Ecclestone: “İlk Yarışı ve Şampiyonluğu Hamilton Kazanacak”

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, 2014 Formula 1 şampiyonunun kim olacağı konusunda fikrini değiştirmiş gibi görünüyor.

Ecclestone daha önce yaptığı açıklamada Mercedes pilotu Nico Rosberg’in şampiyonluğun favorisi olduğunu söylemişti.

Ancak Sport Bild’e konuşan Ecclestone “Hamilton ilk yarışı kazanacak ve aynı zamanda şampiyon olacak.”

“Çünkü o en iyi araca sahip ve daha önce şampiyon oldu.” dedi.

Ecclestone bu arada Sebastian Vettel’in en iyi pilot olduğu görüşünü sürdürdüğünü söyledi.

Ecclestone “Aracı ona şans verdiğinde, bu karmaşık kurallarda o en iyisi olacak.” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone: “İlk Yarışı ve Şampiyonluğu Hamilton Kazanacak”” için 19 yanıt

  1. Auto Motor Und Sportta Michael Schimidt’in 6 mart tarihli ferrari analizi var.
    Diyorki Ferrari blöf mü yapıyor? bunu diyen sadece ben değilim Force India’dan Andy Green ve Mercedes baş tasarımcısı Aldo Costa’da cidi şekilde şüpheleniyor diyor.
    Millet 160 hp’lik Ers ile çalışırken Ferrari 120 ile çalışmış ve işin ilginci top speed hızlarında Alonso 2. gün 338.5 la gelirken overdrive’la arabayı yavaşlatıp 1.40’da dönmüş.
    Yani ya 3 gün sonra Ferrari vezirliğe giden yola girecek ya da fomfos olacak.
    Burada bazı arkadaşlar hiçbir takım Ferrariyi hesaba katmıyorlar demekki fos diyorlardı bu yanlış çıktı. Sadece sitede bazı haberler yayınlanmıyor. Mesela Aldo Costa’nın endişeleri ciddi. Force India takımından Andy Greenin blöf endişesi ciddi. Force Indianın tek endişesi Ferrari değil ayrıca Sauber. Sauberin yeterli Ers ve düzeltilmiş frenlerle en hızlı 4. takım olabileceğide konuşuluyor. Yani Sauber Force Indiayı geçebilir. Bende bu ortamda Mclarenin neden hesaba katılmadığını merak ediyorum? Ferrari-Mercedes ve Williamsın sezon başı ilk 3’ü kapatacaklarına kesin gözüyle bakılıyor. Fakat Force India, Sauber ve Mclarenin güç dengelerinde oldukça yakın oldukları da söyleniyor. Herhalde mclareni ilk 3’te hesaba katmamalarının sebebi Button gibi pesimist pilota sahip olduğu yüzündendir. Magnussen bile daha fazla heyecanlandırıyor Mclaren taraftarını. Bakalım kimin endişesi doğru kim blöf yapıyor artık 2.5 gün sonra cuma ilk antrenmanda az çok netleşmeye başlar.

  2. Gerekli gereksiz o kadar çok ve boş oluşan bir adam ki Bay E
    Oluşturduğu gıcıklık yüzünden HAM dan vazgeçeceğim neredeyse.
    McLaren’ dan başka takım tutmadım gecen yıla kadar. Fakat takımın Hamilton’u tutamaması -biraz da Button’u sevmemem nedeniyle- geçen yıldan beri HAM-MER favorim. Zaten Gp2 den beri izlemekten müthiş keyif alıyorum. Bu sene 2007 yılınındaki Ham izleyeceğiz diye ümitlijyim. Bu sitede sanırım royalhunt, benim ve bir iki kişinin Hamİlton’a bakışı aynı ya da yakındır,

    Ferrari hız saklamış olabilir diyenlere not; Alman fanatiklere bakarsanız testlerin son gunu, yeni yazılım performansını tam olarak göstermeyen de Mercedes. Rakipleri eşit ya da geçen olmadığından gazı yavaş acacak diyorlar,

    Ak koyun karakoluna 4 gün kaldı zaten..

  3. nostradamust avatarı

    Bir kehanet de benden 🙂 Geçen sene Lotus’un yaptığını bu sene Force India yapacak, biraz daha iyisini yapabilirse neden şampiyon olmasınlar 😉

  4. Şampiyon olan pilot bi daha şampiyon olamasın. Sırada bekleyenler var 🙂

    Nico şampiyon olsun isterim. Ama Hülkenberg olan.

  5. Dediğim gibi Formula 1 smackdown gibi kazanan önceden belirleniyor 🙂

  6. almanyadaki davada karar aşaması geçildi sanırım, nico’dan lewis’e dönmüş 🙂

    mercedes’in milliyetçilik falan yaparak nico’ya ağırlık vereceğini düşünmüyorum. lewis’e senelik 30 milyon verdiler, bu kadar parayı kenara atmak için vermediler. eğer olur da nico lewis’i yenerse (hiç sanmıyorum) bence takım sayesinde olmaz. düpedüz yenmiş olur, tabiki sezon içinde biri 10 sorun yaşayıp diğeri sorunsuz giderse bunu da göz önüne almak gerekir. bence yine geçen seneki gibi eşit davranır takım, lewis kazanınca daha çok sevinen brawn yok bir tek.

  7. Bay E yine kendine has bir yorumda bulunmuş. ancak lewis için bu Mercedeste bile şampiyon olmak kolay olmayack.sezon içerisinde çeşitli dayanıklılık problemleri olursa ve nicoda takımdan daha fazla destek bulursa ki öyle olacağına inanıyorum, işte ozaman şampiyonluk hiç kolay olmayacak. öte yandan McLaren, Williams ve ferrariyide unutmamak gerek. Aslında hiçbir takımın kopup gideceğine inanmıyorum, yeni kurallar herkes için çok zor olacak.

  8. Hamiltonun sampiyon olmasina hic itirazim yok.o bunu hakeden uc pilottan biri.Bay parmagi gormekten cok iyidir kanaatimce…

  9. anlasiliyor ki FIA bu yil mecedesi sampiyon yapcak. rbr nasil yaptilarsa son yillarda…

  10. Bernie Ecclestone’un Trf1.Net ile anlaştığı bilgisi az önce ajanslara düştü. Testlere göre kim nasıl şampiyon ilan edilir, hangi pilot şampiyon ilan edilir? ve nasıl Vettel ne zaman ne ortamda en iyi ilan edilir? bu soruların cevabını verecek. Arada asparagas yorumlar yaparak ve yalan haber manipüle ederek Vettelcilerden + toplayacak. Tam teşekkürlü Trf1.net yorumcusu oldu Bernie. Herkese hayırlı uğurlu olsun.

  11. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Bu kadar sözden sonra Pazar günü Mercedes’in 2 pilotu da yarış dışı kalırsa Padok’un “bilir” kişilerinin nasıl bir şok geçireceklerini tahmin edemiyorum. İlk yarış için Mercedes’in favori gösterilmesini anlarım da direkt olarak şu şampiyon olur nasıl diyebiliyorlar onu anlamıyorum.

    1. Padoğu bırakın burdaki yorumcular sinir krizi geçirebilir düşünsenize.

      Herkes kahin oldu çıktı başımıza.Yok hayır Force India kazanırsa şampiyonluğu esas gülücem 🙂

      1. Raikkonen F1 Team avatarı
        Raikkonen F1 Team

        O da ayrı bir mesele tabii. Araçlar piste çıkmadan tahminden öteye geçmeyen yorumlar. Yakıt tüketimi ve lastik meselesi görmezden geliniyor. En hızlı olmak bu sene kazanmak için yetmeyecek. Mercedes fastest laplar yapabilir belki ama yarışın sonunu görebilecek mi kimse bilmiyor. Ayrıca kimin ne programı uyguladığı da bilinmiyor. Geçen sene antrenman turlarında Rbr ve Lotus yokları oynuyordu. Yarışta ise podyumdaydılar. Dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım.

  12. Fernando ve Kimi’den sonra şampiyon olarak görmek istediğim tek sürücü Hamilton.

  13. bu yaşlılık hakkaten zormuş.Allahım kimseyi bunun gibi yapmasın.

  14. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Hamilton gerçekten mutlak favori.Ferrari’nin durumuna göre değişecek bir durum gerçi çünkü Ferrari tamamen değişik bir sistem izliyor cumatesi sabahı görücez hızı saklamışlar mı.. Hamilton ve Rosberg’den sonra bence Raikkonen de dahil olabilir Ferrari eğer Mercedes’e yakın olursa.

    1. Ben Ferrari’nin hız sakladığına inanmıyorum. Arada bir attıkları hızlı tek sektör dereceleri nerdeyse tamamen boş depoyla atılmış olabilir. Mercedes motorlular turlarını bu şekilde atmadı büyük ihtimalle. Neden mi böyle konuşuyorum? Çünkü ortalıkta bi video var, v6 motorlarının sesleri falan diye.. O videoda Mercedes’in cidden rayda gibi gittiği, hızlanmalarda hiç arkadan kayma yaşamadığı, aksine de Ferrari’nin önceki senelerde olduğu gibi hala hızlanmalarda arkadan kayma sorununun sürdüğü gözüküyor. İster aero diyin ister motor, ama poller alan yarışlar kazanan ve şampiyonluğa ulaşan araçlar genelde hızlanmada en dengeli olan araçlar oldu günümüze kadar. Bu yüzden beklentim çok düşük, inşallah Ferrari beni yanıltır.

  15. Şamp. görmek istedğim sürücü Hamilton ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir