Lauda "Hamilton Yanlış Bir Şey Yapmadı"

yazar:

kategori:

Eski şampiyonlardan Niki Lauda, Belçika’da yaşananların ardından Lewis Hamilton’a tam destek verdi.

Lauda "Hamilton yanlış bir şey yapmadı. O dışarıdaydı ve daha sonra kural gereği Raikkonen’e izin verdi. Ve ardından onu geçti. Hamilton yanlış bir şey yapmadı."

"Olanlarda özel bir durum yoktu. Hamilton geçmesine izin vererek ve daha sonra geçerek doğrusunu yaptı. Hamilton mükemmel bir sürüş gerçekleştirdi." dedi.

Lauda, Hamilton’un 2. turda spin attığı yarışta düzelip yeteneklerini gösterdiğini söyledi.

Lauda "2. turda onun spini ile üzüldüm ve bu gereksizdi. Ancak sonunda o çok karışık durumlardan yükseldi ve mükemmel bir yarış çıkardı."

"Yarış sonunda her ikisi için çok riskliydi ancak o daha az hata yaptı ve yarışı kazandı. Daha iyisini yapamazdı. Aracını yağmurda mükemmel seviyede kontrol etti. Mükemmel iş çıkardı ve yarışı kazandı."

"Sadece şapkanızı çıkarıp onu kutlayabilirsiniz."  dedi.

Lauda ayrıca Raikkonen için artık Massa’ya yardım etme zamanının geldiğini söyledi.

Lauda "Şimdi Massa’ya yardım etmeli ve mantıklısı bu. Monza’dan itibaren Massa’nın maksimum puanları almasını sağlamalılar."

"Kimi bu sezon iyi iş çıkarmadı. Bazı yarışlarda hızlı oldu ancak sıralamalarda olmadı. Antrenmanlarda bile üzücüydü çünkü tek turda yol tutuşunu bulamıyordu."

"Bu yarışta fırlatıp atana kadar mükemmel yarış çıkardı." dedi.


Yorumlar

  1. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    bu adam gitsin torunlarıyla balık falan tutsun senden geçti amca..

  2. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Lauda ve bütün spor oteriteleri yanlis konusuyor sizler dogru waaw helal size , bu üc palyoca F1 hakeminin yaptigi resmen emek hirsizligi ama yanlis karar en gec bir ay icerisinde düzeltilicektir.

  3. caner  yıldırım avatarı
    caner yıldırım

    eger hamılton sıkanı kurallı bı sekılde gecseydı o duzlukte kımıye o kadar yakon olmazadı verılen cezanın dogru oldugunu dusunuyorum

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Lauda nın bu sitede isminin geçtiği haberlere kısadan özet olarak baktımda 30 haber ancak var yani o kadar çok konuşmuyor yinede takdir senin ….

  5. tecrübesine ve saygıdeğerliğine bişi dedik mi.. sezon başından beri hamilton yanlısı konuşuyor.. bence gereksiz yersiz ve boş.. bence asıl tecrübe herzaman konuşmaz… bir konuşur pir konuşur.. şener kullandığım cümleleri manşetine taşıyarak uzatma konuyu.. ben şimdi sustum ve gittim.. tamam sen haklısın kardeşim ama çok gereksiz bir konu.. by gereksiz by hamilton yanlısı by saygıdeğer tecrübeli lauda yanlısına sözü bıraktım.. sıra sizde şener..

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ''ozaman bizim gibi genç beyinler sussun'' hayır susmasın ve susmasına da gerek yok aksine konuşsun veya yazsın fakat bunları yaparken o genç beyinler her zaman karşısındakini bilsin yaşlıysa yaşına bilgiliyse bilgisine hürmet etsin bu kriter tanıdığımız kişiler için geçerli değil sadece ;düşününki lauda bir Türk ve kariyeri aynı ,bir ortamda beraberiz konuştuklarını net bir şekilde anlıyoruz o f1 ile ilgili konuşurken biz orada ne söyleyebiliriz veya bir şey söylediğimizde tepkisi ne olur ben söyliyim RTL muhabirinin soruları karşısındaki tebessümünü takınır ….

  7. ozaman bizim gibi genç beyinler sussun..
    meftalık amcam lauda konuşsun.. tecrübeli 😀 saygıdeğer 😛 hamilton yanlısı laudaya sözü verelim.. hadi ben qittim.. bye.. monza sonrası görüşürüz..

  8. adem nsanoğlu avatarı
    adem nsanoğlu

    bu işle yetkilendirlmiş bir kurul var.karara saygı duymak lazım. lauda'ya gelince;bence yaşına ve emeğine hürmeten gönlünü alıyorlar…saygılar

  9. Ve Şener beyin de dediği gibi lauda yorum yapmayacaksa biz hiç konuşmayalım daha iyi.

  10. bence laudanın psikolojisi bozulacak bu kadar çok konuşursa.. sezon başından beri habire doğru yada yanlış hamiltona sürekli arka çıkıyor.. hernese olan oldu.. artık sözü pilotlara bırakalım.. gereksiz bir tartışma içerisinde değiliz..

  11. ertugrul bayraklı avatarı
    ertugrul bayraklı

    Çok konuşuldu bu konu bence ve ortam çok gerildi.Tek korkum hamiltonun stres yapması,eğer hamilton gerçek sürüşünü gösterirse Hamiltonun şampiyonluğunu hiç kimse hiçbir ceza durduramaz.Yeterki istikrarını korusun.Ama böle aptalca cezalar gelince de adamın psikolojisi bozulur doğal olarak.Bekleyip görecez…

  12. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Anlamadığım nokta Laudayı neden bu kadar küçümsüyorsunuz ;adam f1 aşkı için az daha canından oluyordu fakat yüzü yandı ve bizden daha fazla yarışa katıldığıda kesin ayrıca her yarışı bizzat yerinde takip ediyor pilotları ve takımları hatta fiayı bizden daha tanıyor fakat olamaz değilmi bizden daha iyi bilemez ;kanaatim odurki burada haber yazan ilaveten yorum yapan bizlerden daha fazla f1 biliyor içiyle dışıyla ve bizden daha tarafsız olduğunu düşünüyorum ;unutmayalımki bizim bu sporla ilgili bildiklerimiz onun ancak unuttukları kadardır ….

  13. qünaydın herkese.. bu lauda çok büyük bir otorite gibi her yarış sonrası konuşuyor.. doğru ya da yanlış.. ama çok konuşuyor.. ben bir kimi hayranı olarak hamiltonun geçişini temiz buluyorum.. kimi de üzerindeki baskılardan dolayı hata yaptığını düşünüyorum.. ayrıca yağmurlu havalarda mclaren ferrariye çok daha avantajlı dengeli ve hızlı.. hamiltonun kimiyi geçmesi normal.. fakat hamilton son 4 tur kala yağmur yağmış olması ve kimi ile massanın başına mekanik problemlerin gelmesiyle birlikte onun bu sene şampiyonada bir hayli şanslı olduğu şüphesiz su götürmez bir gerçektir.. hıza gelince yine raikonen en hızlı..

  14. lauda dünkü açıklamaları ile mclarenci dostların gönlünde taht kurdu 😀 ama eminimki eğer bunun tam tersi bir açıklama gelseydi lauda işte ne beklenir ferrari tarafından denirdi 😀 dünkü diğer haberde de geçti eski ferrari pilotu niki lauda diye ama unutmayın mclarenci arkadaşlarım, lauda 3. ve son dünya şampiyonluğunu mclaren mo4 2 ile kazandı.

    saygılar

  15. Lauda "Hamilton yanlış bir şey yapmadı. O dışarıdaydı ve daha sonra kural gereği Raikkonen'e izin verdi. Ve ardından onu geçti. Hamilton yanlış bir şey yapmadı."diyor ve herkez aynı görüşte ferrariciler hariç sonuçta onlarda haklı,aynı durum Mclarenciler olsa bizde aynısını derizzz

  16. Mclareni bu sene nasıl durdurabiliriz diye elinden geleni yapıyorlar yazıklar olsun

  17. Lauda Ferrarici ama doğruları söylemiş burada, yorumlarına saygı duyduğum bir isim..

  18. ogun savaş avatarı

    Mclaren her zmn oldugu gibi her sezon 1-0 yenil başlıyo yazıklar olsun FİA !!!!

  19. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Vallahi bence lastiklerdeki tutunma dolayısıyla erken fren gibime geliyor çünkü yarışta o anı gördüğümde bir an hami direkt arkadan toslayacak gibime geldi çünkü zaten 1,2 lerde gezen fark 0 landı hami geç fren yaptı fakat rainin frenajı bana normal değil gibi geldi ….

  20. orası zaten giriş o yeşil kerbler viraj daha nerde fren yapsın erken değilde fren noktasını kaçırıp lastiği kitledi gibi ki burnu levisden önce içeri sokmalıydı ve dışardan gelenede şikanı kesmek kaldı mı acaba?heheheh birazda gülelim dimi

  21. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Umutbg kardeşim eyvallah ne diyim sağolasın ;
    Ali Veli kardeşim bence atak doğru yerdeydi fakat hesapta rainin erken frenajı yoktu ,''Domenicali'den Hamilton'a Hafif Destek: "Yarıştı"
    başlıklı haberdeki resme bakabilirsen rainin fren çizgisinin ne kadar erken olduğunu görebilirsin kanaatindeyim ….

  22. Şener bence levis ilk atağı yanlış yerde yaptı.Hemen ondan sonraki düzlük daha uygundu.Neyse eğer takım sezon sonunda şampiyon olursa kimleri yenerek şampiyon olduk diye özel bir liste yapıp burada yazacağım.Ama Monza daha bi başka olacak gibi,Ron boşa konuşmaz ne dersin?

  23. Bu açıdan seni tebrik ediyorum Şener SALİH kardeşim.

  24. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Vallahi ben yazılan her yoruma(seviyeli) farklı bir bakış açısı olarak bakıyorum ve illaki yeni şeyler öğrenirim diyorum nede olsa mezara kadar öğreneceğiz başka yolu yok ;bence iyi oluyor sende dene fakat arasıra bende dozu kaçırıp belki seviyesiz yorumlar yazabiliyorum fakat onlarda tam bıçağın kemiğe dayandığı yer oluyor insanız hep aynı taraftan kalkacak değiliz ya 🙂 ….

  25. sağol kardeşim sanada hayırlı ramazanlar.Buradayım fakat yazılanları görünce yazmak gelmiyor.Sen gibi birkaç arkadaş kayda değer bi şeyler yazınca iyi oluyor.Ama onlarda zamanla öğrenecekler zannediyorum bu spora merakı olan (gerçek manada)araştırmadan,öğrenmeden pek geri kalamaz.Yoksa çuvallama! yorumların arkası gelmez.

  26. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ali Veli arkadaşım yoktun buralarda yoksa seyirci modunda mı idin ? yazdıklarını zaten söylüyoruzda ve belki söyleyeceğizde fakat işin spor kısmını değerlendirelim derim ne zamanki senaryolarda figüranlık vazgeçeriz o zaman daha bi dillendiririz 🙂 hoşgeldin hayırlı ramazanlar ….

  27. Eğer Ron sözlerinde monza ya vurgu yapıyorsa var yine bi şeyler yani aksilik olmassa ki en büyüğü fia bir duble mercedes görebiliriz.

  28. Yani ne denilebilirki?Massanın bir önceki yarışda pit çıkışı olayının aynısı gp2 de olduğunda yani aynı tanımlama yapılmış ve gp2 deki pilota pit cezası ötekine kınama;bu fıa başka neler yumurtlayacak bakalım.Ron kısa bi cümle söyledi "bunlar amaçlı yapılıyor" gibisinden.Hep söyledik ve de yazdık bu savaş uzun ve hiç de göründüğü boyutuyla değil diye Öyle değilmi Şener Salih……

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir