McLaren'in İtirazı Reddedildi

yazar:

kategori:

FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesi, geçen ay yapılan Brezilya yarışında hakemlerin BMW Sauber ve Williams araçlarıyla ilgili verdiği karara olan McLaren’in itirazını reddetti.

Tarafların kendi açılarından durumlarını ortaya koyduğu muzakereden bir gün sonra Uluslararası Temyiz Mahkemesi, Brezilya yarışının sonucunun değişmeyeceğini söyleyerek Ferrari pilotu Kimi Raikkonen’in 2007 Dünya Şampiyonu olduğunu ilan etti.

Yönetim kurulu, McLaren’in itirazının kabul edilemez olması nedeniyle reddedildiğini bir bildiri ile bildirdi.

Uluslararası Temyiz Mahkemesi, Çek Cumhuriyet, Amerika, Yunanistan ve Portekiz hakimleri tarafından oluşuyordu.

FIA tarafından yayınlanan tam metin:

"FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesi 15 Kasım 2007 Perşembe günü Londra’da, 21 Ekim’deki Brezilya yarışındaki Hakemler Kurulu’nun kararına (evrak 41) ve 2007 Formula 1 Dünya Şampiyonluğuna karşı, lisans sahibi Vodafone McLaren Mersedes adına Motorsporları Birliği tarafından bir itirazı değerlendirmek için toplandı.

"9 numaralı-Nick Heidfeld, 10 numaralı-Robert Kubica, 16 numaralı-Nico Rosberg ve 17 numaralı Kazuki Nakajima’nın arçalarına pompalanan yakıtın sıcaklığının, ortam sıcaklığınınn 10 dereceden fazla altında olduğunu gösteren Teknik Delege raporunu takiben Toplantı Hakemleri, bir cezanın uygulanıp uygulanmayacağı üzerine görüşmek için toplandı.

"Delilerin durulmasıyla birlikte, hem araç üstündeki yakıt hem de ortam sıcaklıkları ile ilgili önemli şüphelerinin olması nedeniyle bir ceza uygulamamaya karar verdileri

"Her iki tarafın da açıklamalarını dinlenmesi, çeşitli evrakların ve diğer delillerin değerlendirilmesi ile birlikte Mahkeme, Vodafone McLaren Mersedes tarafından yapılan itirazın kabul edilemez olduğuna karar vermiştir.

"Uluslararası Temyiz Mahkemesi, Mr Jan STOVICEK (Çek Cumhuriyeti), seçilmiş başkan, ve Mr John CASSIDY (Birlişik Devletler), Mr Vassilis KOUSSIS (Yunanistan) ve Mr José MACEDO e CUNHA (Portekiz)den oluşmuştur."


Yorumlar

  1. Tanver Kimi birincisi biz sizin belgelerinizi çalmadık sizin kendi adamınız casusluk yaptı ikincisi hadi diyelim öyle bişey var organizasyonu yapan tek bir kişi takımın suçu yok üçüncüsü alınan belgelerin aracımızda kullandığımız kanıtlanamadı asıl sen anlamıyorsun Formula 1 den.Ben 9 yıldır takip ediyorum bu sporu

  2. tanver_KIMI avatarı

    Macca Mavericks adlı formula1den anlamayan ama formula1 hakkında yorum yazan arkadaşım sen önce kendi takımının FERRARİnin belgelerini çaldığını kafana beynine sok ondan sobnra konuş tamammı ama formula1den anlamıyorsan ki bence öyle konuşmana hiç gerek yok

  3. Aslında bununla birlikte bir kural açığı daha ortaya çıktı. Takımların anlaşmalı olduğu şirketin ölçümüyle FIA'nın ölçümleri arasında 4 C lik fark var ama hangisinin doğru kabul edileceğiyle ilgili kural yok 😀 Hakemler de delil yetersizliğinden ceza veremedi temyiz de. Bir standart sağlamak için ilgili maddede değişiklik yapmaları gerekir ya da ölçemeyeceğin şeyler için kuralı koyma kardeşim.

  4. FİA Ferrari'nin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi aynı şey sene başında olsaydı BMW ve Williams lar diskalifiye olabiliridi.Bu arada haklısın Bozo 23 bu sene takımlar şampiyonluğunuda masa başında kazandınız zaten BRAVO !

  5. anti-alonso avatarı

    oldu dabitti maşallah…nihayet bitti ve şampiyonluğumuz resmilik kazandı baravooo kimi bravo ferrari sneye sonraki senelerde inşallah bi daha:)

  6. mahkemede şampiyonluk kovalayan bir takımın hakettiği sonuç budur işte.

  7. Hayatın butun gercekligini gozler onune seriyor , "guclu olan kazanir". Ferrari de cok guclu , hem masa basinda hem disinda. McLaren icin felaket bir yil oldu.Gecmis olsun diyorum onlara.

  8. Ne kadar da basit bir savuşturma, FIA artık McLaren'le ilgili bi durum olduğunda *çıklama yapmaya bile ihtiyaç duymuyo. Bu sezon gördük ki kurallar sadece McLaren çiğnediğinde uygulamaya geçiriliyo, FIA keyfi yönetimin dibine vurdu artık bundan sonra ne olacak merak ediyorum. Şu REZİLLİĞE bakar mısınız; teknolojik gelişmenin güya tepe noktasında bir "spor" ama daha ortam sıcaklığını ölçmekten acizler, tam olarak belli olmayan bir hava sıcaklığı varmış, ne mutlu FIA sana, daha kötü bir *çıklama yapamaz mıydınız?? Bundan sonra yarışlarda kullanmaları için bi termometre gönderelim bence trf1.net olarak bunu karşılayabiliriz, böylece koydukları kuralları neye göre uygulayacaklarına karar verirler. Hayatımda böyle şoparlık görmedim, kuralları kaldırın madem uygulanması için gerekli ortamı hazırlayamıyorsanız. Yakıt sıcaklığı hava sıcaklığından 10 derece *ş*ğıda olamaz, ama bu sıcaklıkların hiçbirisini (hava sıcaklığını bile?!?!) doğru düzgün ölçemediğimiz için kural ihlali yapanlara ceza veremiyoruz. OLDU TEŞEKKÜRLER…

  9. Bir Raikkonen taraftari olarak her ne kadar itirazin reddedilmesini sevincle karsilasamda yukaridaki aciklamalarin yeterli olmadigini dusunuyorum, Mclaren yapmasi gerekeni yapti, sonuc olarak itirazin kabul edilemez yorumu yerine yapilan incelemelerde delil yetersizliginden dolayi ceza verilmemistir denilebilirdi. Ki son aciklamalar bu yondeydi, ortam sicakligi ve yakitlarin sicakligi icin celiskili bilgiler vardi..

  10. macca inin kabus dolu bir yıl yıllar bile unutlmaz walla :::):):):):) tebrikler kimi tebrikler ferrari bugunde yarın arkandayız

  11. maclaren zaten ne bekliyoduki … şampiyonlugun hamiye verilmesinimi 🙂 atı alan üsküdarı geçti bile.

  12. Allaaaahımm çokk şükür bitti gitti 😀 iyce gerilmiştim.bir kez daha kutluyoruz. ŞAMPİYON KİMİİİ yuppaaa:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir