Spa'da Pole Hamilton'un!

yazar:

kategori:

Spa Francorchamps pistinde koşulacak Belçika GP öncesinde yapılan sıralama seansında en hızlı isim Mclaren’den Lewis Hamilton oldu.

Hamilton son turunda atmış olduğu 1.47.338’lik derecesi ile pole pozisyonunu kazandı ve yarınki yarışa ilk sıradan başlayacak. Hamilton bugünkü pole pozisyonu ile kariyerinin 11, bu sezonki 5. pole pozisyonunu kazanmış oldu.

Ferrari pilotu Felipe Massa, sıralamalarda son seansın ilk hızlı turunda biraz geride kalmasına rağmen 2. turunda turunu oldukça geliştirdi ve 2. sırayı almayı başardı ancak şampiyonluk mücadelesindeki rakibi Hamilton’un biraz arkasında kaldı.

Şampiyonluk mücadelesi içerisinde yer alan bu iki pilotu Mclaren’den Heikki Kovalainen takip ederken burada yapılan son 3 yarışı kazanan isim olan Kimi Raikkonen 4. sırada kaldı.

Son yarışlarda oldukça düşük performans gösteren BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld, tüm sıralama seanlarında oldukça iyi bir grafik çizdi ve sıralamalarda Ferrari ve Mclaren pilotlarının ardından en hızlı isim oldu ve 5. sırayı elde etti.

Toyota ile 4.lük mücadelesi veren Renault’tan Fernando Alonso 6. sırayı elde ederken onu bir diğer Renault motoru kullanan Mark Webber takip etti.

Bu hafta sonu aracında doğru ayarları bulamadığından şikayet eden BMW Sauber pilotu Robert Kubica 8. olurken son seansa kalarak büyük başarı gösteren Toro Rosso pilotları 9 ve 10. sırada yer aldılar.

1 L. Hamilton McLaren 1:47.338
2 F. Massa Ferrari 1:47.678
3 H. Kovalainen McLaren 1:47.815
4 K. Räikkönen Ferrari 1:47.992
5 N. Heidfeld BMW 1:48.315
6 F. Alonso Renault 1:48.504
7 M. Webber Red Bull 1:48.736
8 R. Kubica BMW 1:48.763
9 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:48.951
10 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:50.319
11 J. Trulli Toyota 1:46.949
12 N. Piquet jr. Renault 1:46.965
13 T. Glock Toyota 1:46.995
14 D. Coulthard Red Bull 1:47.018
15 N. Rosberg Williams 1:47.429
16 R. Barrichello Honda 1:48.153
17 J. Button Honda 1:48.211
18 A. Sutil Force India F1 1:48.226
19 K. Nakajima Williams 1:48.268
20 G. Fisichella Force India F1 1:48.447

Devamı gelecek… 

2. Seans

Spa’da 2. sıralama seansında en hızlı isim Heikki Kovalainen oldu. Fin  pilot elde etmiş olduğu 1.46.037 ile hem hafta sonunun hem de sıralamalarda 2. seansın en hızlı ismi oldu.

Kovalainen’i Hamilton, Raikkonen, Heidfeld ve Massa takip ederken, Toro Rosso pilotu Sebastien Bourdais 8. zamanı elde ederek son bölüme kaldı ve büyük sürpriz gerçekleştirdi.

2. seansta Trulli, Piquet, Glock, Coulthard ve Rosberg elendiler.

1. Seans 

Spa Francorchamps pistinde koşulan Belçika GP’sinin sıralamalarında ilk seans Sebastien Bourdais en hızlı isim olarak sürpriz yaptı.

Toro Rosso pilotu son anda attığı 1.46.777lik derecesi ile en hızlı zamanı yaptı ve Mclaren’den Heikki Kovalainen’i geride bıraktı.

Kovalainen’i Massa, Hamilton, Raikkonen ve Piquet takip ettiler.

İlk bölümde Barrichello, Button, Sutil, Nakajima ve Fisichella elenen isimler oldular.

 

Sıralama Turları Videoları İçin Tıklayın


Yorumlar

  1. Şu yarışı canlı veren bir kanal var mı Allah rızası için link :S

  2. tolga soydan avatarı

    way be bastırdı bayaa =)

  3. tolga soydan avatarı

    RTL de izliorum yarış öncesini yağmur yağıor

  4. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    ben hamiltonun sadece kabiliyiyetine saygı duyduğumu dile getirdim… istediğimi severim istediğimi sevmem o benim bileceğim iş… kendimi onu sevmek zorunda hissetmiyorum… nedenini bilmiyorum.. belkide bunun nedeni diğer sevdiğim pilotları gölgede bırakmasıdır… bunda medyanında payı büyük ama durum ortada.. ama ilerki yıllarda ne olur onu bilemem.. çünkü alonso yuda hiç sevmezdim bize karşı yarışırken ve schumiyle çekişirken ama.. 2007 den itibaren ona sempati duymaya başladım.. dediğim gibi lewis i sevmek zorunda değilim,saygı duyarım o başka..zaten o kadar sevseydim favori pilotum olurdum ve onu desteklerdim dimi……

  5. erdal arkadaşım tebrik ediyorum seni yorumlarını objektif olarak yaptığını gördüğüm ender kişilerdensin Kovalainen'i sürekli öne sürüyorlar hep Hamilton hafif çıkıyor Kovalainen ağır ve takım Hamilton'ı kayırıyor deniyor,Kimi'de geçen seneden beri 2. pilot o zaman Massa sürekli ondan daha hafif oldu neredeyse sıralamalarda Kimi bu sene Massadan ahım şahım bir puan çalmadı çünkü sürekli Massa geçti ki Kimi kaç yarıştır 4.lük en iyi derecesi oldu sıralamalarda Kovalain ve Kimiden çok da iyi 2. pilot olmaz açıkçası ama tabi Kovalainen yerine Kimiyi tercih ederim ama sonuçta 2side takım arkadaşlarının gerisinde kaldı sene boyunca bunu kimse yadsıyamaz..

  6. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ben herzaman soylerım yıne soylemek ıstıyorm.ne ferrarı neden mc larencıyım.f1 severım kimi raıkonnenı tutar desteklerım ama ole aman aman fan degılım.bana gore hamılton cok ıyı bır pılot.en az kımı ve alonso kadar.nedenını soylemeye gerek bıle yok.bahane uretmek en kolay ıs.daha caylak sezonunda ıkı dunya sampıyonu olus alonso ıle dıse dıs mucadele ettı.kımse mc laren hamıltonu tuttu fılan demesın.aynı sartlarla pıste cıkıp aracları kendılerı kullandılar.ama mc laren alonsonun aracını sabolte ettı dıyen varsa o baska.kım ne derse desın bahane ne olursa olsun alonso ıle aynı performansı yakalayabıldı hemde f1 de kı ılk sezonunda.bu sezona bakalım.kovalaınnen ın de ılk sezonu.sebebı sansta orda burda aramaya gerek yok.kova hamıltonun yanına bıle yaklasamıyorkı esıt sart olsun.bır yarısta yol vermıstı kova hamıltona.ee bu cok normal dı.o yarısta hamılton massayı dagecmıstı.kaldıkı ferrarıde yıllarca schumının yanına pıyon pılotları koymadılarmı ırvıne barıcello ve massa.her daım yol vermedılermı.hıc kımse hamıltonun pılotajına yetenegıne sıtılıne bence laf etme hakkına sahıp degıl.ama kısısel ve ya ırkı yada tıpını begenmıyor dıye bırı onu kotuluyecek soyle bole dıycekse lafım yok.ıcraatlar ortada.

  7. bu hemıltın neymiş ya adam lastikjleri kitlip durdu sıralamalardada fren yapmadan girdi hepsi bu yok böyle şöyle sekiz şampiyonluk istiyormuş bu birz zor alonso rai varken bu nun imkanı yok

  8. Arkadaşlar gp2 yarışı pazar saat kaçta bugun kaçırdık ve linkini verrirseniz Teşekürler

  9. rai 7. virajı geniş almış valensiya da lastikleri bloke etmii macaristan da pist dışına çıkmış eeeeeeeeee nerde bu 2007 dünya şampiyonu

  10. yahu ned3en kimse bu hamiltonu sevmiyor ( mclarenciler hariç ) anlamadım gitti..aslında, anlıyorum, hatta evvelce bi çok yerde olası sebepleri yazdım da, ama buraya yazıp yeni bir tartışmaya sebep olmaya gerek yok..başarılarını kabul eden arkadaşlar bile en iyi ihtimalle, ama, diyip, kendilerinin de inanmadıkları bi şerh düşüyorlar cümlelerinin sonuna..mesela şumi nin ,alonsonun, raikonenin yeteneğine seven ya da sevmeyen hiç kimse bir şey demiyor..bu bahsettiğim pilotları sevmeyenler de ya rakip oldukları için ya da pilotların karakterleri için hoşlanmıyorlar bunlardan..ama söz konusu hamilton olunca işler değişiyor .) mesela, hamiltonun yeteneğini büyütmemek için alonsoyu iyi bir pilot olarak kriter seçip ondan örnek veriyor, amaa bu çocuğun f1 deki ilk senesinde alonso ile aynı takımda aynı puanı aldığını hiç hesaba katmıyor .)) diğer bir arkadaş, hamiltonun f1 e gelmeden önce zaten f1 e alışık olduğunu söylüyor, sanki diğer tüm pilotların f1 deki ilk yıllarından önce hiç araba sürmüşlükleri olmamış gibi : ) istatistikler ortada, kaç tane pilot f1 deki ilk yılında takım arkadaşı dünya şampiyonu ile aynı puanı aldı, kaç pilot ilk yılında klasmanda 2 sırada yer aldı, kaç pilot şu ana dek yarıştığı tüm serilerde takım arkadaşından daha iyi sonuçlar elde etti, kaç tane pilot…. diye uzar gider bu, hepiniz bildiği şeyleri tekrarlamaya gerek yok, tabi insanlar mevcut verilerden sadece hoşlandıklarını görüp dile getirince durum böyle oluyor..oysa, yetenekli bir pilot için yetenekli demek, ardından amalı cümleler kurmamak hiç de zor değil, bilakis, f1 i izlenilir kılan pilotlar için bunu yapmamak anlamsız..

  11. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    hamiltonun sürücülük meziyetlerine lafım yok ama bu başarıları çok büyültülecek birşey olarak görmüyorum… F1 deki bütün pilotlar çok yetenekli gelipte ona en iyi demek diğer pilotlara haksızlık olur bence… mclaren mercedes sana söylemedim yanlış anlama..:) ayrıca hamiltonun tecrübesiz olduğunada inanmıyorum.. sadece formula 1 tecrübesi yok araçları sürme işi bambaşka ve bunu rahatlıkla yaptı zaten… çaylaklığına verilecek bazı hatalar yaptı bunlarda olağan şeyler.. ama şunu söylemeliyimki hamiltonun şu anki durumunda ferrari nin de katkısı var.. felipe ve kimi sürekli birbirinden puan çalarken hamilton mclaren de sadece kendi yarışıyor gibi topladı puanları.. heiki hiç zorluk çıkarmadı ( bilerek yaptı demiyorum ).. ama bunlar sadece durumlar.. hamilton şu an lider ve önemli olanda bu zaten…saygılar…….

  12. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Mclaren kardeş alonso nun bu yılki durumuna bak şampiyonlukta çekişemiyor neden diye düşündün mü ben söyleyeyim reno çok kötü. Yoksa alonso kötü pilot mu hayır değil. Ben diyorum ki mclaren çok iyi arac sahip ondan hami iyi durum da. Bir de mclaren hami ye çok önem veriyor şimdi bu aralar verse haklılar ama sezon başından beri hami hami başka bişey yok ayrıca kova da sizin pilot unutmayın. f1 de yarışan her pilot şampiyon olmak ister. Sence bu tutumla kova şampiyon olabilir mi Yani şart eşit mi

  13. ayrıca bir pilotun başarısını kıskanmak F1 izleyicisine yakışmıyor sevmiyor olabilirsin ama en azından başarısına saygı göstermelisin..Toro Rosso ayaklarını geçin bir kere adam McLaren tarafından yetiştirildi ve tabi ki koltuğunu sonuna kadar hak ediyor kendisinden çok daha tecrübeli rakiplerine karşı 2 senede yaptığı ortada her şeyi araca bağlamakta olmaz Ferrarininde aracı çok iyi ama onları geride bırakıp 1. likler pol pozisyonları kazanmak özel bir meziyettir..

  14. ali çıkrıkcı arkadaşım keşke her şey senin dediğin gibi kolay olsa öyle 1-2 tur az benzinle pol alınabilse malesef senin düşündüğün gibi basit değil bu işler takımlar stratejilerini yaparken özel toplantılar yapıyorlar saatlerce kafa yoruyorlar bırakta onlar stratejilerini yapsınlar biz daha iyi bilseydik onlardan orda olurduk 🙂

  15. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Ferrainin teknik ekibini anlamıyoru. Mclaren sezon başından beri hami yi hafif depoyla sıralama attırıyor. Polu alıyor doğrusuda bu zaten haminin bişey yaptığından değil. ferrari ise başta kimiye fazla yakıt veriyor bu strateji tutmadı dominicali bunda neden ısrarlı anlamadım. Keşke takımın başında tot olsaydı eminim ferrari markalarda arayı açmıştı. Takımın daha yagmurlu hava setupları yok. Sonrada cuvallıyorlar. Teknik ekip çok tecrübesiz araçlar motor patlatıyor böyle giderse mclaren hiç zorlanmaz bence….

  16. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Yarın yarış süper olacak. birde şunu yazıyorlar anlamıyorum. Hamilton en iyi pilot. Tam bunu demek için pistteki bütün araçların aynı motor aynı marka olması lazım. Şu olsaydı kabul ederdim. Gecen sene hami mclarene değilde toro rosso felan gelseydi bunun sonucunda ilk 5 e girseydi o zaman hami büyük pilot derdim. F1 in en şanlı pilotu hami F2 den damdan düşer gibi mclarene geldi çok büyük şans. Schumi bile kafadan ferrari ye gelmedi ama pilot olduğunu sauberde gösterdi. Kısaca son 2 yıldır fıa pilotları 2. plana iten arac üzeri ayarlar oynamasıyla pilotlar değil dayanıklı ve hızlı olan araçlar ön plana çıktı. İyi yarışlar

  17. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    2870 tık olan bir habere 47 yorum az olmuş ,galiba haber beklentileri karşılayamadı 🙂
    Mclaren Ronun söylemi doğrultusunda gayet güzel bir iş çıkarmışa benziyor görünürde ,belki benim düşüncem veya arzum mclarenler ferrarilerden ağır olabilir hepsini 17 saat sonra netliğe kavuşturacağız belki istediğimiz gibi olacak belkide olmayacak fakat şurası bir gerçekki güvenlik aracı periyotları olan(olabilecek) çekişmeli bir yarış izleyeceğimiz kesin ve geride bıraktığımız yarış temposu olarak gayet monoton yarışlardan biri olmayacak herkese iyi seyirler ;mclaren bu gidişatını sonuca yansıtabilirse ümit ettiği çokça arzuladığı şampiyonluğa veya şampiyonluklara kavuşabilir ….

  18. onur aybars avatarı

    Lewis'e tebrikler… İyi iş çıkarttı. Ferrari'ler beklediğim kadar hızlı değillerdi. Mario'nun, Heidfeld'in kulağını çekmesi işe yaramışa benziyor 🙂 Alonso yine elinden geleni yaptı. Son iki yarıştır STR'lerde atak var. Toyota'ların en az birinin ilk 10'da olmasını bekliyodum. Honda'lar antrenmanlardan beri çok geridelerdi, sonuca şaşırmadım.

    Heikki ve Kimi takım arkadaşlarına göre daha ağır gözüküyorlar. Lewis ve Massa sanırım aynı benzin yüküne sahipler veya Lewis 1 tur hafif olabilir.

    Start'ı alan yarışı da alır diye düşünüyorum. Ve son yarışlara bakınca açıkçası Massa'dan özellikle start'ta çekiniyorum. Ne diyelim? İnşallah yarın son tura kadar güzel bir Lewis – Massa çekişmesi izleriz.

  19. Necati ÜNAL avatarı

    Hamilton pole pozisyonu alarak şampiyonluk yarışında büyük bir avantaj yakaladı.Hem takımı adına hemde kendi adına.Bakalım yarışta neler yapıcak.

  20. devrim gemicioğlu avatarı
    devrim gemicioğlu

    işte budur Mclaren Mercedes fark attı

  21. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    hamılton u kutluyorum.kım ne derse desın super bır pılot.daha 1.5 sezon oldu f1 e gelelı 11.pol.helal olsun.yarısa gelınce.burası spa.valla ne monaco ne macarıstan nede gecen cok sıkıcı valensıa nın cadde pıstı.aah ne verdıyse aslılıyolar gaza.kımın motoru kımın lastıklerı kımın frenlerı bıter allah bılır.ılk dortte ıkı takım ve 4 ıyı pılot var.kımse su olur bu olur dıyemez her an hersey olabılır.ne olursa olsun son 4 5 yarıstır kımın uzeındekı olu toprak gıtmıs gıbı geldı bana.4.olmus olabılır ama ben oyle gordum.podyumu kovalıyacaktır tabı motoru bu maxımum pıstte izin verırse.yagmur olursa evlere senlık gene

  22. Arkadaşlar gp2 yarışı pazar saat kaçta bugun kaçırdık ve linkini verrirseniz Teşekürler.

  23. ILGIN CELEBİ avatarı
    ILGIN CELEBİ

    yarın çok güzel bi yarıs bizi bekliyor!! Kimi bu yarısa heyecan katıcak 🙂

  24. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    sıra kazanmaya geldi..

  25. her nolursa olsun yarın güzel bi yarış olcakk 🙂

  26. massathebest ben seni kastedmedim.Massa ile ilgilide olumsuz birşey söylemiyorum.Diğer arkadaşlarla çok tartışmışızdır ama mantıklı ve seviyesi vardır.Ama son 1 2 ayda aramıza katılan bazıları sadece spam niteliği taşıyan yorumlar yazdığı için ben o yorumu yaptım.Üzerine alınmamakla dogru yaptın:)

  27. Ahmet  Keleş avatarı

    arkadaşlar son zamanlarda birbirimize McLaren ve Ferrari taraftarları olarak saldırmaktan ziyade daha olumlu yorumlar yapıyoruz umarım böyle devam eder lütfen germeyelim ortamı ben McLaren'cıyım ve Ferrari kazandığında tebrik ederim McLaren için üzülürüm o kadar, McLaren kazandığında da aynı şeyi karşıdan görmek beni mutlu eder, onun için aynısını bizimde karşı tarafa göstermemiz gerekir bence. Mesela bugünkü performansından sonra Ferrari taraftarı arkadaşların tebrik etmesi beni çok mutlu etti ve onlarda eminim biz aynısını yapınca onlarda mutlu ve iki taraf için de daha güzel olur.

  28. Mc laren arkadaşım, en kötü zamanlarda bile felipe geride kaldığında başarılı olan pilotları her zaman kutlamışımdır. keza aşağıdaki yorumumda bunu görebilirsin. hiç kimse benim felipe'nin başarısız olduğu bir yarış yada sıralamadan sonra ortada gözükmediğimi söyleyemez. çıkar hak edeni her zaman kutlarım. bu sözünü üstüme almıyorum.

  29. alalaa bugün spam comment yok:) Neredeler acaba sıralama olucagınımı bilmiyorlar.
    Massa Hami yarısı olucak.Ama nedense içimde hami yarışı bitiremeyecek gibi bir his var.Gerçek olmaz umarım

  30. McLaren iyi iş çıkardı, her 3 seanstada Ferrari'ye oranla daha hızlıydılar. Tabi bunda havanın soğuk olması ve Ferrari'nin malum sıralama sorunlarınında etkisi var. Yarınki yarışta başabaş bir mücadele bekliyorum. Startın galibi büyük ihtimalle yarışıda kazanır. Massa'nın 2. cepte kalkması çok kısa bir start düzlüğü olan bu pistte o kadarda büyük bir dezavantaj değil.

  31. cihan çelik avatarı

    Öncelikle Lewis Hamilton'u tebrik ederim ayrıca mclarenide. yarınki yarış zevkli geçebilir, startta massa hamiyi zorlayacaktır kesin kovada rahat şekilde yerini koruyacaktır iceman ise belki 1 sıra kaybedebilir ama yinede hiç belli olmaz yarış temposu olarak massa aracını çok zorlayarak hamiyi geçmeye çalışacaktır birazda haminin yarış temposuna bağlı olucaktır kesin tabi ama yarın yarışta görücez. bu arada hava orta seviyede yani yağmursuz geçmesini ümit ediyorum ve gerçekten bir çekişmeli ve geçişin bol olduğu yarış bekliyoru… Go Ferrari Go Massa Go Raikkonen

  32. şunu ekleyeyim yanlış anlaşılmasın, hami ile massa arasındaki farkın benzinden kaynaklandığını düşünmüyorum. hami çok güzel bir tur attı ve mclaren gürcan'ın da dediği gibi özellikle 2.sektörde ağırlığını ortaya koydu. zaten 3 seans boyunca da mclarenin daha hızlı olduğu belliydi. felipe'nin de çok iyi bir tur attığını söylemesiyle birlikte bu fark, kuvvetle muhtemel araçlar arasındaki performanstan kaynaklanıyor. umarım her zaman güvendiğimiz yarış temposu bugünkünden daha iyi olur, yarışı kazanabilmek için yeterli bir yerdeyiz.

  33. kovy starta massayı geçicek, 1. virajdan yanyana çıkabildiği takdirde 2. virajda avantaja sahip olucak, geçen sene alonsonun yaptığı gibi, bizim için en iyi sonuç double yapıp massanın motor patlatması olur ve bunu umuyoruz yarın için

  34. mclaren bugün çok iyi bir iş çıkardı,ben massanın lewisten ağır olduğunu sanmıyorum,Q1 ve Q2 de mclaren hızlı olduğunu göstermişti,aynı turda pite girebilirler belki ham 1 tur sonra bile pite girebilir,heiki zaten ağır belli,kimide massa ya göre ağır…ama geçen yarış kadar değil 2 tur kadar…yarın güzel bir yarış olacak alonso kalkışta kimiyi geçebilir,kovanın startı kritik olacak massanın önünde olursa mclaren için yarışın %50 si bitmiş olur ilk turda…

  35. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    bende lewis ve massa nın 1.lik için, kimi ve heiki nin 3.lük için heyecanlı bir start alacağını düşünüyorum..

  36. hamilton'u tebrik ederim. ilk virajda kontra ile birazcık zaman kaybetmesine rağmen ,34 gibi büyük bir farkla poleyi almayı başardı. bu 2 turluk yakıt farkına eşit oluyor ama benzin konusunu bilmemize olanak olmadığından lewis bugünün en iyi performans gösteren pilotu oldu. felipe'nin ilk turunda zaman kaybettiği yerlerde durumu düzeltmiş olması ve öncekine göre oldukça iyi bir tur atması içimi ferahlattı. nitekim felipe'nin neredeyse kusursuz bir tur attım demesi de aynı şekilde güzel haber. başka bir pilot olsa aynı şeyi diyemem ama felipe için kirli taraftan kalkmak özellikle böyle starttan 1. viraja kısa bir mesafesi olan pist için hiç te kötü değil. şimdi felipe'yi tuttuğum için böyle söylediğim düşünülecektir ama kesinlikle ben felipe'nin startlarına çok güveniyorum. hatta iddia ederim ki şuan en iyi start alan pilot. o yüzden heikki'nin bir tehdit olmadığını ve startta hami ile liderlik mücadelesi yaşayacağını düşünüyorum. bakalım yarın göreceğiz.. kimi'nin ilk 2 seanstaki derecelerine bakıldığında son seansa felipe'den daha hafif çıkacağını düşünmüştüm. çünkü ilk seanslarda kimi felipe'den daha hızlıysa genellikle poleyi alacağına güvenip hafif depo ile çıkıyor. ancak sonuçta felipe'nin ,31 saniye gerisinde kalması daha ağır depoyla çıktığını gösteriyor olabilir. zaten kimi daha hafif bir depoyla felipe'nin bu kadar arkasında kalmış ise kimi'nin artık mücadele dışında kaldığı anlaşılır. bence heikki ve kimi daha ağır. ama bunu da bilemeyiz tabi. ve kimi'nin 4. lükten alacağı startta çok önemli. anladığım kadarıyla heidfeld her zamanki stratejisini kenara bırakmış ve hafif bir depoyla çıkmış (olabilir). yine de yükselişi beni mutlu etti heidfeld'in. felipe'ye güveniyorum, yarışı kazanabilmek için ilk çizgide yer almış olmak memnun edici.

  37. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    bence iki tur hafifler takım arkadaşlarına göre… ama 1 de olabilir tabi:))

  38. erdem akyols avatarı

    kimi ile heikkinin hami ve massa ya oranla daha agir oldugu kesin…

  39. RENAULT F1 TEAM. abimin izinden devam (ulaş)

  40. FeRRaR!_k!msTeR #1 avatarı
    FeRRaR!_k!msTeR #1

    ya kimi bncd daa ağrdı ama anlamadlr mı artk ağr depoyla zorla 2.çzgde klyr

  41. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Ferrari için yarın yarış baya bi zor olacakmış gibi gözüküyor.Zaten Q1 ve Q2 de mclaren kendini belli etti.Ancak biliyoruz ki bu motor sporlarında son saniyeye kadar hiç birşey belli olmuyor.Umarım yarın ferrari için herşey yolunda olur.

  42. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    kimi nin üstüne fazla gidilmemesi gerek bence… en iyi derecelerde massa nın önünde… yakıt yükünü görelim derim ben… attığı turu da göremedik hata yapmışda olabilir…

  43. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    kimi gene bumladı zaten umudumda yoktu birşeyler bşarıcağından ölede oldu

  44. erdem akyols avatarı

    yarış bence cok mükkemmel olucak ve bu sene izlicemiz en ii yariş olucakk eger pist kuru olursa ilginc seylerde görebilirz 😀

  45. gurcan hezer avatarı

    Perşembe gününden itibaren araçların görücüye çıklasıyla Mclarenin aracına mekanik yol tutuş anlamında daha fazla güvendüği ortaya çıkmıştı.Daha az kanat açısı ve özellikle arka kanatta neredeyse MONZA ayarlarına benzer bir downforce kanat yapısıyla çıkması,genel yol tutuşla güvenip ,düzlüklerde max sürat açısından kazanım elde edecekleri anlamına gelmekteydi.
    Araçların yapısal karekteri açısından MCLAREN geçen seneye oranla yüksek süratli yön değişiminde özellikle 2. sektörde kaydettiği gelişim eğrisi FERRARİ ye oranla artan bir hızda yükselmiş…
    Yarış için MASSA nın temposunun MCLARENLERE özellikle hamiltonla mücadele edecek seviyede olmadığını düşünüyorum.Kovalainen yarış temposunu vasatın üzerine çıkarmayı başarırsa MCKAREN 1-2 olabilir ,kovalainenin daha ağır olduğu öngörülebilir ,son olarak massanın motoru 2. yarışında ,son turlarına doğru yarışın tempo kaybedebilir ve kimiye geçilebilir…

  46. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    bide sanki bizim pilotlar çok rahatmış gibi gözüküyordu..yani bana öyle gelmişde olabilir ama hamiltonun ifadesiyle tren rayında gibiydiler sanki…

  47. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    mclaren ve hamilton iyi iş cıkardı …

  48. Tebrikler Hamilton tebrikler Mclaren, Kimi`den cok umutluyduk ama siralamalarda sonuc ayni oldu, son umudumuz yarinki yaris temposu..

  49. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    eğer raikkonen de benzin yükü fazlysa bu sefer vallahii yakarım o f2008i!!!!

  50. erdem akyols avatarı

    kimse ders almadi daha yariş var kanki 🙂

  51. ertugrul bayraklı avatarı
    ertugrul bayraklı

    eğer bi problem olmazsa ham 10 puanı alır.Araba fenaa gidiyo…

  52. gerçekten harika bir gün dün herkes ferrarinin çok daha iyi olduğunu fln konuşuyordu ama ben takıma güvendiğimi hep tekrarladım ve güvenimi boşa çıkarmadıkları için teşekkürlerimi iletiyorum onlara..Gerçekten 3 seanstada ağırlığımızı koyduk Hamiltonın seans başında yaptığı harika turu pistin en hızlı old. zamanda yumuşak lastiklerle Bourdais geçti ama gerçekten iyi bir tur atmış olmalı fakat 2. bölümde Lewis coştu ve sertlerle 0.050 geri kaldı Kovalainenden ve 1-2 yaptık..Ben sıralamalarda double yapıcağımızı düşünüyordum ama Kovalainen sanırım hata yaptı veya deposu daha ağır Massadan bilemicem 0.1sn ile 3. oldu temiz taraftan kalkıcak belki bu avantajı iyi kullanıp geçebilir bilemicem umarım geçer tabi :)Lewis 1. zaman turunda ne kadar güçlü olduğunu gösterdi Massa iyi bir 2. zaman turu attı ama Hamilton daha da iyi attı ve polü aldı tebrikler 11. polün için..Bence Massa ile Hamilton arasında 1 turluk benzin farkı var :)) Kimi Massadan 2 tur ağır olabilir Kovalainende Hamiltondan 2 tur ağır..

  53. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    mclaren e tebrikler…
    açıkçası bizim önde olduğumuzu düşünmüştüm antremanlar sonrası ama sıralamada ters köşe olduk resmen…
    tabiki yakıt yüklerini bilemeyiz ama ben o kadar fark olduğunu düşünmüyorum… araç üstü kameradan da görüldüğü gibi her iki pilotumuz kusursuz turlar atmasına rağmen geride kaldılar üç seansdada…
    start ı heyecanla bekliyorum… tabi yarışıda….

  54. mehmet ali tan avatarı
    mehmet ali tan

    lewis in basın açıklamalarını eleştiren arkadaşlar umarım dersinizi almışınızdır.

  55. massa fisi'yi engelledi 5 sıra cezası alması lazım…

  56. fuad arkadaşım zaten sitede eklenecek olan tüm haberler sıralamalar sonrası pilotların ve takımların yaptıkları konuşmaları içerecek her zamanki gibi. takipte olun 🙂

  57. bourdais gayet iyi iş çıkardı, hamilton da iyi tur attı. raikkonenin yakıt durumu nedir bilmiyoruz ama yine geride kaldı. massa ilk turunda 2. sektörde ve son virajda hata yapmıştı ve iyi düzeltti durumunu. kova da gayet iyiydi ama ben onu 2. olur diye düşünmüştüm açıkçası. heidfeld bir sürpriz yapabilir alonso da iyi konumda. ben güzel bir yarış olmasını umuyorum ve umarım öyle olur 😀

    iyi seyirler.

    ancak şu ana kadar değişen bir şey olmadı. massa hami resitali devam ediyor 😀

  58. rica etsem sıralamalar sonrası basın bültenini buraya aktarabilir misiniz..malum cnn vermiyor, veren kanallar da ingilizce veriyor

  59. kovalainen bugün beni şaşırttı.

  60. ogun savaş avatarı

    Mclaren için en iyi sıralama 1 ve 3 😀
    Heikki nin 3 olması 2. olmasından daha iyi
    0.250 fark attı mclaren ferrariye

  61. günün en iyi turu kovaya ait…

  62. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    iste bu kadar lewis 1 kovva 3 :))tebrikler

  63. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Kovalainen ve Bourdais biraz biraz ısınmışa benziyor ….

  64. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    :)) evet ya ama depo yakit durumu malum

  65. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclaren şasesi ve Ferrari motoru sonuç birincilik ve Toro Rosso ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir