Pirelli: Melbourne’de İki Veya Üç Pit Stop Olacak

yazar:

kategori:

Pirelli Avustralya GP’sinde iki veya üç pit stop yapılacağına inanıyor ve hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini söylüyor.

2014’te motorların güç çıkışının düşmesine rağmen arka lastiklere etki eden torkun miktarı inanılmaz boyutta artmış durumda. Bu da patinajların artması demek.

Pirelli lastiklerinin dayanıklılığını artırmış durumda ve artan torka rağmen iki veya üç pit stop yapılabileceği söyleniyor.

Pirelli motorsporları sorumlusu Paul Hembery: “Modern Formula 1’in en radikal kural değişikliklerini yaşıyoruz ve 2014 araçlarının yeni dinamiklerine uygun tamamen farklı lastikler üretmek zorundaydık.”

“Sezon öncesi testler yeni kuralların herkes için ne kadar mücadeleci olduğunu gösterdi, ancak geçtiğimiz sezondan bu yana çok çalıştık ve tamamen yeni lastik yelpazesi ile hazır bulunduk.”

“Sonuç olarak Melbourne’de araç başına iki veya üç pit stop görebiliriz, ancak araçlar serbest antrenmana çıktığında daha kesin tahminlerde bulunabiliriz. Sezonun ilk yarışı her zaman tahmin edilemezdir, ancak bu kez bu çok daha fazla olacak.”


Yorumlar

“Pirelli: Melbourne’de İki Veya Üç Pit Stop Olacak” için 3 yanıt

  1. Testlerde millet kendi derdiyle uğraşırken lastikler üzerine çalışılamadı ama araçlar oturunca Pirelli yine patlayacak sanırım.

  2. yarısı kım bitirirse artık

  3. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Demek istenilen ”Arabalar yarış sonuna kadar dayanırsa belki 2-3 pitstop görebiliriz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir