İtalya Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Fernando Alonso

Fernando, Spa’da adına yakışır ve değişken hava koşulları nedeniyle tahmin edilemeyen bir yarış oldu…

Fernando Alonso: Evet, oldukça olaylı bir yarıştı. Son 1-2 tura kadar benim için her şey yolundaydı. Yarışın başında pistin bazı bölümleri hala ıslaktı ancak ben iyi kalkış yaptım ve hemen 4.lüğü kazandım. Yarışın sonuna kadar yağmura rağmen yerimi korudum. Şampiyonadaki durum bakımından iyi olan 5 puan kazandık ve tekrar performansımızın olduğunu gördüğümüz için memnunduk ve Spa’da 3. en hızlı takımdık.

Monza’daki İtalya yarışını bekliyoruz, bir diğer efsanevi ve olağan dışı bir pist. Sevdiğin bir pist mi?

F.A.: Mükemmel, hızlı bir pist ve pilotlar her zaman hızlı gitmeyi severler. İlk turlarda araç içerisindeki hisler her zaman bir gariptir çünkü araçlar çok düşük downforce ile piste çıkıyor ve bu çok hafif ve belirsiz olmasına neden oluyor. Bu da şikanları çok mücadeleci kılıyor. Ancak ilginç bir pist ve her zaman özel bir atmosfer var bu yüzden burası için sabırsızlanıyorum.

Aynı zamanda Avrupa’da son yarış olacak…

F.A.: Evet, Monza’dan sonra son bir kaç  uzak yarışlar için Avrupa’dan ayrılacağız. Monza’da puan kazanmak iyi olur böylece sezonun son bölümüne en iyi şekilde girebiliriz.

R28’i ayarlarken hangi alanlara odaklanmalısınız?

F.A.: 3 hafta önce Monza’da sürdük ve programımızı sorun yaşamadan tamamladık, bu da yarışa iyi hazırlandığımız anlamına geliyor. Monza’da aerodinamik performans karar verici faktör olacak ve cuma günü lastikleri değerlendirme programımızın çoğunu oluşturacak.

Nelson Piquet

Nelson, Belçika’da yarışı tamamlayamadın, pazar akşamı üzgün olman lazım?

Nelson Piquet: Evet, kesinlikle. Spa’yı seviyorum ve yarışı tamamlayamadığım için üzüldüm. Zor sıralamaların ardından yarış için tek pit stratejisini seçtik. Çok iyi bir kalkış yaptım ancak yakıtım ağırdı ve pilotlarla mücadele edemiyordum. Ve daha sonra hata yapıp lastik duvarlara çarptım. Bazı puanlar kazanabileceğimi düşündüğüm için bu utanç verici.

Bu hafta sonu Monza’dayız: bu hızlı pistte daha önce  ING Renault F1 ile testler yaptın…

N.P.: Evet, bir kaç test seansına katıldım – bir kere geçen sene, diğeri ise 3 hafta önce. Monza’da son zamanlarda sürmek değerliydi çünkü bu R28’in düşük donwforce ayarlarında nasıl olacağı hakkında izlenim veriyor. Aynı zamanda bu koşullarda sürme bakımından deneyim kazandım. Cuma günü serbest antrenmanlarda daha rahat olacağım.

Burada GP2’de de yarıştın ve şampiyonluğu burada kaybettin. Sevdiğin bir pist mi?

N.P.: Gerçekten sevdiğim bazı pistler var, Spa ve silverstone gibi ve Monza favorilerim arasında olmasa da, burası olağan dışı ve pilotlar için ilginç mücadeleye sahne olan bir pist. Diğer pistler gibi değil ve eğlenceli bir pist, özellikle atmosferi çok özel.

Son Avrupa yarışından beklentilerin neler?

N.P.: Spa’dan daha iyi olmak. Sıralamalar önemli olacak ve Q3’e kalacak kadar hızlı olmayı umuyorum böylece yarışa daha düz bir strateji ile sakin bir şekilde yaklaşabilir ve puan mücadelesi umabiliriz. Takıma markalar klasmanında 4. olma yolunda yardım etmek istiyorum bu yüzden puan kazanmak önemli.


Yorumlar

  1. vahit başol avatarı

    monzada yarısın galıbı bellı tıfo ıkıncı kımmm :)))))))))

  2. Renoyu bilmem ama MONZA da McLaren çok fena yapacak gibime geliyor. Tifozilerin tedirginliğini anlıorum. Hiç sesleri çıkmıyor Monza hakkında.

  3. ayrlmcaz ıste:D 😛 görrsüm Mc laren 😀

  4. 😀 ayrılık kötü olacak sizin için.

  5. evet gerçektende 3 en hızlı takımdık az kaldı alonsom az renault sana elinden geleni varecektir sabrett

  6. Monza'da motor gücünden çok başı ağrıyacak Renault'un.

  7. "Spa'da 3. en hızlı takımdık." 😛 bu söze bayıldım fernando:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir