BMW: "Kararı Heidfeld ve Mühendisi Verdi"

yazar:

kategori:

BMW motor sporları sorumlusu Mario Theissen, Belçika GP’de lastik değişimi için kumar oynadığında değişim için geç kalındığını düşünüyor.

Heidfeld, yarışın bitimine iki tur kala yağmur lastiklerine geçiş yaptı ve son turda 7.likten tırmanmaya başlayarak Hamilton’un aldığı ceza ile 2. sıraya yerleşti.

Bu sonuçla BMW Sauber’in bir başka podyum başarısı gerçekleşmesine rağmen Theissen, Heidfeld’in lastiklerinin değişimi yaptıklarında, zamanlamada doğru şeyi yapıp yapmadıklarından emin olmadıklarını itiraf etti.

Theissen: "Geç kalındığını düşünmüştüm. Ama risk almaya değerdi. Çünkü sadece 2 puan olacaktı. Bu yüzden, bu konumda bazı riskler alabilirsiniz. Ve bu, harika bir harekete dönüştü"

"Bir aracın ardından diğerini geçerek yer kazandığı son turda TV ekranını izlemedim"

Theissen, lastik değişimi konusunda son kararı Heidfeld ve onun mühendisine bıraktığını söyledi.

Theissen: "İki adama ihtiyacınız vardır. Ne hissettiğini ve neyin iyi olduğunu düşündüğünü söylemek zorunda olan pilota ihtiyacınız vardır ve sonunda o karar vermelidir."

"Ama sonrasında yarış mühendisi, diğerlerinin neler yaptığına göz atar, (diğerleri) ne kadar zorluk çekiyor diye. Ve daha sonra iki turda 25 saniyeyi telafi etme ihtimali olup olmadığını sadece yarış mühendisi karar verebilir."


Yorumlar

  1. ali eymen topbaş avatarı
    ali eymen topbaş

    süper karardı (Y)

  2. theissen nicki silmişşş yha ne bu:D son turda ekrana bakmadm 😀 üzüldüm nick için cok yetenekli ama kötü sans var uzerınde:)))

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    valla kumar çok iyi tuttu. kubi vettel bourdais üçlüsünü geçerken çok rahattı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir