Hamilton "Mükemmel" Günü Kutluyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, bu sezon kazandığı 5. pole pozisyonundan sonra oldukça mutlu. 23 yaşındaki Mclaren pilotu Belçika’da sıralamalarda şampiyonadaki rakiplerinden Massa’yı 0.3 saniyeden de fazla geride bırakarak pole pozisyonunu kazandı ve yarın, bu sezonki 5. galibiyetini kazanmak için mücadele edecek. Seansın ardından Hamilton mutlu olduğunu belirtti.

Hamilton, "Bugün benim için mükemmel bir gün oldu. Sıralamalarda attığım her 3 turdan da memnunum çünkü 1 tur atıp pite geri dönmek ve herkesin turlarını yapmak memnun edici bir şey."

"Bugün takım hata yapmadı ve ben de hata yapmadım. Sıralamalarda 3 hatta, Q3’teki 2. turum ile seans sonunda 4 mükemmel tur attım. Q3’teki ilk turumda ilk virajda biraz lastikleri kilitledim ve aynı şekilde 2.’de de ancak turun geri kalanı sağlamdı ve turumdan memnunum."

"Q2’de sert lastiklerle kalmayı tercih ettim ve sürpriz bir şekilde yumuşak olan opsiyon lastiği biraz daha iyiydi. Herkes opsiyon lastiklerini kullanıyordu, ben ise sert lastiklerdeydim bu yüzden o lastiğe göre performansımdan memnundum." dedi.

Hamilton ayrıca yarınki yarış öncesinde kendisini her zamandan daha iyi hissettiğini söyledi.

Hamilton, "Mükemmel hissediyorum, takım içerisindeki atmosfer mükemmel. Valensiya’dan gelirken bazı şeyleri yapmamız gerektiğini biliyorduk ve buraya her zamankinden daha iyi duygularla geldim. Araç içerisinde rahatım ve oldukça büyük gülümseyebiliyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Adı üstünde antreman kimin neler denediğini bilemeyizkii..

  2. devrim gemicioğlu avatarı
    devrim gemicioğlu

    TEbrikler Lewis çok iyi sıralama turu attın…

  3. antrenmanlarda da pist sıcaklığı neredeyse aynıydı..belki de mclaren antrenmanlarda nisbeten dolu depoyla turlamıştır..

  4. gayet basit pist sıcaklığı pist sıcaklığı ve tekrar ediyorum yine pist sıcaklığıı..

  5. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Q2 de en hızlı turlarda mclaren bizden 0.2 sn daha iyiydi… tabi iki aracında deposunun boş olduğunu kabul edersek… massa bence son turunda hamiltondan daha kusursuz bir tur attı ( ilk virajdaki blokajı kastediyorum ).. fakat bu halde bile fark 0.3 den daha fazlaydı… mclaren bu kadarda hızlı olabilirmi ferrariye oranla şaşırdım… onun için yarınki yakıt yüklerini çok merak ediyorum…..

  6. MagicAlonso avatarı

    tifosi_sercan bende senin gibi düşünüyorum.Çok doğru bir tespit çünkü felipe nini yüzü aslında yakıt yüküne göre hiçde iyi bir tur olmadığını gösteriyor.Zaten Felipe son yarışlarda hep hafif çıkarak pole almayı amaçlıyordu ama bu sefer olmadı

  7. Hamilton startta geçilmezse bu yarışı alır. Ben benzin yükleri arasında fazla bir fark olduğunu zannetmiyorum.

  8. tebrikler dostum iyi iş çıkardın 1. pitstoplara kadar 5-6sn fark açtın mı tamamdır 🙂

  9. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    hamiltonun bu kadar mutlu olması, aksine massa nın bu kadar mutsuz olması, mclarenin pek hafif olmadığı yönde düşüncelerimi debreştiriyor…:((

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir