Formula 1’in Pazarlama Konusunda En Karlı Pilotu Alonso

yazar:

kategori:

Repucom’dan Celebrity DBI’nın düzenlediği ankete göre Formula 1’de pazarlama konusunda en iyi sürücü Ferrari pilotu Fernando Alonso.

Ankete göre mevcut Formula 1 pilotları içerisinde dünyada en çok tanınan ve dikkat edilen sürücü İspanyol sürücü Fernando Alonso oldu.

Alonso’yu Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton takip ederken onu Williams’ın Brezilyalı sürücüsü Felipe Massa takip ediyor.

Son 4 senenin şampiyonu Sebastian Vettel 4. sırada yer alırken Ferrari pilotu Kimi Raikkonen ilk 5’i tamamlayan isim oldu.

Küresel anlamda Alonso % 71.14 tanınırlığa sahipken İspanya’da bu oran % 98.35 civarında. Amerika’ya gidildiğinde ise durum değişiyor. Alonso’nun Amerika’daki tanınma oranı % 12.76. Ancak Amerika’da Alonso’yu tanıyanlara bakıldığında % 84.5’i onu sevdiğini ve % 76’sı bir şeyler aldıklarında Alonso’nun olmasının bunda etkili olduğunu söylüyor.

Sebastian Vettel son 4 senenin şampiyonu olsa da Alonso ve Hamilton gibi isimlerin çeşitli ülkelerdeki sponsorlarla olan anlaşmalarının tanınmalarında etkili olduğu düşünülüyor.

Bunların dışında Felipe Massa, sürücüler arasında kendi ülkesinde en çok tanınan isim. Ankete göre Brezilya’nı % 99.2’si Williams pilotunu tanıyor.

drivers_list


Yorumlar

“Formula 1’in Pazarlama Konusunda En Karlı Pilotu Alonso” için 8 yanıt

  1. Daha fazla fanatik taraftar demek. Forma alanlar grubu.

    Bir de Ferrari’nin anahtarlıkları var tabi. Arabadan daha fazla para kazandıkları sektör 🙂 Dikkat ederseniz 5 pilotun 3’ü Ferrari pilotu.

  2. Alonso Ferraride çok değil 1 kez şampiyon olsun 7 düven tanır. %71 falan hikaye olur %85 tanınır. Fernando Alonso zannediyorum Rafael Nadal ve ispanya milli futbol takımından 1-2 kişiyle beraber İspanya’nın Dünyada en çok tanınan sporcusu. Felipe Massayı bu denli tanınır yapan Ferrari ailesiyle çok çok uzun yıllar beraber olması. Lewis Hamilton’u bu denli tanınır yapan formula 1’deki ilk 2 sezonunda fırtına gibi esmesi. Kimi Raikkonenin göreli az tanınmasının sebebi soğuk ve sosyal ortamlardan uzak olması. Vetteli de en genç Dünya şampiyonu olması tanıttı biraz.

    1. Billy Bones avatarı

      ahahahaha tam 12 den 😀

    2. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Fernando’da o işlemin son aşamasında :p

    3. FerrariFanTR avatarı

      kudurmuşsun yine

  3. Felipe’nin listede olması şaşırtıcı, bu yıl gelebilecek bir şampiyonluk ile Ferrari ayrımcılığıyla geçen azap yıllarından sonra bir başka Alonso takibatı başlayabilir, bu durum onu yine Alonso’nun arkasına getirebilir.

    1. Felipe’nin A sınıfı bir sürücü olmadığı apaçık, B+ bile değil benim nazarımda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir