Haug "Lewis Bu Galibiyeti Avantaj Sağlayarak Kazanmamıştı"

yazar:

kategori:

Mclaren Mercedes takımı, Spa’da aldıkları 25 sn cezası sonucu yaşanan hayalkırıklığının gelecek yarış Monza için yapılacak çalışmaları etkilememesi için uğraşacak.

Mercedes-Benz Motor Sporları Patronu Norbert Haug, bugün yaptığı açıklamada Hamilton’un dünkü olayda avantaj sağladığına inanmadığını söyledi.

Haug "Bize göre Lewis yarışı kurallara aykırı bir avantaj ile kazanmadı. Ancak yine de kafamız dik olacak."

"Artık önümüzdeki hafta sonu yapılaacak olan sıradaki Monza yarışı için sabırsızlanıyoruz. Dünya şampiyonasında henüz hiçbir şey belirlenmediği için tamamen odaklanmış şekilde devam etmek zorundayız." dedi.

Hamilton konu hakkında sessiz kaldı ve Spa’da basının sorularını yanıtlamadı.

Bugün Mclaren tarafından yayınlanan basın bildirisinde İngiliz pilot, Raikkonen’e yeteri kadar boşluk bıraktığını açıkladı.

Hamilton "Yağmur başladığında Kimi fren anında biraz temkinliydi ve gerçekten çok yaklaştım."

"Ben şikanın dışından denediğimde, neredeyse kaza yapacaktık ve bunu engellemek için sola kırmak zorundaydım. Start finiş çizgisini geçerken ona önüme geçmesi için yeteri kadar boşluk bıraktım ve ardından La Source’ye girerken aracımı içeriye alabildim." dedi.


Yorumlar

  1. McLAREN TEAM avatarı

    f1 otoriteleri ve birçok pilot bu geçeşin yasal olduğunu söylüyor! 3tane hakemin kararı bu .aldıkaları karardan pişman olduklarını düşünüyorum.

  2. Ortamı germeyim, tartışma konusu yaratmayım diyorum ama buı kadarı fazla.

    Ne atmacası ne bıldıcını hocam. O atmacanın bıldırcını avladı sahnenin aynısı 2 turda, bıldırcının atmacayı avlaması olarak kameralara yansıdı. Hemde hile hurda olmadan.Mclarenin en avantajlı olduğu ve pist sıcaklığının 17 derece olduğu bir zamanda. Bununla baş edemeyeceğini anladığınız zaman yağmur duasına çıktınız takım olarak. Sonra da şikanı düz geçip sonra yol vermiş gibi yaparak kurnazlık yaptığınızı düşündünüz. Aynı yerde yaşanan olaya bakın 2 turda. Hamilton spin attı kimi çarpmamak için şikanı düz geçti ve sonra bariz şekilde yol verip sonra geçti.
    Monacoda da bariz bir ferrari üstünlüğü yaşanacak ve o rakibi yarış dışı kaldı diye hoplayıp zıplayan, bunu kendine galibiyet sanan hamiltonun yüzünü hep beraber göreceğiz.Tıpkı dün olduğu gibi…

  3. Ertan Akkaş avatarı

    Ben bir Ferrariciyim üstelik en koyularından birisi ama cezanın haksız olduğunu düüşünüyorum. RAMAZAN HACİFAZLIOĞLU ''atmacanın bıldırcını avlama sahnesini izlettiği için teşekkür ederim hamiltona.'' bu cümlenden dolayı (ortamı gerebilecek bir cümle olduğu için) senin bu sitede bulunarak bir yorum yazmanı facia olarak nitelendiriyorum. İsterlerse bu mesajımı silsinler ama emin ol çok sinirli ve kurnazsın…

  4. daha da izleriz Kimi daha pes etmemiş:)

  5. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    sankim hayatınız f1 aracı kullanmakla geçmiş yok fren yapsa yok yavaşlasa adamlar yarışıyor orda kimi kapadı hami şikanı kesti olay bu. kimi gitti mükemmel pilot yetenekleriyle duvara tosladı hami yarışı kazandı benim izlediğim yarış bundan ibaret ha fia ceza vermiş çok mühim değil orda bi pilotun atmacanın bıldırcını avlama sahnesini izlettiği için teşekkür ederim hamiltona.

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu siteye ''verneli veya yumoşu'' sponsor alsak daha makbule geçecek her zaman ortam yumuşatıcı arkadaşları nerede bulacağız ;lütfen genel çözümler üretelim :))) ….

  7. Şener onun seninle yada senin onunla aynı düşüncede olduğunu biliyorum, ortam çok gerildi biraz yumuşatayım istedim 🙂

  8. tolga soydan avatarı

    mclaren takımında en sevdiim adam.kimi zamanında da çok severdmm ==))

  9. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bülent Şahin arkadaşım eyvallah ne diyim hem biraz meşgulüm hem de uzaktan seyrediyorum durumları cevabın gecikmesi için kusura bakma ayrıca video hususunda id1984_ rumuzlu arkadaşla aynı düşüncedeyim ve montezemelo da benim gibi düşünmüş fakat biraz az farkla 🙂 ….

  10. doğruları söylemiş hamilton siz mi iyi bileceksiniz yoksa arabayı kullanan pilot mu?????

  11. keşke şikanı kesmeseydi nasıl olsa rai duvara gümletecekti f2008'i :)))))))))))

  12. -allah allah şakamısın sen- niye kapatacakmışım konuyu, arkadaşım basacaksın frene, artık spinmi atarsın ne halt yersen yersin o senin sorunun, koyacaksın o köşeye duvarı yapıştıracaksın böylelerini oraya…

  13. güzel yani avantaj kaybedeceğini anlıyorsun, yani çarpıcaktım hikaye oluyor , bu durumda cümlenin doğrusu -avantaj kaybediyordum frene basacağıma bastım gaza kestim şikanı- olacak.

  14. id1984__ şakamısınız nesiniz diceğine seninle aynı tarafta olan Şener abine kulak ver bence. Sana diyo çünkü. {Şener burdan da demekki kulaklar duyabiliyormuş gibi bir yorum yapabiliriz. Seni duyan birisi var ;))}

  15. pilotlar kuru hava lastikleriyle ıslak yarışda frene basarsa ne olur biliyormusun..inan bana şikanı olduğundan daha hızlı geçerler…Hay allahım yaa bide firene niye basmadı diyorsun..adam yarışı kazanmaya giderken bile az daha şikanı kesiyorduu..

  16. id1984 _ şikanı kesiceğine frene niye basmadı önce buna cevap ver

  17. power baksana videoya….allah allah şakamısınız nesinizz

  18. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    İş inada veya kasıta bindimi aşikar olanlar bile gizlidir ve onu görmek için anahtar kelimeler lazımdır fakat inat ve kasıtta sadece gözler görmez değil kulaklar da duymaz ….

  19. biz neyin ne olduğunu görüyoruzda sen gömüyorsun anlaşılan

  20. Bizim bişey dememize gerekmi var görüntülere bakarsanız görürsünüğz haminin çarpmamak için sola kırdığını bunun objektif veya subjektif olmakla alakası ile alakası yokki gidin bi daha izleyinn..bir sürü video varrr gömüyormnusunuzz…

  21. yo yo yo, hayır.. Siz varken kimse sizden daha iyi bilemez Mc Laren. Bu konuda asla iddiamız yok. Sen en iyisisiniz.

  22. pomer arkadaşındediği gibi tamamen yalan adam bas baya avantaj sağladı kalbinde hile yoksa yavaşla öbü taraftan şikanın yarısnı geç gitttt iş BÖYLE YAPARLAR ADAMIII

  23. arkanı çevirip bacaklarının arasından bakınca sen farklı mı görüyorsun.siz herşeyi pilotlardan bile iyi bilirsiniz

  24. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    power arkadaş neden yalan görünür hamiyi doğruluyor ….

  25. son paragraf tamamen yalan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir