Bourdais: "Spa'da Bir Şeyleri Kanıtladım"

yazar:

kategori:

Sebastien Bourdais, Belçika GP’de Toro Rosso yetkililerine 2009 koltuğunu hakettiğini kanıtladığını umuyor.

Fransız pilot, Fransa GP’de yeni erodinamik pakedin STR3’te uygulamaya geçmesi ile araçta tutunma konusunda sıkıntılar yaşadı.

Ve kendisinden gelişim gömek isteyen takımına tam da zamanında, Belçika GP’de güçlü bir hafta sonu izletti.

Ama sürpriz bir podyuma yakaşmış olmasına rağmen geleceği ile ilgili herhangi bir şeyi garanti olarak görmüyor.

Spa’daki hafta sonunun Toro Rosso yetkililerine bir şeylr kanıtlayıp kanıtlanmadığı sorulduğunda Bourdais: Şu anda aldığım sorulardan biri değil bu. Elimden geldiğinin en iyisiyle işimi yapıyorum ve sezon başından beri öyle yaptım"

"Benim için önemli olanın, düşüncemin doğru olduğunu kanıtlamak olduğunu düşünüyorum. Araçta kendimi rahat hissettiğimde, işimi yapabilirim. Ama ne yazık ki STR3 ile, bu benim için çok zor oldu ve işin şekli bu. Bu, takımın kararı ve onlar ne karar alırsa alsın saygı duyuyorum"

Bourdais, Spa’da son turda 3.sırada gidiyordu ama arkadan yağmur lastikleryle gelen pilotlara engel olamadı.

Bourdais: "Heidfeld, geçiş lastikerindeydi. Açıkçası uçuyordu ve bizi bir bir geçiyordu, biz yokmuşuz gibi. Onun geçiş lastiklerinde olduğunu bile bilmiyordum. Bunu çok geç farkettim ve Pouhon’da onunl yan yanaydık"

"Bunun ardından Sebastian (Vettel) ve (Robert) Kubica, buna tepkide bulundu, o anda Heidfeld beni geçti. Benim üzerimde iyi bir sürüşleri vardı"

"Esses’e giderken iç tarafı kapattım ama öyle bir durumdu ki, takım arkadaşınızla yan yanasınız ve 4.lük-5.lik veya 5.lik-6.lık mücadelesindesiniz, bu durumda iki defa düşünmelisiniz. Çünkü eğer çuvallayan sen olursan ve takım arkadaşını da yanındagötürürsen, kesinlikle kovulursun"

Bourdais, kötü hava şartlarının oluşmasının kendisi açısındankötü haber olduğunu, çünkü geleceği için savaşırken herşeyi kaybedebileceğini söyledi.

Bourdais: "Temelinde tam olarak ne öngördüğünle ilgili bir şey. Çünkü havanın gerçekten karardığını görebiliyordum ve bunun benim için en kötü senaryo olduğunu biliyordum. Ardından almaya gönüllü olduğun risklerle ilgili br durum. Gerçekten risk alamazdım, böylesine harika bir yarışın ardından bu konumda olmak berbat bir şey"


Yorumlar

  1. çok başarılı bir performasn gösterdi en büyük hatası startta trulliye vurmasıydı bence on kanıdıda hafif kırıktı bir parcası yoktu yane pitlerde görmüştüm nese tebrkler bole devam ederse seneye kalır zaten valenciadada iyiydi

  2. McLAREN TEAM avatarı

    bourdais geldigi seride tüm rekorları kırdı f1 de başarılı olacagını hep düşündüm ama f1 bazen size sitilinizi bile degiştittirir raikonenin sıralamarda yaşadıgı sorun gibi umarım bourdais bu sorunları aşmıştır..

  3. menekşe  duman avatarı
    menekşe duman

    kesinlikle bourdais bu hafta sonu mükemmel bir yarış çıkardı hem sıralamalarda hem yarış esnasında.fakat ne yazık ki bazen olağanüstü durumlar gelişiyor yani şans dediğimiz faktör devreye giriyor ve hak edilen neticeye de ulaşılamıyor.bourdais de durum bu.yağmur onu etkiledi ve bir kaç puandan mahrum bıraktı.ama en azından yeteneğini kanıtladı.umarım bu çabası onu takımda tutmaya yeter.

  4. Ben oyle dusunmuyorum, Hatta ben bu herifi seyrederken aklima Schumi geliyor ne hikmetse 🙂 Cok daha iyi olacagi kanaatindeyim..

  5. asım  ayten avatarı

    sadece arabası iyiydi bourdais şimdiye kadar ne yaptıki bugünden sonra bir şey yapsın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir