlikle 2008 şampiyonu adaylarından.

Bununla birlikte MAssa’nın eski takım arkadaşı Schumacher ile mücadeleleri hâlâ hatırlanan 47 yaşındaki İngiliz, bazen Brezilyalı pilotun nasıl da Formula 1’in önde gidenlerinden olduğuna şaşırdığını kabul etti.

Hill: "Kesinlikle anlamadığım şu ki, Massa virajlarda sıkça apeksleri kaçırdığında nasıl o yaptığı tur zamanlarını elde ediyor."

Eski şampiyon, Massa’nın bu formuyla pilotlar klasmanında Hamilton’un 6 puanlık avantajının da güvende olmadığın düşünüyor.

Hill: "Beni gerçekten etkileyen şey; iş dünya şampiyonluğu mücadelesine gelince hesaba katılmayan veya dikkate alınmayan bir azim gösteriyor. Bunda şüphe yok, o bir aday"

Felipe Massa, F1’deki ilk yıllarında Sauber’deki takım arkadaşı Jacques Villenueve tarafından "düz çizgide bile süremez" yapılan alaycı eleştiri dönemlerinden çok farklı olduğu aşikâr.

Hill: "Hatırlamanız gereken şey, insanlar gelişir ve Felipe, fırsatlarının çoğunu hazırlamada oldukça güçlü bir azim göstermiştir şekilde ispatlamış ve aynı zamanda özellikle Michale Schumacher’den öneri almada istekli olmuştur. Bu da olumlu bir şeydir."


Yorumlar

  1. 2007 fuji'deki yağmurlu yarışın son turunda kubica ile olan geçiş mücadelesi de süperdi. pistin dışından gelip son metrelerde geçmişti..

  2. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    bi de ingiltere 2007 varki en ii yarısı (geciş olarak)…

  3. ne demek massanın geçişleriyle bizi hayran bıraktığı yarış yok 2008 kanada gp de heikki ve rubens i muhteşem geçişiyle ardında bırakan kimdi acaba

  4. ne yazıkki hala felipenin geçişleriyle bizi hayran bıraktığı yarış yok

  5. Bak icime yine kurt dusurduler, yoksa F2008 cok cok iyi bir aracta Schumi Kimi`nin aracina sabatojmi yaptiyor 🙂

  6. ya hill, felipe adama 47 yaşından sonra tahminlerini değiştirtir, açıklayacak kelime bulamazsın işte böyle.

  7. MagicAlonso avatarı

    gerçekten massa çok büyük gelişim gösterdi ve şimdi şampiyon adayı.Massa ya şampiyon olabilecek bir pilot kalitesinde bakmıyordum önceden ve öylede değildi.Ama hem shuminin yanında yarışmasıyla hemde azmiyle çok büyük yol kat etti.Hak eden kazansın diyorum

  8. bende şaşırıyorum ama ferrarinin massa için motorla(tc) bu işi çözdüğünden bahseden yorumlar dolaşıyor internette, tabi bu kadar denetimin içinde çoktan anlaşılırdı diyorum ama 90'lı yıllarda olanları bi çoğumuz hatırlıyordur herhalde.

  9. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    bizde biliyoruz massanın şampıyon adayo olduğunu nasıl böyle adamlar dünya şamp oluyu anlayamıyorum acıklamalarında mantık yok

  10. arkadaşlar antrenmanları nerden izleye bilirim yerdımcı olurmusunuz f1 canlı yayın dan açılmıyor yardım edermisiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir