Renault 4.lüğü Gözüne Kestirdi

yazar:

kategori:

Eski Dünya Şampiyonu Fernando Alonso, Belçika’da gösterdikleri performansın ardından Renault’un markalar klasmanında Toyota’yı geride bırakıp 4.lüğü alabileceğini düşünüyor.

Alonso son yarış Belçika’da güçlü bir 4.lük kazanmıştı.

Alonso "Hedefimiz açık bir şekilde markalarda 4.lük ve takıma bunu başarmasında yardım etmeye kararlıyım."

"Mücadele yakın ve sezon başından beri olduğu gibi sezon sonunda her bir puanın önemli olacak. 5 yarış kala 5 puan gerideyiz ve bunun ulaşılabilir bir hedef olduğunu düşünüyorum." dedi.

Renault’un düzlük hızı eksikliği Monza’da kendilerini etkileyecek olsa da Teknik Direktor Bob Bell, Spa’da alınan sonucun kendilerine olan güveni tekrar getirdiğini söyledi.

Bell "Şu anda puan kazanmanın ne kadar zor olduğunun farkındayız. Ferrari ve Mclaren açık bir şekilde önümüzde ve eğer iyi bir gün geçirirlerse geride çok fazla puan kalmıyor. Bu yüzden 5 puanlık farkı bile kapatmak zor ancak bunu yapabileceğimiz konusunda ve son 5 yarışta Toyota’nın önünde olup markalarda 4.lüğü alabileceğimize eminim." dedi.

Ve Bell, Nelson Piquet’in Renault’a yardım için iyileşmesi gerektiğini düşünüyor.

Bell "Tekrar geri dönmeli. Monza bildiği bir pist ve bir kaç hafta önce orada testlerde sürdü, bu da onun hazırlıklarına yardımcı olacak. Umuyorum puan alabilir çünkü böylesine yakın bir şampiyonada her iki pilotun puanlarına ihtiyacımız var." dedi.

Monza’nın dışında Renault bir sonraki yarış Singapur’da da tamamen R29’a odaklanmadan önce R28’e bazı geliştirmeler eklemeyi planlıyor.

"Sezonun bu bölümlerinde çoğunluk olarak 2009 aracına odaklandık ancak yinede R28 için Singapur’da bazı geliştirmeler olacak. O yarıştan sonra R28’de başka bir gelişime ihtiyaç olup olmadığını inceleyeceğiz ancak enerjimizin çoğunu R29’a yönlendirmemiz gerektiğinin farkındayız." dedi.


Yorumlar

  1. murat korkut avatarı

    sanılanın aksine R29 gayet rekabetçi bir araç olacak buna inanıyorum

  2. yasin kardeş inşallah renault r29 dört dörtlük yaparda şu iki yılın hırsını alırız be kardeşş

  3. R29 a cok geç kalmış sayılmaz renault ispanyadan sonra R28 de cok buyuk guncelleştrmeler görmedik süspansiyonları saymazsak ztn bob bell daha oncede ıkı aracın gelişimnnde son sürat sürdğünü söylemişti R29 hakknda ciddi endişelerim yok fakat RS27 ye biraz odaklanmalı reno ferrari gibi bi yerden acık bulup güç kazandırmalı motoruna bir de KERS var inşallah KERS e iyi adapte oluruz

  4. 4 lüğü alırız almasınada alonsoyu r 29 başında görmek bizi çok mutlu eder eski günlerdeki gibi inşallah geri dönüm noktamız olur inşallah RENAULT F1 TEAM

  5. Sezonun bu bölümlerinde çoğunluk olarak 2009 aracına odaklandık ancak yinede R28 için Singapur'da bazı geliştirmeler olacak inşallah bu r29 bu bizim r 28 benzemez nebilim r 28 de sezon ortasında adoklanmıştım. ama ben eminim renault bu hatayı bir daha yapmayav RENAULT F1 TEAM BİR GÜN MUTLAKA

  6. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    allaha şükür R29 bende ilk kez duyuyorum daha herşey istedikleri gibi olur inşallah

  7. r29 başka bir araba olacak geri döneceğizz

  8. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Spa da çok iyiydik fakat ben toyotayı geçme şansımızı çok zor görüyorum.Nedenleri şunlar;Japonya da bir yarış olması,toyota her 2 pilotu ile iddalı,nelson ortada yok,5 puan fark var,ve araçlarının R28den aşşagı kalır yanı yok.Yani biraz şansımız açılırsa olabilir ancak.Zaten artık şansımızın açılma zamanı geldi,sezon başından beri gerçekten çok şanssızız.

  9. nihayet ağızlarından R29 lafı duyduk. sizi bilmam ama ben bunu renault tan ilk defa duyuyorum. bence bunu başarıcaklar. sezonun 4. sırada bitireceğimizden eminim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir