Mallya: "Takımın Gelişmesinde Karışık Duygular İçindeyim"

yazar:

kategori:

Force India patronu Vijay Mallya, takımının bu sene yaptığı gelişmeler için karışık duygular içinde olduğunu söyledi.

Hint milyarder, takımın teknik açıdan yaptığı gelişmelerden memnun olurken gridin en gerisinden ileri doğru çıkamamış olmasından hayal kırıklığı yaşıyor.

Mallya: "İnsanlar bana bu gelişimden tatmin olup olmadığımı sorduklarında dürüst olmak gerekirse evet ve hayır demek zorundayız diye düşünüyorum. Evet, çünkü geçen seneye kıyasladığımızda açık bir şekilde daha rekabetçiyiz."

"Bizden çok fazla bütçelere sahip takımlarla yarışıyoruz ve fırsat olduğunda onları geçiyoruz. İki aç ve güçlü pilota sahibim ve üzerine koyacağımız sağlam bir temelim var"

"Hayır, çünkü eğer biri geride olmalarından mutlu olduğunu söylerse, açıkçası yalan söylüyordur. Şimdiye kadar sıralamaların 2. seansında olsaydık ve bir kaç puan alaydık sevinirdim. Ama bu, F1’i bu sene ne kadar zor olduğunun ölçüsüdür"

Mallya, takımının hâlâ daha iyi olmayı amaçladığını söylüyor. Hint patron, şampiyonanın son 5 yarışında en azından 1 puan alabilmeyi istiyor.

Mallya: "Mnza bizim için zor olacak. Ama sadece zor olacağı için zorlamayı bırakamayız. Sene sonundan önce en azından 1 puan almayı gerçekten istiyorum. En sonunda buna belki ulaşmaz güç olabilir ama amaçlarımızdan asla uzaklaşmamalıyız"

Takımın teknik sorumlusu Mike Gascoyne, senenin son yarışları için iyimser ve Adrian Sutil’in çabasını övüyor.

Gascoyne: "Açık bir şekilde Monza’ya iyi bir ruhla gidebiliriz Takım geçen hafta sonu iyi çalıştı ve her iki pilotumuz, son sonuç hakkında olumlu olabilir."

"Adrian kesinlikle, Honda’ları yakalama işinde ve yine son bölümlerde kuru ve ıslak zeminde mükemmel bir yarış çıkardı. nasıl olgunlaştığını ve çok kontrollü riskler alabileceğini gösterdi, öyle ki Singapur, Fuji ve Brezilya gibi ıslak şartlarda olabielceğimiz yarışlar için cesaret verici."

Sutil ise Force India’nın şu anda geriye üşen Honda ile rakip olduğunu düşünüyor.

Sutil: "Şu anda Honda’nın bizim en yakın rakibimiz olduğunu düşünyorum ve İtalya’da da durumun bu olacağını düşünüyorum. Orada geçen hafta iyi bir test geçirdik ve iyi bir set-up temeline sahip olduğumuzu düşünüyorum. Önceden yaptığımız gibi çıkı bir şekilde çalışmalı ve sonrasında önümüze gelen fırsatların avantajını kullanmamız gerekiyor."


Yorumlar

  1. Evet, çünkü geçen seneye kıyasladığımızda açık bir şekilde daha rekabetçiyiz" buna katılamyrm mallya sutil özellikle son yarıslarda müthiş performans göstermişti bnce geçen sene Spyker ferrari daha iyi bir takımdı suana kadar monaco yu saymazsak force india nın belli bir başarısı yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir