Domenicali'den Hamilton'a Hafif Destek: "Yarıştı"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Belçika GP’de yaşananlar ile ilgili hiç beklenmedik bir taraftan destek aldı.

Mclaren ile şampiyonluk mücadelesi veren Ferrari’nin Takım Patronu Stefano Domenicali, Lewis Hamilton’un Kimi Raikkonen’e yaptığı atağı "yarış olayı" olarak nitelendirdi.

Domenicali bu manevra ile ilgili Ferrari’nin herhangi bir şikayette bulunmadığı konusunda ısrar etti ve İtalyan teknik adam Hamilton’un şikanı kesmesinden sonraki ilk virajda Raikkonen’e yol vermesi konusunda ilk izlenimlerinin "adil" olduğunu belirtti.

Domenicali konuyla ilgili "Bu yarış." dedi.

Ferrari’nin bu konu hakkında şikayetçi olup olmadığının sorulması üzerine Domenicali "Kesinlikle hayır. Yarıştan sonra hakemler tarafından çağrıldık." dedi.

Ancak Domenicali, Hamilton’un Bus Stop’taki atağıyla ilgili "Biraz aşırıydı"

"Yarışırken atak yapmanız normal. Ancak bu konuda manevradan elde edeceğiniz avantaj kilit nokta. Dikkat edilmesi gereken konu bu: ilk virajda böyle bir durumdan ne avantaj sağlarsınız?" dedi.

Temyiz Mahkemesinin toplanması ve karar vermesi 1 ayı bulabilir bu da hem Hamilton hem de Massa’nın İtalya ve Singapur’un ardından şampiyonadaki durumlarının tam olarak ne olacağını bilmeyecekleri anlamına geliyor.

FIA’nın temyizi kabul etmemesi de mümkün olan ayrı bir konu.

Hamilton’a verilen 25 sn cezası normal olarak yarışta yapılması gereken pitten geçme cezası yerine verildi. Ancak bu olay yarışın sonlarında gerçekleştiği için pitten geçme cezası verilmedi.


Yorumlar

  1. Kova ve weberin durumu ayrıca vehamet zaten,aynı durumu bu sene coluthard defalarca yaşadı,baricello yasadı,truli yaşadı,hiçbirine ceza gelmedi,adam en iyi yarışlarından birini çıkarırken şak ceza,hami kimiye ne yaptıki çarpışan otomobile örnek olsun,kimi kendi vurdu duvara üstelik vurmadan önce uyarı niteliğinde spin daha atmıştı,hatta geçildikten sonra kimi hamiye vurdu…

  2. McLaren pilotlarının genel olarak dağdan gelip bağdakini kovarcasına yarışmaları pek de hoş değil, çarpışan otomobiller serisi izlemiyor ne de olsa, Montoya 'ya seneler önce püsküren yığınla insan vardı şimdi Kova'nın Webber'e yaptığı ve Hamilton'un Rai'ye yaptığı çok mu farklı ? Temiz geçiş konusunda biraz daha tecrübe etmeleri gerekiyor. Bu yarışta iki otomobil de 'Ceza' aldı sonuç olarak.

  3. Domenicali'den eğer bu yorumu yaptıysa daha diyecek yorum yok
    herşey ortada ama monzada Mclaren iyi bir sonuç alırsa bu sefer FIA ne yapacak merak konusu?

  4. çok mantıklı konuşmuş arkasına geçti izin verdi ama avantaj sağladı.. tarafsız konuşmak budur kimse bunu yapamıyor nedense..

  5. ogun savaş avatarı

    Asıl seneye görcez bakalım şampiyonluk için kim savaşıcak bu sene massa bi kaç puanla şampiyon olursa (2-3) kendi hakketiğine inancak mı

  6. iftara daha çok var ya:D aklımıza getirdin hemen .iyiki haftaya yarış var.iyi kötü olan oldu artık.

  7. Yavuz Balcı avatarı

    ferrarici arkadaşlar dönmeye mi başladı ne :)) ali nerde ali :))) politikmiş. ya o değilde İlahi adalet domenicaliyi rahatsız mı etti ne :)) hayırlı iftarlar şimdiden.

  8. senna guven avatarı

    Taraf olmak ile dürüst olmanın farkını net olarak ortaya koymuş Domenicali

  9. önü açık bir düzlük olduğu için hamiltona açıkcası üstünlük sağladı sonraki turda geçme çabası vermeliydi bence ama ceza biraz ağır olmuş gibi…

  10. ÇİĞDEM  KADAKOĞLU avatarı
    ÇİĞDEM KADAKOĞLU

    ne dönek bir adam of domi..kimi ye cok iyi moral veriyorsun devam et

  11. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    cezalar agırdı…

  12. ya bu cvp sana göre dogru bana göre yanlıs o bnm fikrimi önemsemediği gibi bizimde onun fikrini önemsememiz lazım her sey fia ya baglı ayrıca bi insan takımını bu kadar satarmı :D:DD::D:D şaka elbette:D

  13. mclaren adına kelimelerin bittiği andır bu, söylicek başka bişiy yok..

  14. mike shinoda avatarı

    Ben bu açıklamaya bir Ferrari taraftarı oalrak pek samimi görmedim sadece verilen ADİL cezanın ardından üstüne düşeni yapmak gibi bişi olmuş yani tamamen politik yani… Dominecaeli ayrıca Ferrari'nin o yarışçı ruhunu taşımıyor… Ross Brawnı yada Jean Todt'u hatırlayın pilotlar sıralamada önemli pozisyonda olmasalar bile ellerinde kronometre pitleri takip ederlerdi ve puan alınamıcak olsa bile 1 sıra kazandırmak için ellerinden geleni yaparlardı… Performanssız honda aracı bile sanırım ingilteredeydi Ross'un dahiyane fikirleriyle podyuma çıkmıştı…

  15. ne alaka yaw, mosley italyan mı sanki..ama mclaren ve Dennisin en azılı düşmanıdır kendisi 🙂

  16. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    tamamda id kimi kaza yaptı die ceza verilmedi kii

  17. Şuraya bak yaaa adam kendi hatasından yarışdışı kalıyo suçlu hamilton oluyoo..:):) ve biz burda bişey anlatmaya çalışıyoruzz.:)

  18. Neticede bütün bu olanlar kiminin giden 10 puanını geri getirmiyor.ama Mc laren pilotlarının pist üzerinde şımarık birer çocuk gibi davranmamayacaklarının da bir kanıtı.

  19. sen neden bahsediyorsun ya! ron yaparmıydı. herşeyi kendine çevirmeye çalısıyorson.Ronun ne dediğini biliyormusun hayır.birisini övecekken baskasına saldırmayı ancak senin tarzında insanlar yapar.Ortada ron yok ama tartışma çıkması için kendini kasıyorsun.

  20. politik bir cevap olmuş, taraftarların konuştuğu gibi konuşacak değil herhalde, tebrik ediyorum

  21. McLAREN TEAM avatarı

    İtalyan teknik adam Hamilton'un şikanı kesmesinden sonraki ilk virajda Raikkonen'e yol vermesi konusunda ilk izlenimlerinin "adil" olduğunu belirtti!!! tebrik ediyorum Domenicali yi gerçekten sportmence konuşmuş…

  22. tolga soydan avatarı

    montezemolonun bu adamı göndermesi gerek.schumi gelsn bunun yerine

  23. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    yavv kabul etsek ne olacak etmesek ne olacakk
    olmuş bitmiş olay ceza verildi artık temyiz den bişey çıkmazzz
    tartışma yaratmayalım arkadaşlar…

  24. McLAREN TEAM avatarı

    takımınız bile kabul ediyor ya siz?

  25. BUNDAN BİŞEY ÇIKMAZ geçmiş olsun mclerene

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir