İtalya Öncesi BMW Sauber

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld

Yüksek hız Monza’da bir numaralı konu olacak. Şu anda 350 km/sa hıza ulaşabileceğimiz başka bir Formula 1 pisti yok. Diğer en önemli faktör ise şikanlarda körbleri nasıl kullanacağımız olacak. Hız ve gelenek bu pistin en önemli yönleri. Diğer yönlerden biraz geride kalmış. İtalyan taraftarlar her zaman bu yarışta özel bir atmosfer olmasını sağlıyorlar.

Performans bakımından önemli olan çok fazla sürüklenmeye neden olmayan iyi bir aerodinamik paket. Başka hiç bir yer daha az kanatla aracı bu şekilde taşımıyor ve takımım genelde bu tür  özel aerodinamik paket hazırlamada oldukça iyi iş çıkarabiliyor. Monza testleri cesaretlendiriciydi ve İtalya GP için sabırsızlanıyorum.

Robert Kubica

Monza araçlar için en büyük mücadeleye sahne olan pistlerden birisi ve burası en düşük downforce ve en yüksek hızla yarıştığımız pist. Monza’da kilit noktalar çok fazla downforce kaybetmeden en yüksek hıza ulaşabilmek için daha az drag etkisi ve iyi fren dengesi. Bu pist yegane çünkükolayca saatte 30 km’yi aşabileceğimiz düzlükler var. Parabolica, Ascari ya da Lesmo gibi bazı ünlü virajları var ve bunlar ilk şikandan daha hızlı. Ancak bunlara sert birfren ile yaklaşıyoruz.

Burası benim için özel bir yer çünkü ben ilk podyumuma 2006’da henüz 3. yarışımdayken burada çıkmıştım. Kariyerimdeki bu özel an için Monza’da yine hafif  farklı bir kask ile yarışacağım. Pilot olarak İtalya’da yetiştiğim için burada çok fazla kişiyi tanıyorum ve bir çok İtalyan taraftar beni destekleyecektir. Aynı zamanda bir çok Polonyalı’nın bu yarışa gelmesini bekliyorum. Bu hafta sonu için gerçekten sabırsızlanıyorum.

Mario Theissen

Monza klasik bir motor pisti. V8’lere geçmemizden bu yana tam gaz oranı % 70’lere yükseldi. 2007’de Robert Kubica Royal Park’ta 351.7 km/sa ile en hızlı isim oldu. Nick Spa’da kullandığı motorla yarışacak olsa da Robert yeni bir ünite ile yarışacak.

Şu ana kadar Monza bizim takımımız için iyi bir pist oldu. 2006’da Robert daha 3. yarışındayken podyuma çıktı ve geçen sene Nick ve Robert 9 puan kazandılar ve bu geçen sene bir hafta sonundan aldığımız 2. en yüksek sonuç. Bu sene de İtalya GP’den beklentilerimiz yüksek.


Yorumlar

  1. podyum bekliyoruz inşallah olur

  2. Hadi inşallah. Geçen sene 351 küsür km/h le en hızlı araç bizdeymiş.

  3. Düşük downforce kullanlan pistlerde şimdiye kadar başarılı oldu BMW. Yine Ferrari ve McLaren'lerin arkasında kalırız büyük ihtimalle ama Toro Rosso ciddi ciddi düşündürüyor beni.

  4. size güveniyoruz çocuklar.:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir