Williams, Temyiz Sonucundan Memnun-Tam Metin-

yazar:

kategori:

Williams, FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesi’nin McLaren’in itirazını reddetmesinden memnun.

McLaren, Brezilya yarışında Williams ve BMW araçlarıyla ilgili hakemlerin verdiği karar itirazda bulunmuştu.

İtirazın reddedilmesi üzerine Williams, bir bildiride bulundu.

Williams bildirisi: "Williams F1 bugün, UTM’nin bulgularını hoş karşılamıştır. Duruşmadan çıkan sonuç, bu mesele ile ilgili Brezilya’daki hakemlerin kararının geçerli ve yürürlükte kaldığı anlamına gelmektedir."

"Takım, yönetmeliği ihlâl etmedi, yarış yakıtlarının idaresi ile ilgili herhangi bir rekabet avantajını kazanyı veya buna niyet etmediğini gösterdi."

"Temyiz Mahkemesi’nin işlemlerine saygı amacı ile Williams, bir sonuca ulaşılana kadar herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınmıştır."

"Takım şimdi, durumun gerçeklerini aşağıdaki gibi olduğunu doğrulayabilir:"

"1. FIA TEknik Yönetmeliği’nin 6.5.4 maddesi, araçtaki yakıtın ortam sıcaklığından 10 derece daha düşük olmaması gerektiğini belirtir.

"2. Ortam sıcaklığının ölçümü için belirtilmiş herhangi bir kaynak yoktur ve araçtaki veya yakıt donanımdaki sıcaklık ölçümü için herhangi bir onaylanmış vee mühürlenmiş sensör yoktur."

"3. FIA ve Formula 1 takımları için resmi sıcaklık ölçümlerini sağlayan Meteo France, Brezilya yarışının en yüksek ortam sıcaklığını 33 derece olarak kaydetti."

"4. Brezilya yarışı süresince araçlarında, Williams’ların yakıt takında ve yakıt enjektör yollarındaki sensörlerde en düşük sıcaklık sırasıyla 31 ve 35 derecedir."

"5. Sonuç olarak, hakemlerin bulduğu gibi, yönetmeliklerin herhangi bir ihlâli yoktur."

"6. Bütün önceki hususlar, Takım Yöneticileri Toplantıları ve diğer böyle forumlarda ifade edilen yakıt sıcaklıkları ile ilgili görüşler ve açıklamalarda sabittir. Bu toplantılarda önerilen görüş; FIA UTM’ye sunulanda, Williams’ın durumunu tamamiyle desteklemektedir."

"Bu gerçekler, Brezilya’daki hakemlerin kararının arkasında yatıyor. Williams, bu gerçekleri UTM’ye sunabilmek, hakemlerin kararının onaylandığını ve Brezilya yarışı boyunca Williams araçlarının yasal olduğunun doğrulandığını görmekten memnuniyet duymuştur."

"Etkinlikteki hakemlerin kararına itiraz, kabul edilemez bulunmuş ve McLaren, açıkça bekgelenmiş protesto işlemini takipte başarısız olmuştur."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir