Lauda da Verilen Cezayı Eleştirdi

yazar:

kategori:

Eski Ferrari pilotu ve 3 Dünya Şampiyonu Niki Lauda dün Belçika GP hakemlerinin verdiği ceza kararını eleştirdi.

Bu olay sonucunda İngiliz basınından eleştiriler bekleniyordu ve Daily Mail Muhabiri Jonathan McEvoy, Hamilton’un kirlenen sporda Mclaren’e karşı kurulan tezgahta kurban olduğunu iddia etti.

Lauda da şu yorumlarda bulundu:

"Bu f1 tarihi içerisindeki en kötü karar. Gördüğüm en rahatsız edici karar.

"3 hakemin böylesine şampiyonayı etkilemesi kesinlikle kabul edilemez."

Bu olay sonucunda Mclaren’in kararı temyize götürmekten başka çaresi yoktu.

Ancak bu 25 sn cezası Hamilton’a pitten geçme cezası yerine verildi. Olay yarışın bitimine çok yakın olduğu için bu ceza verilmedi.

Pitten geçme cezalarının temyiz hakkı bulunmuyor.


Yorumlar

  1. Eleştirmesi birşeyi değiştirmiycek..
    Doğru bir kararla gereken yapıldı zaten..
    o yüzden "fazla söze gerek yok"..

  2. bizim yaptığımız "aptallık" olarak adlandırılabilir sadece monoco da ki lastik olayında..
    hamiltonun yaptığı kurnazlık sadece zaten aldı cezasını..1 değil 2 değil 3 değil..bi çaylak için çok fazla bu cezalar..biz her yarış lastik takmadık diye ceza almıyoruz ama hamilton maşallah 3 yarışta bir standart devam ediyor.

  3. ne kadar döneksiniz anlamadım.Bu haber dışında Lauda nın bir tane mclaren taraflı haberini gösterin.işinize geldiğinde kendi pilotunuzu bile satarsınız.

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Scuderia-Ferrari-Marlboro arkadaşım biz onu öğretelim de sizin ferrariye ceza almamayı kim öğretecek hamiltonunki yarıştaydı insanın herşeyi düşünemeyeceği sadece amaca kilitlendiği bir zamanda oldu ,monaco öncesi lastikleri takmamayı hangi sebep dahilinde açıklamayı düşünürsünüz ? ….

  5. Tezgah kurulmuş hahaha daha neler oltaya geldiniz napalım pilotunuza ceza almamayı öğretin 🙂

  6. bende bu cezayı adil bulmadım neden derseniz bi kere hamilton gerckten yavaslayıp yol verdi kimiye sonra tmm ceza gerektıren bı durum ama 25 sn hele bir de son turları asırı yagmu lastıklerıyle gecıleblck bır yarısta hamılton diyelimki cezayı yarısta cekseydi asırı yagmur lastıkleryle belkı gene bırıncı bıtrecektı belkı pitte bi sorun yasayıp daha kotu bıtrcktı yanı yagmurlu bır yarısın ardından 25 sn cezasını hıc dogru bulmyrm

  7. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Lauda senin yorumların bile enteresan sıkı bir mclarenciisin bunu biliyoz da burada yaptığın yorumdaki gibi. Kanada da hami nin aldığı ceza yı niye az bulmadın. Puan silinmesi lazım demedin. Çünkü lauda diyemez bunu sıkar.. Laud dürüst ve taraflı yaorum yapma. yada sen konuşma yeter

  8. Hamilton'un kirlenen sporda Mclaren'e karşı kurulan tezgahta kurban olduğunu iddia etti.

    bu laf herşeyi açıklıyo. fazla söze gerek yok

  9. gülhan ertürk hangi sezondan bahsediyor acaba 2006 yılındaki GP2 sezonundan bahsediyor galiba.:)))

  10. çok haksız bir karar!!!!!!

  11. Oğuz Çetin avatarı

    fia nın verdiği karar son derece doğru isterseniz o anı bidaha izleyin kimi raikkonen hamiltonu pistin dışına kadar atıyo ve hamilton kastılı bir şekilde dönerek şikanı kesiyor daha sonra hızını koruyarak raikkonene geçilio hemen ardındanda arkasına gelip geçio burda hamiltonun yapması gereken bu deil bi kere sıkıştığı için şikanı düz kesme hakkı yok olsa bile hemen yavaşlayp yol vermesi gerekiyor ama hamilton uyanık bir şekilde hızını koruyuo ve geçio karar son derece doğru

  12. geçen sene Fia hamiltonu nasıl korudu,beni aydınlatırmısınız..

  13. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    eleştirince ne olcak lauda! karar verildi ve doğruydu. değişmeyecekte…

  14. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Lauda şampiyonu lideri kimse ondan yana konuşan ve bir dediği diğerini tutmayan bir adam. Geçen yıl Hamilton FİA tarafından o kadar çok defa korunmuştu ki artık bunların diyetini ödemeliydi. Ama bu karar çok adil bir karar. Sonuçta Hamilton Kimi'ye yol vermiyor hemen arkasına hava koridoruna girerek cinlik yapmaya çalışıyor ama çarpılıyor.

  15. eski ferrari pilotu lauda! bazılarının biraz daha objektif bakmasını saglar umarım.

  16. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''Pitten geçme cezalarının temyiz hakkı bulunmuyor.''
    Al sana bir bomba daha ;ingiliz muhabirinin dediğinden yola çıkarsak tezgah sağlam kurulmuş ne diyelim fakat pitten geçme cezası yarış içinde uygulansa temyizi olmaz olamaz o süreyi ve kayıpları yarış süresine ve gidişatına ekleyemez veya çıkaramazsınız bu durumda ise yarış sonrasında verilen bir ceza ;nasılki damalı bayrak sallandıktan sonra durum hakemlerin müdahalesiyle değişebiliyorsa belki bunda da temyiz yoluyla değişebilir ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir