Red Bull: “Mercedes Pilotları Avustralya’da 2 Tur Farkla Kazanabilir”

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, 2014 Formula 1 sezonunun ilk yarışı Avustralya GP’de Mercedes pilotlarından birisinin 2 tur farkla kazanabileceğini söyledi.

Horner “Nico ve Lewis oranın favorileri. Geçen sene eşitlerdi bu yüzden bu sene ilk yarışlarda onların arasında mücadele olmasını bekliyorum.”

“Onlarla mücadele eden diğer Mercedes motorlu araçlar olacak. Onların yükselmesine izin vermezler.”

“Mercedes’in yarış simülasyonuna bakarsak, Melbourne’de herkesin 2 tur önünde yarışı tamamlayabilirler. Çok büyük avantajları var.”

“Lewis hakkında bildiğimiz şey çok yetenekli ve doğal hızlı olması. Ve iyi bir takımda. Muhtemelen bu sezonun favorisi o.”

“Mercedes motorlu takımlar iyi görünüyorlar ve biz değiliz… Geçen sene gördüğünüzden daha fazla üstünlük görebilirsiniz.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull: “Mercedes Pilotları Avustralya’da 2 Tur Farkla Kazanabilir”” için 35 yanıt

  1. Ahbe Schumi ahhhh.
    3 yıl daha sözleşme uzatıp bizi 2 yıl boyunca turbo motorlarla havalara zıplatman gerekiyordu.
    Kayak yaparken sakatlanman değil 🙁

  2. Mercedes derken bir takımdan değil, Mercedes motorlu bütün araçlardan bahsediyor zannedersem.

  3. Dediği tam net değil bence. Kime 2 tur fark atacak? Sonuncuya mı, ikinciye mi? İkinciye ise onu Senna da becerememiş, Hamilton/Rosberg filan hayatta yapamaz, araç elvermez.

    Bir de işin dayanıklılık kısmı var, diyelim Mercedes herkesten 3 saniye hızlı, farkı 40 saniyeye çektikten sonra temkinli gideceklerdir. Haliyle o vaziyette tur yiyecek olan Caterham veya Marussia olur ki Horner dayı biz de onlarla beraber tur yiyeceğiz demiş olabilir. Ama Ferrari’ye iki tur bindirmek? Enteresan olurdu.

  4. Buram buram asparagas, değilse buram buram blöf kokuyor, desem de neyin blöfünü yapacaklar, anlamak zor 🙂

  5. Rakamlar üstünden gidelim avustralyada kaç tur var 56-60 arası herhalde tam rakamlara bakmadım. Bu sene yavaşlayan araçlar en iyi ihtimalle 1.30’da tur atarlar. 1.30’da tur atıpta kendilerinden sonra herkese 2 tur bindirmek için tur başına 3 saniye fark açmaları lazım. Çünkü 1.30=90 saniye 1 tur. 2 tur 180 saniye. Kaç tur var diyelimki 60. 180/60=3 saniye o da daha lastik kullanımı var, yakıt sarfiyatı var, motor koruma kollama var, Ers çalıştırma-çalıştıramama var yani varoğlu var. Ben de iddia ediyorum ilk 10’a girecek tüm araçlar şayet girecek kadar araç tamamlarsa 1 tur içinde sıralanacaklar.

  6. ya şu yarışlar başlasa artık ,bu tür yorumlardan kurtulsak

  7. rbr kabullenmiş ama bence mercedesin üstüne psiklolojik baskı yapmaya çalışıyolar eğer mercedes dayanıksız ama hızlı çıkarsa büyük hayal kırıklğı olur hem mühendis hem pilotlarda bu yüzden horner işini biliyor

  8. bunlar redbull yada reno değil , vettel düşmanı sanki .. içinizdeki pisliği döke döke bitiremediniz .. ferrari şimdiden kıvırmaya basladı , bir geliştirme bir umut görmedıklerı kendı takımlarına eleştiri yapmak zorlarına gidiyor .. adam ıkı tur yerım dese dahı alttan alttan acaba bızımı keklıyor dıye hesap yapıyorsunuz .. ne kadarda korkaksınız .. yahu bu redbul kolay kolay efsane olmaz korkmayın bu kadarda , kolaymı efsane olmak hele durun bakalım bir 15 20 yıl gecsın , ne almışlar ne vermışler ortaya cıksın ondan sonra dersınızkı , senden bı cacık olmaz redbul dıye … ferrarinin yada mercedesin domine ettiği zamanları , aralarındakı pis casusluk oyunları ayyuka cıktığı halde aldıgı şampiyonlukları ferrarinin büyük lobi oyunlarını ne cabuk unuttunuz ..!! ama bızım insanımızı en ıyı tanımlayacak olgulardan bırıdır değilmi .. ( hırsız benim hırsızımsa sorun yok , istediği kadar çalsın istediği kadar lobi yapsın ama sonunda istediğini alsın .. ) bende sevineyim oh ne guzel şampiyon olduk dıye … yuhhh

  9. Az önce Trulli’nin açıklamalarını okumuştum. Şimdi buna geldim. Bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını hepimizin bildiğini düşünüyorum. Tamam farkla yarış kazanılabilir. Ama o kadar zorlayacak takım nerede? Sezonun görünen favorisi Mercedes ancak sezon içinde gelişen bir Redbull ve sorunlarını çözen Renault’un neler başarabileceğini ve özellikle Redbull takımının hiç istemediği son yarışta 2 kat puan uygulamasının sonuçlarını merakla bekliyorum şahsen. Sezon içindeki kısıtlı motor sayısı ve lastik kullanımı konuları da hala çözülmüş değil ki daha çok şeye gebe olan bir sezona başlıyoruz. İlk yarışları domine eden takımlar belki de motorlarını bir şekilde daha çok zorlayacak ve daha sonraları motor kısıtlamasına takılmamak adına daha az güçle yarışmak durumunda kalacaklar. Bunlar bence bu sezon oldukça eğlenceli bir sezon izlememize neden olacak.
    Umarım sezonun sonunda Kimi Raikkonen’i şampiyonluk turu atarken görürüm ve 7 yıl aradan sonra herşey istediğimiz gibi olur.

    1. mercedes önde olduğu halde zorlayacak demiyor zaten. mercedes motorları birbiri arasında kapışırken fark açılacak diyor. tek araçta mercedes motoru yok. hepsi zorlamak zorunda kalacaklar.

  10. Arkadaşlar konu dışı ama f1 i bu sezon izleyebileceğimiz bi kanal frekansı verebilirmisiniz ( rtl vs ) site yönetiminin bu konuyla ilgilenmesini istiyorum rtl kayıp

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kullandıkları çekiş kontrol yöntemini yeni güç ünitesinde artık kullanamıyorlar herhalde.

    1. Alakası yok.

      Kullanılan çekiş kontrol ile güç ünitesi farklı prosedürlerde çalışan sistemler.Bununla ilgili donanımsal ve yazılımsal herhangi bir sıkıntı yok.Sıkıntı motor haritalandırma sistemi ile güç aktarımının yapıldığı noktadaki donanımların içerisindeki sistem bazlı tasarımındaki algoritmaların çalışmaması.

  12. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Bu işte bir gariplik var Red Bull.

  13. Sebastian Vettel avatarı
    Sebastian Vettel

    2 tur hızlı araçla bende şampiyon olurum

    1. ilahi seb:)

  14. Böyle konuşup acıyı alıştırarak azaltmaya mı çalışıyolar anlamıyorum ki…

  15. yani fotoda çok manidar 😀 tam uygun gitmiş açıkçası benimde umudum yok ilk birkaç yarıştan ama daha sonra toparlarız düye düşünüyorum ha toparlayamasakta can sağlığı olsun yarışlar zevkli geçsin keyiflenelim.

  16. Gençler burdaki Rambo o eski Red Bullu destekleyen , Rambo değildir . Rambo bu kadar saçma yorumlar yapmazdi beyler .

  17. Ferrariyi nereye koydu bu adam yani ferrari 2 tur olmasada 1 tur yer öylemi horner sen niyleee besleniyon içtinmi kafanmı güzel alonso ve raikonen tur yiyecek adammı :))

    1. alonso çok rahat tur yiyecek adam ama bi şekilde mızmızlanıp yemez

  18. keser döner sap döner..

    geçen senede tur başına 2 sn fark atarken yarışlar çok eğlenceli idi sizler için bakalım nasıl oluyormuş.

    şuminin varisi efsane yarısı vettel efendiyi

    1. efsane yarısı mı efsane nın kafası olamaz o benım ıcın : )

  19. Ağlama Horner beni de ağlatacaksın

  20. Ferrari kazanmasın kim kazanırsa kazansın dimi 🙂 çekemezler kazanışını

    1. Redbull un Ferrari kazanmasında kim kazanırsa kazansın dediği bir makale söyleşi gösterirmisin 🙂

      Kendi içinizde aman Redbull kazanmasında kim kazanırsa kazansın düşüncenizi kazanmasını istemediğiniz takıma ait bir düşünce gibi yansıtmayın.

      1. Hocam artık redbull kazansın diyecek olcagını sanmıyorsundur demı yanı

  21. Mavi bayraklarda ayaginizi gazdan cekip yakit tasarrufu yaparsiniz artik

  22. beklentiyi düşürüp, daha iyi sonuçlar alınırsa da başarı elde etmek için yapılan klasik açıklamalar.

    Konu dışı: Bu sene sitede tahmin yarışması yapılacak mı? Eğer yapılmayacaksa bir başka site üzerinde TRF1 ligi kurulsa ve herkes buradan tahminde bulunsa.

    1. sistem hazırlanıyor merak etmeyin.

      1. Bilgilendirme için teşekkürler

  23. 2 tur fark az olur, 4 tur daha iyi olur.
    Yaw arkadaş o zaman bütün takımlar kapatsın 2014’i. Şimdiden 2015’e odaklansınlar.
    Görecez cumartesi.

    1. Adam yem atıyor yahu 2 turmuş öyle bir araç F1 tarihine daha gelmedi 🙂

      Mercedes diyor RBR güçlü hızlı RBR diyor Mercedes tur bindirir hatta 2 tur artık politik oyunlar F1 de devam ettiği sürece daha çok böyle açıklamalar duyacağız.

      1. Aracınız yavaşsa beş tur bile yiyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir