Trulli: “Red Bull 2014’ten Vazgeçebilir”

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotu Jarno Trulli, Red Bull’un 2014’ten vazgeçebileceğini düşünüyor.

Red Bull, 2014 sezon öncesi testlerinde birçok sorunla boğuşarak en az tur atan iki takımdan birisi olmuştu.

İtalya’nın Giornale gazetesine konuşan Trulli, Milton Keynes kökenli takımın Turbo V6 döneminde oldukça geride olduğunu söyledi.

“RedBull aracın mekanik tasarımında büyük bir hata yaptı. Takımın diğerlerine oranla geride olduğunu düşünüyorum”

“Hemen olmasa bile birkaç ay içerisinde onların gelecek sezona odaklanacağına inanıyorum. Sezon içerisindeki yarışları 2015 için test olarak görebilirler”

Formula 1’e 2011 yılında veda eden İtalyan pilot , Minardi, Jordan, Lotus, Prost, Renault ve Toyota takımlarında yarışma fırsatı bulmuştu.


Yorumlar

“Trulli: “Red Bull 2014’ten Vazgeçebilir”” için 21 yanıt

  1. Abicim kapissinlar tadi ciksin araclar cok badkin olmasin az farklarla sampiyon belli olsun.Boyle olursa ustuste tek pilotun sampiyonlugu bile kimseyi uzmez zannedersem.

  2. Red Bull’da ciddi para var, beyin gücü de var. Motor elvermezse aerodinamiye yönelirler, seneye süpürür giderler. Red Bull şampiyonlukları balla almadı, teknik ekibiyle aldı. Zamanında Ferrari, Williams, Mclaren nasıl şampiyon olduysa aynı şekilde şampiyon oldular. Takımı pek sevemedim hala, ama durum bu.

    1. Olurmu bala aldı tabiki araç nasa mşli araç sorsan aracı Vettel bile sürmüyor araç otomatik aklı sayesinde gidip geliyor.Vettelde direksiyon başında yarım ekmek dönerle ayranını içip parmak gösteriyor.

      Burdakilere bunu anlatmak zor dostum anlayabilseler bu kadar tartışma olmayacak.

  3. Doğru bir yorum, düşünce bence. Olası seneryoya bakıldığın da gayette mantıklı olur. Arada ciddi bir puan ve hız farkı olursa sezonun yarısından feragat edilip 2015 e hazırlanılabilir. Redbull’un bu sene takım içinde vereceği sınav çok daha büyüktür bence. Her takım zaman zaman düşüşe geçebilir, bu çok doğal. Ancak bu zor zamanlarda nasıl davranacakları önemli bir nokta. Vettel, Renault, Redbull üçgeni büyük bir testten geçecek bu sene. 2-3 yarış sonra da gerçek Redbull’u göreceğimizi düşünüyorum. Çok fazla belirsizlik ve değişken içeren bir sezon. Hem heyecanlandırıyor, hem de korkutuyor. Bir çok kişinin dediği gibi Mercedes alıp başını giderse ne olacak? Ya da farklı bir takım. Bence herkes takım ve pilot taraftarlığını kenara bırakıp F1 taraftarı olmalı. Mücadele olduktan sonra takımın/pilotun ismi çok önemli olmamalı.

    1. Bir çok kişinin dediği gibi Mercedes alıp başını giderse ne olacak? Bence herkes takım ve pilot taraftarlığını kenara bırakıp F1 taraftarı olmalı. Mücadele olduktan sonra takımın/pilotun ismi çok önemli olmamalı.

      Bu şunu diyeyim Mercedes son 5 seneye damga vurursa olaylar şu şekilde gelişir burda site yorumcuları arasında ki%90 ı bunları diyecek geçmişte Ferrari zamanında da denildi.

      2014-Mercedes(Hamilton Şampiyon)
      Rakip Taraflarlar ve RBR Düşmanları :Oleeyyy meşrubat krallığı sona erdi ne oldu
      vettel mors oldu hahahaha parmak kaçtı içine yaşasınnn.

      2015-Mercedes(Hamilton Şampiyon)
      Rakip Taraftarlar (Artık RBR düşmanı yok):Ahh ah 2 yarışla kaçırdık.Hep takımın suçu ama Mercedeste az değil hmmmm takım emri ile Rosbergin hakkını yediler tüüü utanmazlar takım Hamiltonun dibine toplanmış öyle bende şampiyon olurum hıh.

      2016-Mercedes(Hamilton Şampiyon)
      Rakip Taraflarlar ve Mercedes Düşmanları:Bu kavruk oğlanı hiç sevmiyorum şu bak artis bak bak nasıl seviniyor podyumda birde tüüü utanmaz kurallar değişmemiş olsaydı görürdü gününü hah FIA ile Mercedes yine birlikte bak birde ağlıyorlar XDFR sistemi kalsın diye bak bak bak.

      2017-Mercedes(Hamilton Şampiyon)
      Rakip Taraftarlar ve Mercedes Düşmanları:F1 in içine etti Hamilton ve Mercedes hah hızlı araçla babamda şampiyon olur şöyle geriden gelsin bakayım ne oluyor.Kötü araçla sağa sola çarpar kesin zaten motor gelişimi olmasa görürdüm onları.Mercedes şampiyon olmasında kim olursa olsun.

      Bu böyle gider durur dostum burdaki yorumlar futbol taraftarlığından geçme yorumlar gerçek F1 taraftarı Türkiye içerisinde belki 10 kişi anca çıkar.Ki burda site sahipleri dışında gerçekten gönül veren olduğunu pek sanmıyorum anca böyle yukarıdakiler gibi konuşup ego tatmin ederler 🙂

      1. Vakit ayırıp cevap yazdığın için teşekkürler. Bir kaç sene baskın olan taraflar her zaman aşşağıya çekilmek istenir. Bunun taraftarlık boyutu dediğin gibi olur. Ben pilotlar da Alonso, takımlar da ise Lotus’a sempati duyuyorum. 2005 te Renault’u sevdirmişti Alonso oradan kalma Renault sempatimde mevcut. Ancak asla kör uçuş yapmam herkesin hakkını teslim etmeye çalışırım. Kafamda ki F1 profiline göre yazar çizerim. Fanatikliğin sadece burada değil bir çok spor dalında olduğu aşikardır. Futbola baktığım da kardeş kardeşine neler söyleyebiliyor şaşıyorum. Kim mutlu futbol taraftarlığından? F1’in de bu yönde gitmesi, bu sporu kirletir ve önüne bir barikat koyar.

        1. İşte burda dostum bazı kişiler hak teslim etmektense çamur atma politikası güdüyor.Kendi takımlarının gelişimi niye böyle az doğrultuda diye eleştirmek yerine başka takımlara çamur atma peşindeler.Ben buna klasik türk aklı dediğimde ise alınıyorlar ama bu kanımızda var malesef yoksa 70 yıldır devlet ve millet bu halde olurmuydu 🙂

  4. Açıkçası böyle birşey olmasını hiç ama hiç istemem. Eğer ki öyle birşey olursa bizler için bir sene ara verilmiş yeni bir dominasyon dönemi başlıyor demektir bence. Herkes gibi aracı sonuna kadar geliştirmeye çalışacaklarını gerekli olduğunda yeni şasi tasarlayıp bunu denemeye çalışacaklarını düşünüyorum. Umarım yanılırım ve Trulli’de yanılır. Yoksa koca bir sezonu test yaparak geçiren Redbull takımının tasarım ekibinin çok fazla ileriye gideceğini ve bunun sonucunda da diğer takımlar için neredeyse felaket boyutunda bir hezimet olabileceğini düşünüyorum.
    Gerçi hemen her sezonda benzer şeyler söylenir takımlarla ilgili olarak ama tahminler tutmaz. Fazla medyatikçe yorumlar bunlar işin sponsorluk gelir gider dengeleri buna ne kadar el verir tartışılır.

  5. Bu kadar yorumdan sonra ilk yarış gerçekten çok merak edilen bir hadise oldu benim için .

  6. olabilir.belki zaferler için geliştirilebilir.ama 2015 için mantıklı.umarım honda motor vermez.

  7. Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır) avatarı
    Rambo(zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır)

    asla pes etme red bull asla pes etme vettel

    sonuna kadar savaşacağız düşmanlarımızı sevindirmeyeceğiz

    meydanı onlara bırakmayacağız

    1. biraz zor ama RB zorları başardı , ger gelmeleri ilginç olur

    2. sunun surasinda cuma ya ne kaldi sabir sabir

  8. Allahınızi severseniz şimdiye kadar Formula 1 de kim üst üste şampiyonluklar kazanabildi 5 yıl 4 yıl 3 yıl falan daha fazlasını yaptırmıyorlar zaten bizde 2005 te battık şimdi siz battınız hadi Eyvallah 🙂

    1. Ona bakarsan Son 5 yılda kimse Vettelin 4 şampiyonluk alıp şu an pistte en fazla şampiyonluğu bulunan adam olacağını tahmin etmiyor imkansız diyordu ama oldu 🙂

      İmkansız diye bir şey yoktur.Olur olmaz onu bilemeyiz 5.şampiyonlukta gelebilir gelmeyebilir ama istatistikleri yaşanılan noktalar tarihe gömer şimdiki durum gibi.

      Ferrarinin yaptığı en büyük hata Schumiyi emekli olmaya zorlayan bir yapıya bürünmesiydi.Siz 2005 te falan batmadınız bilakiz Ferrari o sene araç gelişimini fazla önemsemediğini rakipleri ile aralarındaki farkın kolay kolay erimeyeceğini ve buna karşı Renaultun bu konuda son 2 senede çalıştığı sistemin meyvelerini almaya başladığını bizzat Montezemello söylemişti.

      2006 daki araç şampiyonluk aracı idi Monza yı kim unutabilir adam podyumun başından inmiyordu bütün otoriteler %80 şampiyonluğun Schumide olduğunu söylüyordu belki motor patlamasa Japonyada 8.şampiyonluğunu almıştı zaten Schumi.Hani burda Ferrari batmadı 1 senelik bir tembelliğin cezasını çekti o kadar.

      RBR nin durumu farklı Ferrarinin durumundan adamlar biz zaten öndeyiz politikasında çalışmamazlık yapmıyor aksine harıl harıl çalışıyorlar zaten başarının gelmesi takımın çalışmasına bağlıdır sadece Newey in değil.Ama bu seneki sorunlar çıkıcak sorunlardı çıktı battı demek için kahin olmak lazım hadi bir şans oldu Melburn de podyumda Vetteli gördük ne diyeceğiz peki burdaki yorum yazanların %80 i bir daha cevap dahi verecek durumda olmaz.O yüzden kesin konuşmamak lazım bir takımın batması 1 testle olmadığı gibi 1 yarıştaki performansı ile de olmaz.Yoksa ilk yarış kazanan son yarış şampiyon olurdu.Diğerleri aman canım bittik zaten biz diyerek gelişimi bırakırdı.Ama F1 de gelişim testlerde değil yarışlarda kendini gösterir.O yüzden pekte gelecekle ilgili takım tahminlerinde dikkatli olmak lazım.O kadar iyi olsa burdaki tahminciler siteyi satın alırlardı (loto falan oynayarak) 🙂

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Saçma. Ferrari “biz zaten öndeyiz çalışmayalım” diyerek mi üst üste 5 kez şampiyon oldu? 97,98,99 ve 2006’da kaçan şampiyonluklar da var. Red Bull durmadan çalıştı Ferrari 1 sezon yattığı için kaybetti diye bir şey söz konusu dahi olamaz.

        Ferrari o başarıları kazanmak için deli gibi çalışmıştır. O zamanlar takımın başında gerçek adamlar vardı. Şimdiki gibi değildi Ferrari. Schumacher’in geceleri takımın üst düzey isimleriyle çalışırken onlara gidip bizzat pizza alıp getirdiğini bile biliyoruz.

        2005’te önemli kural değişiklikleri yapıldı. Lastik değiştirmek yasaklandı. Ferrari, Bridgestone ile olan yakın ortaklığının büyük bir avantajı olarak lastikleri herkesten daha iyi çalıştıran ekipti. Bu kural koyulunca lastiklerin kaya gibi olması gerekiyordu ve lastikleri ısıtarak optimum şartlara ulaştırmak Bridgestone için çok zorlu bir görev oldu. Nitekim başaramadılar. Gerekli yol tutuşa bir türlü ulaşamıyorlardı. Sadece Macaristan ve San Marino’da lastiklerin yol tutuş miktarı yüksekti ve bu yarışlarda Schumacher 2. bitirmeyi başarmıştı.

        Ekstra olarak bazı aerodinamik kısıtlamalar da konulmuştu. Bunların amacı Ferrari’yi durdurmaktı. Çünkü spor Ferrari dominasyonuyla artık sıkıcı bir hal almıştı. O sezon Ferrari otomobili çok kötü değildi fakat lastikleri çalıştıramayınca bütün sezon çöp oldu. Buna rağmen sezonu pilotlarda 3. bitirmiştir.

        2006’da lastik değişimi döndüğünde zaten Ferrari de Bridgestone ile beraber geri dönmüştü.

  9. Trulli Reis’i de özlemiştik hani. RedBull konusunda artık eskiler yeniler herkes hemfikir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir