FIA Hakemleri Mclaren'e Komplo İddialarını Yalanladı

yazar:

kategori:

Belçika’da Lewis Hamilton’a 25 sn cezası veren 3 hakemden birisi olan Surinder Thathi Mclaren’e karşı komplo kurulduğu yönünde olan görüşleri kabul etmedi.

Belçika’da yarışın ardından verilen bu 25 sn cezası sonucunda bazı taraftar grupları ve medya kuruluşları Mclaren’e karşı komplo olduğu yönünde düşünceleri dile getirmişti.

Ancak Thathi, kendilerinin kural ihlali olduğuna inandıkları için bu cezayı uygun gördüklerini söyledi.

Kenya’dan gelen Thathi Reuter ajansına yaptığı açıklamada "Mclaren dahil kimseye karşı bir komplo yoktu. FIA kuralları çerçevesinde profesyonelce davrandık. Hamilton pist dışından virajı keserek geçti."

"Zaman cezası ya da gelecek yarışta grid cezası verme hakkımız vardı. Biz ilkini tercih ettik ve 25 sn cezası uygulandı."

"Şu anda İngiltere’de çok gözden düşmüş birisi olduğumu biliyorum ancak ben görevimi yaptım ve profesyonelce davrandığımı düşünüyorum." dedi.


Yorumlar

  1. FİA'nın istikrarlı olduğu tek konu istikrarsız olduğudur.

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Şu bir gerçekki bir şeyin düzgün yürümesini istiyorsanız oradaki istikrara bakmak zorundasınız ferrarinin son 10 yıllık dönemdeki ufak çalkatıların olması hariç başarının nedeni takımdaki ve ekipteki istikrar küçük bir mizahla tereğe bakınca suya ihtiyaç duyulduğunun anlaşılması ;belki stewart'a hak vermiş olcağım fakat her yarış farklı hakemlerin kullanılması yanlış bir uygulama ,ihtiyacın olabilecek kadarlık bir hakem kadrosu belirlersin hakemliği sadece onlar yaparlar hem böylecede kural kitabını bir yarışta farklı bir yarışta farklı uygulamazlar her biri kuralları ne kadar esnetebileceklerini bilir hatta görevde olmayan arkadaşlarının dahi nasıl bir yorumda bulunabileceğini bilir yoksa fia üyesi her ülkeden illaki hakem getirmene gerek yok getirince massa-senna olaylarında olduğu gibi farklı durumlar cereyan edebiliyor veya bu yarıştaki gibi martin açıklamalarından yola çıkarak biz fiaya sorduk sorun yok dediler eeee sormazlarmı bu hakemler kural kitabını kimden aldı diye hem bana sorun yok diyeceksin hemde yarış bitiminde ceza vereceksin yarışın gidişatında söyleki olmadığını bende tedbirimi alayım önce göz yum sonra hııı sen ne yaptın bakayım olmaz öyle ;bu muhabette bizim A.B. üyeliği muhabbetine döndü onu yap tamam bunu yap tamam eee üyelik olmaz sizde hala eksikler var ;
    Daha önce yazdığım gibi sıkıntı kurallarda değil yorumlanmasında ve uygulanmasında ;
    Bak arkadaşlara sanki komplo yaptınız demişler gibi hemen cevap dönmüşler biz komplo yapmadık soruyorum kararın çok adil veya çok doğru olduğu biliniyorsa ,kafalarda soru işareti bırakmıyorsa böyle bir cevap veya savunmaya ne gerek var demekki kafalarda soru işareti uyandıracak işler dönmüş ,dönüyor veya dönecek bunun önüne geçilebilmesi için kural yorumlarının ve uygulamalarının bir istikrara kavuşturulması lazım gerçi fia istikrara kavuşmadıki kuralları istikrara kavuşsun ….

  3. ertugrul bayraklı avatarı
    ertugrul bayraklı

    Ne olursa olsun ne ceza gelirse gelsin McLAREN MERCEDES bu sene götürecek.8 puanlık fark 2 olsa da…

  4. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Bu resmi koyandan Allah razı olsun. Başka söze gerek yok tartışmaya da. resim herşeyi en iyi şekilde anlatıyor

  5. McLAREN TEAM avatarı

    üç tane hakem bu kararı veriyor böyle bir saçmalık yok! futbol maçlarında bile dört hakem var.eminim bu üç hakemde enaz 60 yaşındadır yakın gözlükleriyle yarış izliyorlardır birde bunları sapık mosley getirdiyse vay f1 haline…

  6. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Mclaren bak bak. 25 sn ceza aldık diye yeri gögü yıkıyorlar temyizler felan. Kimi de bu sene pitten gecme cezası aldı. Ferrari temyiz e gitmedi. Oratlığı bir birine katmadı. Mclarenn buu normal.

  7. daha ne cezası alsın gecen sene. teknoloji merkezinide mi size verseydi 100 milyon dolar ve şampiyona puanları silindi ve prestij kaybı oldu daha ne olsun o cezadan daha ağırı ne olabilirdiki…fıa nın geçmişine bakıpta ferrariyi üzen kararlarını sen bana bir saysana.

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Enes GÜVEN arkadaş Schumacherin veliahtını belirlemiş anlaşılan fakat bu ferraride değil öyle görünüyor 🙂 ….

  9. seni elektrik falan mı çarptı yakınlarda? :p

  10. aaa haberdeki fotoya bak. Bu site Mclarenci zaten :)) Sonra fia=ferrari yazınca silersiniz siz, eyyamcılar 😀 Ferrarinin arkasında FİA varsa Mclarenin arkasında da TRF1 var. Hodri meydan : )

  11. onur aybars avatarı

    Bence iki düzlük sonundaki iki şikanda az bir ihtimal…

  12. bence de monzada geçiş yapmak -spa'dan bile- daha rahat.

  13. onur aybars avatarı

    Spa ile kıyasla Enes kardeşim?

  14. Monza gibi bir pistte mi? Geçiş yapmak için daha uygun neresi olucak anlamadım. Alonso yanlış hatırlamıyorsam grid cezası almasına rağmen motorunu patlatmadan önce 3. sıraya kadar yükselmişti.

  15. resim çok güzel hakketten herşeyi açıklıyo resim

  16. onur aybars avatarı

    Grid cezası verilmesi belki de daha kötü olabilirdi. Monza gibi bir pistte en iyi ihtimalle 6. başlamak… Bilemiyorum…

  17. Sanırım Enes haklı. Normalde temyizden çıkacak sonuç, cezanı kabul et yoksa seni F1 den atarım, sana yaptığım suçlamaları kabul et yoksa lisansını iptal ederim.. falan filan.. olması gerekir. tıpkı geçen yıl olduğu gibi. yoksa ali çıkrıkçı kendi hilebaz düzenbaz takımı dururken başkasına nasıl çamur atardı?

  18. Bu arada bu kararı ferrariye sorsalar kesinlikle grid cezası isterlerdi heralde:) monzada potansiyel bir hamilton tehlikesi ve podyumda kutlanmamış ilginç bir galibiyet yerine…

  19. Yok bir de itiraf edip komplo kuruyoruz deseydiniz :)) Temyizden çıkıcak sonuç; hamiltona 5 sıra grid cezasına dönüştürme ve galibiyeti geri verme şeklinde olucak. Aslında bu cezayı da tam haketmemiş olsa bile en azından bundan sonra avantajı geri verme konusunda daha dikkatli olur. Umarım aksi bir karar çıkmaz temyizden ve hakemlerin yarış sonrası verdiği bu utanç verici karar kaldırılır. Ben illa ceza veririm bu harekete diyorsanız bari grid cezası verin. Bunu düzeltme şansı hamiltonun elinde olsun en azından. Şampiyonaya direkt 6 puanlık müdahele olmasın

  20. biri hakemlere su videoyu izletmesi lazım.. http://www.youtube.com/watch?v=-5UnPeyzcHM

  21. Biz ilkini tercih ettik . neden acaba. Gerçekten adil olsaydınız yarışı zaten hamiltonunda hakettiğini, kimi nin yarış dışı olduğu için bir avantajı kalmadığını bilir sıra cezası verirdiniz.Objektif olsaydınız tabi

  22. 1 resimle son 8 yılın özeti……

    FİA,Shell,Bridgestone,Ferrari….

  23. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    resimle içerik ters herşeyi ortaya koymuyoo:))))
    resime göre düşünürsen hakemin biz ferrari yi destekliyoruz falan demesi gerekirdi:))))))))

  24. resim herşeyi ortaya koyuyo:)

  25. ali eymen topbaş avatarı
    ali eymen topbaş

    komplo kuruyoruz diyecek halleri yok zaten

  26. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    yine aynı fotoyu kaoymuşsunuz yaaa
    :)))))))))))

  27. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    helal sana…:)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir