Massa "Galibiyet İçin Daha Fazla Hız Gerekli"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, rakipleri Lewis Hamilton’u ve Mclaren’i mağlup etmek istiyorlarsa daha fazla hıza ihtiyaç duyduklarını düşünüyor. Brezilyalı pilot Spa’da sıralamalarda Hamilton’un 0.3 sn gerisinde 2.lik ile yetinmek zorunda kaldı.

Massa son turundan memnun olduğunu söylese de bu turun Mclaren’e yetişmeye yeterli olmadığını kabul etti.

Massa, "Dürüst olmak gerekirse çok iyi bir tur attım ancak ne yazıkki yeterli olmadı. Bazen çok iyi bir tur atarsınız ancak yine de bir şeyler eksiktir. Bunun neden olduğunu anlamak zorundayız. Mükemmel bir aracımız var ve sıralamalarda çok iyi bir tur attım ama yeterli olmadı." dedi.

Massa yakıt yüklerinin yarın önemli olacağını düşünse de takımının daha fazla hıza ihtiyacı olduğunun farkında.

Massa, "Onlara göre yakıt yükümüzü bilmiyoruz ancak  tüm sıralama seanslarında bizden hızlılardı. Bu yüzden burada bizden güçlü görünüyorlar. Ancak yarış uzun. İlk çizgiden başlamak oldukça önemli ve yarın iyi bir yarış çıkarmak için çalışacağım."

"Araç iyi, dengesi iyi ve kesinlikle denge bakımından iyi bir araca sahibiz ancak onların önünde olabilmek için biraz daha hız bulmalıyız. Ancak bu, bugün mümkün değildi. Belki yarın farklı bir görüntü izleriz, güçlü olmak için elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız." dedi.


Yorumlar

  1. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    kovva -ve lewis temiz taraftan kimi ve massa kirli tarafdan kaliyorlar kovva masayi gecebilir o zaman fark i cok acar lewis yok tersi ise o vakit zevkli bir ilk 5 tur seyrede biliriz tabiki bu pist cok uzun oldugu icin yakit yükleri cok önemli bir tur fazla bile yakit yükü olsa fark bayagi aciliyor bakalim görecegiz..

  2. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    arkadaslardan biri ALONSO demis yaf reno bos depoyla cok hizli bir arac :)) ma garisin geneline baktigimizde ilk 8 i zorlar kovva -kimmi -massa ok ilk 4 zorlar bazen BMW ama reno cok büyük olagan disi bisey olmazsa ilk 8 de olabilir

  3. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    EDIP DOGAN kardeş sana sınavda başarılar 😀 😀

  4. Hay ben bu açıköğretim sınavını bu saate koyanın. 2:30 da sınav mı olur arkadaş yaa.

  5. ecrin deniz avatarı

    startta ortalık karışacak gibi geliyo bana…

  6. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Yarın massa mecbursun starta hami yi geçmeye ikinizde hafifsiniz. Zaten ferrai birinci pilotu belirlemedik desede son 6 yarıştır hepsinde massa gereken önemi domincali veriyor her sıralama da massa kimiden hafif domnincalinin tercihi massa nu sene için yeni şampiyon çıkardım diyebilmesi için massaya oynuyor açıkça söylemiyor ama gerçek bu. bunun için massa starta işi bitirmen şart kimin şansı bence yok takım da istemiyor zaten ama inşallah kimi kazanır biraz zor gibi

  7. devrim gemicioğlu avatarı
    devrim gemicioğlu

    Mclaren Mercedes gerçeği

  8. Umutbg arkadaşım macaristandaki yarışta ferrarileri bu kadar hızlı yapan faktörün pist sıcaklığı olduğunu daha öncede(yaklaşık iki hafta önce) söylemiştim sizde kıyametleri koparmıştınız nedemek yani bu ferrari gelişemedimi diye…hatırladınmı?…Pist ne kadar sıcaksa ferrari o kadar iyidir tam tersi durumlarda ise mclaren…

  9. Ferrari şuan yavaş bir araca mı sahip ogun savaş yanlış konuşuyorsun bak macaristan sıralamalara sonrada yarışa bak.

  10. ogun savaş avatarı

    İyiki macaristanda massa mclarenleri geçti die her yarış massa lewis i geçicek die bişey yok 😀 o yarışda zaten massa mclarenle aynı hızdaydı.bu yarışta tur başına 0.250-0.300 fark gördük mclarenlerle ferrariyi hadi dielim startta geçti ama yavaş bi araca sahip şuan ferrari vede geçiş için okadar müsait bi pistte isterse 2 ferrari ilk virajı önde geçsin 😀

  11. murat korkut avatarı

    hamiltonun yarışı force edeceği sanılsada ben bu yarışta kimi,alonso hatta kova nında yarışıniçinde ve liderlik için savaşacaklarına inanıyorum çünkü saydığım pilotlar yağmuru seven ve yağmurda iyi araç kullanan pilotlar.

  12. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    sıralamalar sonrasınsa felipenin yüzünün asık olması ,sanki herşeyin yolda olmadığını gösterir gibiydi.Umarım yarın felipe iyi bir iş çıkartarak hamiltonun önünde bitirir.

  13. kimi startta üçünüde geçse (=
    işte o zaman müthiç bi yarış olurdu (=

  14. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    üstelik pilotlar 1. virajda bu kadar blokaj ve kontra verirken.. startı düşünemiyorum..:))

  15. felipe gerçekten çok iyi bir son zaman turu attı. araçtan sıralama turu içinde maksimumu çıkardığını düşünüyorum. aracın performansı mclaren'e göre zayıf kaldı galiba. felipe start alma konusunda çok başarılı, startta süper bir mücadele izleyeceğiz. felipe'nin yakaladığı istikrar aynen devam ediyor. bu da tabi beni çok mutlu ediyor :)) başarılar felipe.

  16. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    mucize kelimeleri için biraz erken bence… 6 puanlık fark, 8 e çıksa bile bu fark bir yarışta kapanabilir….

  17. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    massa nın startta hamiltonu geçmesi bence çok zor ama;kirli taraftan kalkıp hamiltonu geçmesi şampiyonluk için onun işini baya bi kolaylaştıracaktır.Aksi taktirde yarış sıralamalrdaki gibi biterse massa için şampiyonluk artık mucize gibi olur.

  18. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    massa startta hamiltonu geçerse müthiş bir yarış olur diye düşünüyorum… hadi massa sana güvenimiz tam….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir