Button: “Mercedes ve Willams İle Mücadele Edilebilir”

yazar:

kategori: ,

Jenson Button, Willams ve Mercedes’in hız olarak gridin geri kalanının önünde olsa bile, pazar günü hızlı olmaktan çok daha fazlasının gerekeceğini söyledi.

Button, aynı güç ünitelerine sahip olmalarına rağmen, Bahreyn’de  Mercedes ve Williams’tan yaklaşık olarak 2 saniye yavaş olduklarını tahmin ediyor. Bunun yanında Mclaren son gün araca yerleştirilmesi planlanan güncellemeleri motor sorunu sebebiyle deneyememeişti. Ancak Button, bu güncellemelerle farkı kapatsalar dahi yarışın daha çok dayanıklılık ve stratejiyle alakalı olduğunu düşünüyor.

“Araç geçen senekine kıyasla daha iyi hissettiriyor ve şu an etraftaki en iyi güç ünitesine, Mercedes’e sahibiz. Daha fazla hıza ihtiyacımız olduğunu hissediyorum, diğer taraftan bu hissi veren test ettiğimiz araçta güncellemeler yoktu ancak yarış için olacak. Aslında test için de güncellemelerimiz vardı fakat deneme şansımız olmadı.”

“Umarım bu sayede ileri doğru bir adım atabiliriz ama Mercedes ve Williams’ın elde ettiği zamanlara bakarsanız, herhangi bir dayanıklılık veya strateji problemi yaşamadıkça onları yenmek zor olacak. Yine de bu haftasonu onların mücadele edilebilir bir durumda olacağını düşünüyorum.”

İngiliz pilot dayanıklılığın, sezona iyi başlamanın anahtarı olduğunu düşünüyor.

“İlk 3 yarışta mesafe katedebilmeli ve yarışı tamamlayabilmelisiniz. Eğer başarabilirseniz, hızlı bir araca sahip olmadan da eve güzel puanlarla dönebilirsiniz. Fakat takım ve de sürücü olarak oraya çıkıp elinizden gelenin en iyisini yapmak ve yarış kazanmak istersiniz. Bu yarışta bunu başarabilir miyiz bilmiyorum, işlerin ne zaman iyi ne zaman kötü gideceğini bilemezsiniz. Olay tamamiyle hızla alakalı değil, bu hafta sonu işleri karıştırabilecek çok daha fazla etmen var.”

Günün sonunda ise Button her şeyden çok, artık sezonun başlamasını istiyor.

“Araca binip yarışmak daima güzeldir. Nerede olduğun önemli değildir sadece aracına binmek istersin. Geçirilen bütün sezon öncesi test saçmalıklarından sonra vizörü indirip yapmayı sevdiğin işi yapmak gibisi yoktur.”

 


Yorumlar

“Button: “Mercedes ve Willams İle Mücadele Edilebilir”” için 3 yanıt

  1. Yahu dört diyon dokuz diyon topluyorsun otuz diyorsun..Ne diyorsun belli belli değil..Hergün ayrı birşey söylüyorsun taraftarın moralini bozmaktan başka birşey yapmıyorsun..İyi olan aracı F1 deki her pilot kullanır,kendinden birşey katabiliyormusun araca hızlanmak için Hamiltonu geçtim Bianci kadar olamıyorsun yahu..Biraz aracın potansiyelini zorla,sürekli zart araç şöyle zurt araç böyle ağlama tavırları..Bıktırdın ..

  2. inşallah brawn gp gibi williams ta ulaşılamaz hız ve dayanıklıkta olur.ve frank amca hayatta iken 17 yıldır beklediği şampiyonluğu massa ile alır.

    1. Williams ancak Bottas ile şampiyon olur. Massa şampiyonluk seviyesinde değil bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir