Raikkonen "Şikanı Kesme Konusunda Kurallar Var"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’un Spa Francorchamps’da Kimi Raikkonen’e yaptığı atak ile ilgili bir çok kişi görüşlerini dile getirdi.

Hamilton’dan atağı yiyen Kimi Raikkonen de bu konu hakkında görüşlerini dile getirdi.

Raikkonen "Şikanı kesme ve avantaj sağlama konusunda kurallar var. Diyecek bir şeyim yok." dedi.

Takım arkadaşı Felipe Massa ise Hamilton’un biraz iyimser bir atak yapmış olabileceğini söylemişti.

Hamilton’un eski takım arkadaşı Fernando Alonso ise artık F1 dünyasının hakemlerin verdiği kararı kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Alonso, Cadena SER radyosuna yaptığı açıklamada "Sonuç olarak onların  dedikleri her zaman adildir, sevsenizde sevmesenizde." dedi.


Yorumlar

  1. tipik mclaren düşmanlığı valencia gp'sinde pitte yaşanan sorun yüzünden ceza almayan massa aynı hatayı yapan bruno senna ceza alıyor artık ferrari taraftarlarını memnun etmek istediğini açıkca belli ediyor max mosley.bir gün gelicek mclaren fia'ı yenicektir. raikkonen'de kuralları söylüyor sen önce git yarış kazanmaya çalış 6 aydan beri kazanamıyorsun. İCEMAN eriyordur şimdi. :))))))

  2. yarış içinde öyle söylemiş olmaları birşeyi değiştirmez bence. sonuçta gözden kaçırmak yada hata yapmak mümkün. eğer böyle olduysa düzelttiler hatalarını. bence alınan ceza kararının doğruluğu kesin ama bu 25 sn. mi olmalıydı yoksa başka birşey mi o konuda yorum yapamam. yarış rai'nin hakkıydı oradaki geçiş çok saçmaydı. eğer şikanı kesmemiş olsaydı aralarındaki fark okadar az olmazdı. eğer tekrar izlerseniz zaten anlarsınız. o düzlüğe çıkış ve hızlanma bölümünde aradaki fark o kadar kolay atak yapılacak bir mesafede olmayacaktı!

  3. kaan kaanhan avatarı

    ewet kural belli şikanı kaza olmasın diye bile olsa kesersen bunun cezası bellidir rakibine tekrar yol vereceksin hamide öle yaptı. hakemler yarış esnasında sorun yok dediler ama sonra ceza verdiler. yazıklar olsun.

  4. Hamiltonun acemiliğine verin 🙂
    şaka bir yana benim görüşüm her ikiside zorlamak zorundaydı hamilton oraya girmesi bile yanlıştı işler çok karıştı ama kimiye üzüldüm gerçekten o pist onun için çok önemliydi.Önümüzde Monza var bu yarış kiminin ne hamilton ne massa nede bir başkası ölümüne kimi gerisi yalan.!!!! Hamilton??? Böööööööööö

  5. yahu alonso nun burda yorum yapan arkadaşla ne alakası var. sana objektifliklerinin paralel olduğunu düşündüren nedir?

  6. "ispanyol bogası kocum benim" bu cümleyi söyleyen arkadaş ne kadar objektif olabilrise alonsoda o kadar olur:)

  7. ogun savaş avatarı

    sanki ilk virajı lider dönseydi sonra geçilmicektide nyse aynı turda 2 saniye yavaşlamışsn zaten daha doğru dürüst cevap verseydii

  8. vahit başol avatarı

    bosversenıze beyLer alonsonun yorumu nıye sızı rahatsız ettı bu kadar anlamıs degıLım.olanı soylemıs aLonso zaten.mcLeran arkadaslı arkadas fazLa agresıf oLma alonsoya karsı yaa neyı paylasamıyon sen :)))) okadar buyuk bır pılotkı ne dese olay oıluyo heLaL sana ıspanyol bogasıı kocum benımm.sen hep dogru soylesende burda hep elestırıleceksın cunku senden daha ıyı bılen var bu işlerı burda maLeseff :)))

  9. ucu sana dokumadığı sürece hakemlerin dediği her zaman doğrudur.Onlar senin için tanrı.Kararlarına itiraz bile edilemeyen 3 kişi

  10. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    hakemlerin en az etki ettigi bir spor istiyorum…

  11. ucu açık bi cümle ve alonso yu sevmeyenler işlerine gelen anlamı çıkaracaktır,çıkarmışlarda zaten

  12. alonso ferraiyi savunmaya başlamış bile kesin bişeyler var

  13. alonso dan ucu açık bi cümle.farklı anlamlar çıkarılabilir.her zaman kime göre adil? 2006 da monza da alonso nun yapacak bişiyi yoktu. çünkü hakemlerce karar adildi. bence alonso nun demek istediği bu. bu karar hakemlerce adil ve f1 camiası için yapacak bişi yok.

  14. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Alonso F1 hakemlerinin kararlarından en çok ağzı yanan pilot. Ne va ki haklı da olsanız haksız da olsanız sonuç değişmiyor. Kararlar masa başında üç – beş adam tarafından veriliyor. Aslında Alonso' nun burdaki hicvini anlamayıp ona sataşanları garipsiyorum.

  15. Massa'nın açıklaması bence durumu en iyi açıklayan sözler. Eğer isteseydi Lewis birazcık frene dokunurdu ve o virajı Kimi'nin peşinden dönerdi, eğer bu şekilde nizami dönseydi virajı çok çok büyük bir ihtimalle o düzlükte Kimi'ye atak yapacak kadar yaklaşamazdı. Ama o virajı kesti ve Kimi'nin arkasına düşer düşmez de atak yaptı, bu adil değildi ve cezayı bunun için verdiler. Ceza verilmesi doğru bana kalırsa, ama ne ceza veriliyor bu durumda onu bilmiyorum belki buna itiraz etmiş olabilirler.

  16. bu açıklama polemiğe girmemektir!! işini yapmaktır!! geçmişi geçmişte bırakmaktır! bu adamın bu karakterini seviyorum!

  17. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    tamam politiktir de kimi fuad ın da dediği gibi bugüne kadar hiç polemiğe girmedi
    belki kendisi kararın doğru yada yanlış olduğunu düşünüyordur bunu bilemeyiz
    ama bu tür bi açıklama yapması kimi nin karakterine uygun düşüyorr

  18. niye açıkça demicek ya, olayın başrol oyuncularından biri, hiç mi bir fikri veya bir düşüncesi yok bu pitoun, 'karar doğruydu'' veya ''karar yanlıştı'' cümlelerini kuranlar büyük ihtimalle yanlı davranıyodurlar, ama bu cevaplar haricindeki herşey politik düşünceye girer, yan çizmeye girer, veya ne derseniz deyin işte, ancak fikrini açık bi şekilde belirtmemek veya esneyebilir cümleler kurmak politika diilmidir

  19. Raikonenin bu halini seviyorum..polemiğe girmiyor..adeta" benim işim pistlerde yarışmak, ben sadece bunu yaparım" diyor..

  20. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    kurallar var demiş daha ne diyecekki.
    açıkca orada ki yaptığı kural dışı hakemlerin verdiği doğru karardı mı diyecek

    bunu açıkca demicek tabiki kurallar var ve kurallar uygulandı lewis e ceza geldi…

  21. alonsonun içten pazarlıkçı biri olduğu biliniyo zaten, onu geçelimde, raikkonende açık bi tavır koymamamış ortaya, haklı olduğunu düşünse açıkça söylerdi, demekki daha farklı düşünüyor

  22. Alonso acaba Monza 2006daki Massayı engellediği için 5 sıra cezası içinde adil bir karar olduğunu düşünüyor mu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir