Alonso: "Hamilton Şanslı"

yazar:

kategori:

Eski takım arkadaşı Fernando Alonso’ya göre, Lewis Hamilton şu anda sürücüler şampiyonasının zirvesinde olduğu için şanslı.

İspanyol Diario AS gazetesie konuşan Alonso, "Geçen yılın aynısı gibi olduğunu düşünüyorum. Tüm pistlerde hızlı, istikrarlı, sağlam ama şans da her zaman onun yanında." dedi.

Kimi Raikkonen ve Felipa Massa’nın son iki yarışta yaşadığı motor problemleri, ayrıca Raikkonen’in Fransa’da egzos sorunu olmasaydı Hamilton belki de şu anda rahat bir pozisyonda olamazdı.

Ayrıca Alonso, eğer bu yıl Massa ya da Raikkonen şampiyon olamazsa kendisine 2009 için Ferrari kapılarının açılabileceğini söylentilerini de kabul etmedi.

"Çok fazla şeyi değiştirmez. Ferrari beni isterse alır, istemezse almaz. Şampiyonluğu kimin kazanıp kazanmadığı bir şeyi değiştirmez"


Yorumlar

  1. alonso yetenekli bir pilot olabilir.aracı geliştirme konusunda pilotaj konusunda vs. her konuda üstün yeteneği de olabilir.

    ama alonsonunj ferrariye gelebilmesi için 06 yılını hatırlaması gerekiyor.neler söylediğini neler yaptığını ferrariye neler demek istediğini.monzada alonsonun motoru patlayınca tribünlerden yükselen o sesi de hatırlaması gerekiyor.kısacası ferrariye gelme ihtimali en zayıf pilotlardan biridir alonso.zaten şu an 2 yetenekli pilotumuz var sadece gerektiğinde konuşan.

    "Çok fazla şeyi değiştirmez. Ferrari beni isterse alır, istemezse almaz. Şampiyonluğu kimin kazanıp kazanmadığı bir şeyi değiştirmez" bu sözü söleyen bir pilot ne kadar yetenekli olursa olsun acınacak halde olduğunu kanıtlar.şampiyon pilottan eser kalmamış yazık olmuş gerçekten.umarım kariyerini iyi bi takımda toparlar da az da olsa zevkli yarışlar izletir

  2. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Ben kimi taraftarıyım ama kesinlike alonso çok farklı. Daha az hata yapan bir pilot massayı biliyoruz zaten çekiş kontrol olmdan ne yapacağı halen belli değil raikonnen in de aracının ne yapacağı belli değil hamiltonun lastiği rutin bir şekilde patlayacaktır biliyoruz ama alonso bence daha az hata yapan ya da hataya maruz kalan biri mclaren de olsaydı kesinlikle şampiyonluğa rahat bir şekilde gidiyor olurdu

  3. ne yazıkki f1de şampiyonluk için şans da gerekli bir unsur. bunu tüm şampiyonluklarda ya da kazanılamayan şampiyonluklarda gördük. bu bakımdan bir şey diyemeyiz alonso.

    ferrari olayına gelince. böyle konuşmalar yapma. sen 2 dünya şampiyonusun unutma. yakışmıyor bu. seçici olmanın yanında birazda ağırbaşlı ol. gelsin o sana teklifini yapacaksa yapsın. soranlara da eylülün sonunu bekleyin diye cevap ver..

  4. hemıltın iyi araç kullansaydı 2007 de şampiyonduu bu bir gerçek

  5. Su konuda haklısın iyi arac iyi pilot ama bunu kullnmak önemli ve hamilton bunu yapıyor gecen senede aynısını gösterdi

  6. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    birol hami mclaren değil de reno yada toyota felan gelsydi. Bu gün hami hami denilecek miydi. 1. Son iki yılda fia nın arac üzerinde gelişterme hırsı yarışları mahvetti. İyi araban varsa iyi pilotun olur yarışları ortaya çıktı. olay bu..

  7. şu konuda haklısın büyük bir takıma direk geldi ama unutmayalım ki sonuçta f2 den gelme bir pilot sonuçta dennis sennayıda kendisi yarattı ama senna ben buyum dedi aynı hamiltonun yaptığı gibi yetenek işi f1 ama ben hamilton senna gibi demiyorum o dünyaya gelmiş en büyük pilot.

  8. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    birol şansını kendimi yarattı yoksa donnis mi. Tepeden indi mclarene . Schumi haklsın ilaveten kim ve alonso. 3 de f1 tepeden en büyük takımlar birine gelmedi. Sauber , sauber, minardi. Sonra zirveye çıktılar. Hamilton da bu ilermeyi göremedik. Ha dogro donnisin manevi evladı…

  9. Alonsoya pilotluk açısından lafım yok ama bu kadarda ferrari beni alsın demesin ya ayıp vede unutmasınki pilotlar kendi şanslarını kendileri yaratır aynen m.schumaer dediği gibi.
    hamilton aynen bunu yapıyor

  10. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Aynen alonso yada kubica yı bende isterim. Takım içinde çekişme olur..

  11. ecrin deniz avatarı

    ferraride bir koltuk boşalırsa şayet bu koltuğu alonso ya da kubica doldursun isterim bir ferrari taraftarı olarak…

  12. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Özür dilerim ''muhtaç olduğun'' muş kusuruma bakmayın fakat şurası kesin hitap gençliğe gence değil ….

  13. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Kudret kelimesinin asıl manası nedir herşeye gücü yeter olmak işte bu sebepledirki yeryüzündeki hiçbir canlı kudretli olamaz kuvvetli ve iradeli olabilir fakat kudret asla ;dediğinizi kabul edeyim konu biraz sapacak insan için kullanılanı kısıtlıdır fakat kelime karşılığı gücü yeter ise bunda kıstas veya kısıtlama olamaz insan ise sınırlıdır sınırlı olan birşeyde güç neye yeter o sebeple derimki manası derin kelimelere gelene kadar hiç bir şekilde benim gibi cins anlayanlara mahal vermeden cümleler kurulabilir örnek iki kelime kuvveti ve iradesi ile diyerek olurdu ;unutmadan muhtaç olduğun kudret değil muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur orada hitap gençliğe bir topluluğa fakat siz burada tek bir şahsa kullanıyorsunuz dedimya benim gibi cinsler çıkabilir sadece burada değil bu günlük yaşantınızda dahi olabilir orada sizin tarafınızca kullanılan kudret kelimesini kullanmamak cümlede hiçbir anlam bozukluğu meydana getirmez fakat kullanmak dediğim gibi benim gibi kelimelerle arası bozuk olanları biraz zorlayabilir ve buna hiç gerek yok bence haaa dersenizki umrumda değil o apayrı bir durum ….

  14. menekşe  duman avatarı
    menekşe duman

    sayın şener salih beyefendi 'kudret' kelimesinin kullanımı ile ilgili yazınıza cevaben şunu derim ki 'kudret'e yeryüzündeki her canlı sahip olabilir.bu sözcüğün kullanımında hiç bir hata yoktur dilbilgisi itibariyle.hatta çok bilinen atatürk'ün gençliğe hitabesi ile bunu size örneklemek isterim:'muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!'-mustafa kemal atatürk.kabul edersiniz ki bu sizin düşmüş olduğunuz bir hata.türkçe'ye göstermiş olduğunuz ilgi güzel ama yine de bu konuya vakıf olmadan bir yargıda bulunmak abesle iştigaldir.bilgilerinize sunulur.

  15. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Serkan kanada da hamilton basın açıklamsını izledin mi. Sonra yaz olur muuu. Adam diyor ki farkında değildim hız ayarını kaçırmış çok sonra kırmızı ışığı gördüm diyor. Hami hami 80 le gitseydi serkan durur du. Kimiye de çarpmaz dıı..

  16. ogun savaş avatarı

    Bu adam 2005-2006 da nası şansıyla şampiyon oldugunu unutmuş galiba f1 e gelmiş geçmiş en şanslı sürücü namıdeğer ******* 😀

  17. hahahahha ali seni severek izliyoruz:) hamiltonın pitte hız sınırını aştığını iddia eden ilk kişi sen olmalısın, süpersin:)

  18. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Mclaren mercedes pitten hızlı çıkan adama nasıl 8 puan verdin.. Adam carpmasada ceza alacaktı. Bunu nasıl kaçırdın. Hami kaçla gidiyordu pit yolunda bir söylermisin… Kendize göre yorum yapmayın….

  19. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Menekşe DUMAN arkadaşım yeryüzündeki hiçbir canlı ''kudret'' e sahip olamaz kuvvete ve iradeye belki fakat kudrete asla lütfen kelime seçimlerimize dikkat edelim lütfen ….

  20. kimicilerin şu yorumlarına bitiyorum adamları gidiyor duvara tosluyor ondan sonra şu olmasaydı bu olmasaydı diyorlar 10 puan aldı diyelim Canadada Lewisten en kötü 8 puan alırdı kaza olmasaydı ee ne olucak 2 puan fark olurdu Lewisin SC yüzünden 10 puanı gitti canadada Fransada ceza aldı ordada 8 puan gitti en az Kimi sorun yaşamıştı,Bahreynde de şanssızlık yaşadı aynı şekilde Malezyadada o yüzden kendi kendimizi aldatmayalım her pilotun şanssız anları olmuştur ama pilotların kendi hatalarını şanssızlık olarak nitelendirmek saçmalıktan öteye gidemez..Alonso 2005 ve 2006 yıllarında kendi söylediklerine göre şansıyla kazanmış sayılıyor Schuminin kaç yıldır patlamayan motoru suzukada patladı şampiyon oldu 2005 de Kimi açık ara şampiyon olabilcekken kendi hataları da vardı ama son turlarda yaşanan motor sorunları yüzünden rahat alabilceği şampiyonluktan olmuştu..

  21. vedat yeşilsancak avatarı
    vedat yeşilsancak

    hayret alonso ve güzel bi yorum daha doğrusu güzelliğinden çok mantıklı bi yorum nerdeyse ağlıcam:))) çok duygulandım:))

  22. menekşe  duman avatarı
    menekşe duman

    doğru söze ne denir.alonso her zaman objektif olmuştur yiğidi öldürür ama hakkını da verir:).raikkonen'in yaşamış olduğu şansızlıklar ne yazık ki hamilton'un avantajına olmuştur.yoksa hami şu anda klasmanda 1. olamazdı.ama yine de 5 yarış var,herşey tersine de dönebilir.raikkonen geçen sene ve önceki senelerde de şanssız,zor zamanlar yaşamıştır fakat bu durumun üstesinden gelecek kudrete sahiptir ki nitekim bunu spa'da gösterdi her ne kadar netice alamasada.sıkı durun derim mc laren'e:legend is back…go kimi go iceman

  23. @ id1984_
    Zaten Alonso, ''Kimi Raikkonen ve Felipa Massa'nın son iki yarışta yaşadığı motor problemleri, ayrıca Raikkonen'in Fransa'da egzos sorunu olmasaydı Hamilton belki de şu anda rahat bir pozisyonda olamazdı.'' gibi şey söylememiş. Fark edersen o yazılanlar tırnak içinde değil. O cümle sadece haberin içindeki bir yorum.

  24. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Hatta biz kimi ciler diyoruz ki…
    2003- 2008 sezonlarında kimi bu kadar şansız olmasaydı en az 3 dünya şampiyonluğu vardı…
    Kimi kaybetsede iceman kazansada iceman. Bundan dolayı adamın taraftarı çok. Seveni çok. Kaybetdiğinde bile kimseyi suçlamadı…
    Hep gelecek yarışa baktı..
    GO ICEMAN GO KIMI

  25. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Alonso çok yerinde söylemiş helal olsun alonso.
    çok doğru şayet kanada hami kimi ye dalmasa (gitti 10 puan)
    eksoz koptu ( gitti 2 puan)
    Valensiya motor gümledi ( gitti 5 puan)
    Belçika (gitti 10 puan) bunları alt alta koyun bak kimi neredeydi. 1 yarış avusturalya mekanik sorunla 16 başla iyi mücadele et bir ara 2 liğe kadar yüksel tekrar sorun al 1 puan (gitti 7) puan.
    Evet alonso haklı hami ye arkadan dalan yok. Şansızlık yok tam aksine çok şanlı massa ve rai habire puan kaybett..
    Dogru söze ne söylenir ki..

  26. ''Kimi Raikkonen ve Felipa Massa'nı son iki yarışta yaşadığı motor problemleri, ayrıca Raikkonen'in Fransa'da egzos sorunu olmasaydı Hamilton belki de şu anda rahat bir pozisyonda olamazdı.''Alonso bu lafı dediyse e kusura bakmayın bende 2005 yılını hatırlatırım sizee..Çünkü aynı şeyleri oda yaşadı..Ben burda kötü bişey demedim..Sadece grçekleri yazdım

  27. al arkadaşım sana hçte heç katılmıyorum bende sana örnek verimm. alonso geçen sene fransada bi problemden dolayı q 3 kalamdı. eğer geçen sene japonya gpsinde ilk aracı hasar aldı ve o hasar yüsünden kasa yaptı ordan 1 puan alsaydı yine şampıondu.bu arada hamıltoanda lastik dayanmıo allah için oda bunu söledi ve bu seferki türkiye gp 3 pit stop yaptı anlıcağın örnek çok boşunu yorma kendini

  28. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    ali eymen topbaş kardeş o kdr da olsun yaniii,;),lewis in yasadığı sansızlıklar ,kimi nin we massa nın yasadıgı sansızlıklar yanında hiç kalır,,,

  29. ali eymen topbaş avatarı
    ali eymen topbaş

    geçen sene hamilton türkiye gp de lastiğini patlattığında, çinde yarış dışı kaldığında, brezilyada pit yolu düğmesine bastığı için çok şanslı di mi ? yapmayın allah aşkına hamilton gerçekten çok iyi geçen sene şans ondan yana olsaydı biraz şampiyon olurdu

  30. ya hala anlamıyorum sizi ya alonso bişimi dedi ya doğru sölemiş yetenekli hızlı ve şanslı ne var bunda hemen alonsoyu eleştirecek bişiler buluyosunuz.. sadece fanatik olduğunuz için bunu yapıyosunuz normal bir f1 taraftarı olsanız yorumlarınızdan belli olur ama allahtan öle bir kaç kişi var

  31. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    onur aybars a katılıyorum… hamilton hakkında kötü konuşmamış… hızına ve istikrarına ilave olarak şansda onun yanında demiş… zaten günümüzde başarılı olmak için mutlaka şans olması lazım… örn: geçen sene kimi nin şampiyonluğu…

  32. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sende biraz ağzını tutsaydın hızlı ve şanslı olacaktında neyse ….

  33. onur aybars avatarı

    Ya McLaren'ciler, hemen saldırıya geçmeyin. Adam ne demiş ki? "…Tüm pistlerde hızlı, istikrarlı, sağlam ama şans da her zaman onun yanında."

    Bence Lewis'i övmüş. Unutmayın, Alonso da bu özelliklerle şampiyon oldu.

  34. Hamilton yetenekli ve şansta yanında.

  35. senna guven avatarı

    hamilton büyük pilot demiş kadar olmuş zaten…

  36. Doğru söylemiş..
    Bu bir gerçek hem hızlı hem de çok şanlı..

  37. alonso çok doğru açık sözlü bir pilot tebrik etmak gerek

  38. McLaren mafyası iş başında yine. Kim bir söz söylese hemen birleşip, geçmişte söylediklerini unutup saldırıya geçiyorlar. Alonso çıkıp "hamilton büyük pilot" deseydi şimdi yere göğe sığdıramayacaktınız. Pes doğrusu size…

  39. alonso 2005 te şanssızdım ama hızlıydım mı demiş. 2005 i neden ortaya attınız anlamadım. neyse evet hakikaten hamilton inanılmaz şanslı. ayrık dişli olanlar şanslı olurmuş zaten. insan şansını kendi yaratır sözüde kısmen doğru. ama bazen müdahale edemediğimiz şanssızlıklarda olabiliyo.

  40. senna guven avatarı

    alonsoya kötü bişey sölemek istemiyorum ama insan şansını kendi yaratır….

  41. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    kimi eğer emekli olacaksa yerine senin gelmeni isterim… ross brown'unda dediği gibi griddeki en komple pilot o bence.. ve ferrariyle başarılara koşacaktır…

  42. Sayın alonso 2005de olanları unutmuş olmalıki boyle açıklama yapma gereği duydu…

  43. Ağzına sağlık alonso. İşte hamiltonun kısa ama öz anlarımı. Hızlı ama şanslı

  44. bazılarının gücüne gidio heralde hala alonsoyla uğraşıyolaradam yukarda çok doğru sölemiş hızlı ama şanslıda. ve merak etme sen o kırmısı arbya oturcan bunu herkes çok ii bilioda bilmek işlerine gelmio go fernando alonso

  45. Ferrari beni isterse alır.Sende nekadar ortalık pilotu oldun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir