Stewart, Hakemlerin İstikrarsızlığını Eleştirdi

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 sürücüsü Sir Jackie Stewart, Formula 1’de değişik yarışlarda hakemlerin farklı farklı kararlar vermesini eleştirdi.

Guardian gazetesine konuşan Stewart "Ben Valensiya’da yapılan Avrupa GP’sinde pitten çıkarken Massa’nın bir diğer araç ile yan yana çıktığı gerekçesi ile ceza almamaması kararı ile Belçika’da aynı olay sonucu ceza verilen ve 1.likten 12.liğe gerileyen Bruno Senna kararları arasındaki farkları sormak istiyorum. Senna bir başka hakem grubu tarafından daha sert bir cezaya çarptırıldı. Bu kararlarda yeteri kadar istikrar yok."

"Eğer oturur Amerika’daki açık tenisi, bir futbol müsabakasını ya da rugbi mücadelesini izlerseniz, buradaki hakemler yetenekleri için maaş alan iyi kişilerden oluşur ve anlaşmayla çalışırlar. Neden motor sporları çok farklı?" dedi.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Benim şampuanlıklarda veya şampiyonalarda özellikle 2000/2004 yıllarıda suçladığım taraf çok sevmeme rağmen hatta f1 den bile çok Mercedes tir o sebeple ben hiçkimseye kabahat bulmam buna gerekte yok çünkü suçlunun Mercedes ve onun Mclareni satın alma hissi olduğunu biliyorum kanaatimce fakat (hakikatten ferrari taraftarı olup f1 i sevenleri ayrı tarafta tutarak) ferrari taraftarları olduğunu zanneden bazı kişiler öyle herşeyi bilirmiş vari yazı yazınca olmuyor işte onlar bazı dengelerimizi bozuyorlar ve siz o bizim kayıp yıllarımızda bizim dışımızda rakibinizin kolay kolay olmayacağını ispatladınız fakat bizde size fazla yalnız bırakmak istemeyiz o sebeple yavaş yavaş geri geliyoruz bu arada williamsıda bekliyoruz fakat onların gelmeye niyeti yok gibi ….

  2. Bizim için problem değil. Biz siz istesenizde istemesenizde şampuan olmaya devam ediyoruz.
    Madem size göre şampuanlıksa bizim kazandıklarımız, neden bilgi çalarak, şikan geçerek illegal yollarla kazanmaya çalışıyorsunuz?

  3. Ömer Hamzaoğlu avatarı
    Ömer Hamzaoğlu

    alamadığımız şampiyonlukların hepsinde biz sorumluyuz kimse öyle bişey demedi.fakat şampiyon olmak istiyorsan pistteki rakiplerin dışında pist dışındakileride bi şekilde atlatmamız gerekiyo.buda bir gerçek.hakemlerin, fianın mclarene karşı ön yargısı yok diyemez hiç kimse…yok dien varsada formula 1 i niye izlediği konusunda hiçbir fikrim yok.

  4. McLAREN TEAM avatarı

    siz ŞAMPUAN olmaya devam edin!!bizde yarışmaya!!!

  5. Ahmet  Keleş avatarı

    yada iki araç arasındaki tutunabilite özelliği oluyor 😀

  6. Şener SALİH, keşke sizde son 10 yıldır biraz rekabetçi olsaydınız da senin deyiminle şampuan olsaydınız. Evet 2000 / 2004 yılında rakipsizdik çünkü siz hiç olamadınız. Ferrariye hiç yaklaşamadınız bile. 2004 yılından sonra da sizin söyleminizle fia=ferrari çarkı dönmeye başladı ve v8 lerden sonra sizleri biraz olsun yaklaşırken görmeye başladık.

    Ama merak etme zamanla onunda üstesinden gelip 2007 de yine şampuan olduk. 2008 de aynı olay olacak.

    Ve siz yine herzaman olduğu gibi, fiaya birdgestona, hakemlere ve hatta pilotlarınıza bile sataşacaksınız. Alamadığınız tüm şampuanlıklar için başkalarını sorumlu tutacaksınız.

  7. Ömer Hamzaoğlu avatarı
    Ömer Hamzaoğlu

    lewis 40 sn yavaşladı ama massa 55 sn aradaki 15 sn lik fark da yetenek oluyo bilmem anlatabildin mi 😉

  8. Son yorumunuz üzerine yorum yapmıyorum.İyi seyirler herkese saygılar.

  9. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Evet kelime şampiyon fakat o hakedene tıpkı şimdi herkese sanatçı dedikleri gibi ;benim korkularıma gelince evet korkuyorum heyecensız ve geçişsiz yarışlar izlemekten fakat bir ferrariye ;renaulta veya bmw ye geçilmekten değil geçilememekten korkuyorum ;o motor homurtusunun giderek kısılmasından korkuyorum 10 yıl şampiyon olamamaktan değil şampuan olmaktan korkuyorum ;rakiplerden değil rakipsiz kalınmasından korkuyorum fakat bu korkular sizlere yabancı bunları biliyorum onun içinde sizlere (sizin düşündüğünüz gibi düşünüp f1 de varsa yoksa ben zihniyetini savunanlara) daha birşey yazmaya artık gerek duymuyorum ….

  10. Ben başka linkten bakmıştım ama bu linkten de kontrol ettim.Neticede bu şahsın ne kadar hamilton destekçisi olduğu ortada,dolayısıyla objectif bir yaklaşım değil.

  11. McLAREN TEAM avatarı

    ceza verilsinde yarış kazanayım diyen başka bir takım varmı acaba

  12. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Düzeltiyorum link şu olacaktı ….

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/3784.html

  13. Yarış kazanmak için yağmur duası eden bir takım var mı acaba ya çok komik

  14. Bir kere Şampuan değil şampiyon.İkidir aynısını yazıyorsunuz.Bu söylemden dahi kimin tahammüllü kimin tahammülsüz olduğu ortaya çıkıyor.

  15. McLAREN TEAM avatarı

    1990-2000 yıllarında seyirci f1 e tutkundu,artık gördügüm kadarı ile pilotlara tutku başladı.gerçi bu bizim ülkemizde böyle ama formula1 için ne acı!!

  16. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ege TUNA arkadaşım Ronun o açıklamayı neden yaptığı hakkındaki haber bu sitede lütfen bakarmısın linki bu ….

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/2240.html

  17. McLAREN TEAM avatarı

    max mosley bir ingiliz haturlatırım..

  18. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Korkuyorsunuz ve bu korku yazılarınızdan anlaşılıyor yüzünüzü görsem gözlerinizdeki tedirginliğide anlayabilirim sanırım ;ferrari artık 2000-2004 yıllarındaki ferrari değil o vakitler rakipleriniz tek veya hiçti fakat şu anda öyle değil ve istediğiiz gibi saltanat süremiyorsunuz 4/5 yarış kala şampuanlıkları ilan edemiyorsunuz ,hangi yarışta ne yaptığınız önemli değil artık bir mclaren aracına dahi atak yapamıyorsunuz hangi yarışta çok ahım şahım atağınız oldu son 2 yılda mclarenlere karşı ,2 yıldır yarışları izlerken acaba massamı kimimi motor arızası yaşayacak ,pistte bir hata yapacakta yarış dışı kalacak diye kafanızda dolanan soru işaretlerinin hepsi biliniyor ;yanlış değilsem 2 yıldır mclarenin motor arızası sorunu ile bitiremediği yarış ya yok ya da 1 tane ;evet siz karşınızdaki takımların istikrarlı olmasına tahammül edemiyorsunuz çünkü onlar hemen arkanızda ve sizi zorluyor belkide yarışların yarısında olduğu gibi sizi geçiyor ve bunu hazmedemiyorsunuz korkununuzun ve yazılarınıza öfke ,ters tepki ,hiç kimseyi umursamama şeklinde yansıtmalarınızın nedeni bunlar ;unutmayalımki hangi takımı veya pilotu desteklersek destekleyelim bu bir spor ve bunun doğasında kazanmak kadar kaybetmek de var şayet kaybetmek öğrenilemezse kazanmak hazmedilemez ;düşmeden ayakta kalmayı öğrenemezsiniz ….

  19. durup duruken yapılmamış bu açıklama, dikkat edersen, bu konuyu dile getirmek için bi basın toplantısı yapmamış..muhabirler sormuşlar o da cevap vermiş..dominicalliye de sormuşlar o da konu ile ilgili fikirlerini yazmış siz onu da mı lewis taraftarı ilan edeceksiniz .))) ki, stewart kakarın tutarsızlığını eleştirmiş, " senna ile massaya aynı cezaları vermeliydiniz demiş" hamiltona ceza verilmemeliydi dememiş, massaya daha ağır ceza verilmeliydi dememiş, sennaya daha hafif ceza verilmeliydi de dememiş..sadece, aynı durumda iki farklı ceza verilmesini eleştirmiş..size göre ferrari 1 numara demeyen herkes lewis taraftarı mı oluyor, vallahi sizi anlamak zor 🙂

  20. Ancak gerçek şu ki Sir Jackie’nin 1973 yılında sporu bırakmasının ardından 35 yıl geçti ve spor bu süre zarfında ilerledi.Bunu diyen kim RON DENİS.

  21. Netice itibaryle Lewis in savunan bir açıklma.Durup duruken yapılmış bir açıklama değil ki.Bu şahsın Lewis yanlı açıklamalarını Ron bile kabul etmiyor.

  22. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Önemli olan lewisten bahsetmesi değilki hangi zihniyetle söylediği değilmi felipemassa46 arkadaş ;siz öyle bir düşünceye hakimsinizki ya siz yada hiç değilmi varsa yoksa siz ve pilotlarınız ;f1=ferrari dediğimde karşı çıkanlar veya demek istediğimi kabullenmeyenler ne demek istediğimi umarım anlamışlardır umarım ….

  23. Adam lewisten bahsetmemiş bile, nerenle okuyorsun sen haberi

  24. senna guven avatarı

    Kesinlikle.

  25. Çok haklı.İstikrarsızlıktan kaynaklanıyor bu tartışmalar.Eğer massaya ceza verilseydi yada Sennaya ceza verilmeseydi bu tip tartışmalar olmayacaktı.Benim düşüncelerim Stewartın düşüncelerine çok yakın bu konuda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir