Kovalainen "İlk Virajda İki Araç Arasında Kaldım"

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, Belçika GP’sine 3. sıradan başlamasına rağmen startta büyük pozisyon kaybetti ve gerilere düştü.

Daha sonra yükselme mücadelesi veren Fin pilot, Mark Webber’e yaptığı atakta kazaya sebep olduğu için pitten geçme cezası aldı ve yarışın son bölümünde de sorun yaşayarak damalı bayrağı görememiş oldu.

Kovalainen yarışın ardından yaptığı açıklamada "İlk virajda iki araç arasında sıkıştım ve bu bir çok pozisyon kaybetmeme neden oldu. Ancak durumu düzeltebileceğim bir aracım olduğunu biliyordum ve son şikanda Mark Webber’in yanına gelenekadar iyi gelişim gösterdim."

"Ondan hızlı olduğumu biliyordum ancak belki de içeride olduğumun farkına varöadı ve temas yaşadık ve onun spin atmasına neden oldum."

"Yarış bu. Yarış kazasıydı ve pitten geçme cezası almama neden oldu ve tekrar pistte gerilere düştüm. Yine de performansım iyiydi sert lastiklerle ve bir kaç araç geçmeyi başardım."

"Son bir kaç turda ıslak koşullarda avantaj sağlayabilirdim ancak viteslerimi kaybetmeye başladım. Sonunda vites kutusu son turda bitti ve bırakmak zorunda kaldım." dedi.

Takım Patronu Ron Dennis "Sansasyonel bir yarıştı ve kim hangi takımı desteklerse desteklesin herkes oturduğu yerde duramadı. Lewis 2. turda ender hatalarından birisini yaptı ve Kimi Raikkonen’in arkasında 2.liğe geriledi. Ancak o andan sonra makul derecede baskı altında tuttu onu. Ancak aracımız kaygan koşullarda rakibimize göre daha üstündü ve yağmur geldiğinde Lewis’in avantajlı olacağı konusunda emindik."

"Daha sonra liderliği aldı ve yarışı pit üzerinde 1. sırada tamamladı ancak yarışın ardından 25 sn cezası aldı. Yarışın ardından temyiz hakkımızı kullandık."

"Heikki starttan temiz bir şekilde çıkamadı ancak hızlı sürdü ve Mark Webber ile olan kazasına kadar iyiydi. Dur kalk cezası aldı ancak son turda yarış dışı kalana kadar zorlamayı sürdürdü."

"Bunun yanında durumu kontrol edebilen tüm pilotlar için mücadeleci bir yarış oldu ve bizim her iki pilotumuz kararlılık ve hız olarak iyiydiler." dedi.


Yorumlar

  1. Ben kimi ve heikki üzerinden konuşuyorum.sağlam araç olmuyor pek altlarında vede aşırı bir şanssızlık mı denir uğursuzluk mu bilmem. uğursuzluk uğursuzluk

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Olayları eskiye götürüp eski defterlerin tekrar karışmasını sağlamayalım lütfen o olmasa bu olmasa şeklinde olaya mclaren cephesi bu kez schumacher olmasa idi diye başlarsa ferrari cephesi zarar edebilir nede olsa 6 şampiyonluk az değil 🙂 ….

  3. tolga soydan avatarı

    hakkinen olmasa şampiyonluk göremeyktinz.kimi sayesinde süper yarışlar izlednz.belki şampiyon olamadı ama.ne coultard ne de montoya veya başkası yapamadı onların yaptıklarınıı

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Olsun be kovalainen sen yoluna bak boşver fakat startlara biraz daha dikkat ….

  5. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    mc laren şunu unutmaki; son şampiyonluğu bir finli sayesinde aldın…

  6. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    Mclaren.ben de senden bıktım….kova'ya tam destek…

  7. tarihin en kötü startını aldı herhalde, sıkılmaya başladım bu adamın umursamaz tavırlarından..

  8. bu adam şimdi aracıda mı bozmuş.Bıktım bu finlilerden.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir