Mclaren "FIA Bize Sorun Olmadığını Söylemişti"

yazar:

kategori:

Mclaren takımı Spa’da yarışın son anlarında yaşananlar ile ilgili yarış yetkililerinin kendilerine iki kez bir sorunun olmadığını belirttiğini açıkladı.

Whitmarsh "Pit duvarından Yarış Kontrol merkezine Lewis’in Kimi’nin tekrar geçmesine izin vermesi konusunda memnun olup olmadıklarını sorduk ve bize iki kere pozisyonun uygun şekilde verildiğine inandıklarını söylediler."

"Eğer Yarış Kontrol Lewis’in hareketi ile ilgili endişelerini dile getirseydi Lewis’e 2. kez Raikkonen’e yol vermesi talimatını verirdik." dedi.

Hamilton, LA Source’deki atağı öncesi izin verdiğini yineledi.

Hamilton "Yarışın son bölümlerinde sürekli, her tur Kimi’yi yakalıyordum ve 3 tur kala son şikanın girişinde onu geçmeyi deneyecek kadar yaklaştım."

"Şikanın ilk apexinde fren anında onu biraz da olsa geçmeyi başardım. 2. apexte mücadele etti ancak öyle yaparken bana içeride yer bırakmadı. Benim için kazayı engellemenin tek yolu 2. apexi kesmekti."

"2. apexten Kimi’nin önünde çıktım ve o anda düzlükte yavaşlayıp Kimi’nin geçmesini sağladım. Takım da telsizden geçilmemi söyledi ve bunu çoktan yapmıştım. Sonuçta Kimi start-finiş çizgisini benim önümde 6.7 km/sa daha hızlı geçti."

"Kimi’nin tamamen geçmesini sağladıktan sonra pistin sol tarafından sağ tarafına geçtim. Ardından ilk virajda içeriden atak yaptım ve başarılı şekilde geç frenle geçtim." dedi.


Yorumlar

  1. Mclaren "FIA Bize Sorun Olmadığını Söylemişti"

    sen de inandın di mİ :p

  2. Heh bende onu demek istiyorum, herkes herkese talip olabilir, ne kadar parasi olursa olsun sahip olamaz..

  3. elbet de para yeter, Ferrariye değerinin 2-3 katı kadar bir fiyat biçin..bakalım satıyorlar mı satmıyorlar mı 🙂

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Jaguar Tatanın Dacia nın değil isteyen istediğini almakta serbest fakat sadece para yetmez söylemedi demeyin ….

  5. Farzedin ki benim gucum yetiyor, Mclaren`i alabilirmiyim?

  6. Ahmet  Keleş avatarı

    valla dacia Jaguar'ı, Volkswagen Lamborghini'yi alıyorsa neden olmasın şu anda FIAT satmadığı sürece alamaz tabiik i ama almaya gücü yetmiyor manasına gelmez bu.

  7. Anlatmak istedigim su ki parasi olan istedigi firmayi satin almak isteyebilir.. Alabiliyormu ona bakmak lazim..

  8. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    sen anca yıldızını alırsın o da dünya para

  9. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mercedesi satın almak istiyorsan bunu bana değilde Daimler Ag.ye bildirsen daha iyi olur onların benden daha fazla yardımcı olacağı kanısındayım ….

  10. Ahmet  Keleş avatarı

    Zaten Mercedes'in altında MAybach gibi bir marka olduktan sonra (bkz:Maybach Exelero) 😉

  11. Ahmet  Keleş avatarı

    Arkadaşın orada demek istediği Mercedes çok büyük bir firma burada Ferrari daha büyük diyemezsin çünkü FIAT'a ait bir alt marka. Kaldı ki Toyota var burada büyüklük çelişkiye girer.

  12. Ahmet  Keleş avatarı

    Mercedes'in sadece marka ismi 23 milyar dolar paran yetiyorsa al.

  13. Şener SALİH arkadasim bende Mercedes`i satin almak istiyorum, bi yardimci olurmusun?? Yaninda Mclaren`i eşantiyon olarak bedava isterim ha..

  14. Bu ali Abdullahı bile delirtmiş vay be:D

  15. Bu söylenenler yalanlanmazsa ve son karar Hamilton'un galibiyeti olmazsa cidden rezillik olacak. Ben yine de Hamilton'un avantaj kazandığını düşünüyorum ama olay bu şekilde gerçekleştiyse McLaren haklı taraf olacaktır

  16. Biz motordan lastikten vazgeçtik, araba sollama hakkımızı geri istiyoruz! Hani bu ''SÖZDE'' yarış ya (özde Max'in mezara götüreceği milyar dolarlar)

  17. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Birileri artık mclarene fiaya güvenmemesi gerektiğini anlatması lazım da kimi bulsakda anlatsa fakat en iyisi hiç böyle bir olaya sebebiyet vermeden mclarenin devrini kısıtlayalım hiçbir şeye sebebiyet veremesin nasıl olsa f1 de bir kısıtlamadır aldı başını gidiyor yahu olmazsa diğer takımlar sınırlandırılmamış v10 kullansın daha iyi herşey temizlenmiş olur böylecede herkes yerini bilir 40 yıllık f1 takımı mclaren üvey evlat modunda gezer artık ….

  18. yok takan ege, ben sadece üye olucam.

  19. lost sende takdın ceteye ya 🙂

  20. çeteye nerden üye olunuyo :))

  21. demedim mi çete diye bak biri daha çıktı

  22. ali bide ben yalnışlıkla sildim yorumunu yalnış anlama sakın.
    bide FIA nın mcrene verdiği cezayı sadece şuna yorum yapıyorum eğer sizde yaparsanız(öteki takımlara)sizde böyle bir ceza alırsınız diye verdi yoksa belgeler olsaydı FIA mcrene daha kötü ceza verirdi

  23. Artık yarışların sonuna gelindikçe sinirler geriliyor herhalde.Ben trF1 adminine teşekkürlerimi sunuyorum.

  24. Ali bey size iyi geceler. yapmam gereken haberler var. daha fazla tartışmaya giremeyecem çünkü siz doğrunuzu belirlemişsiniz.

  25. Ali bey bunlarla baş edemezsin.Çete bunlar çete :)) şaka şaka

  26. ali bey beni gerçekten güldürüyorsunuz. bir girin forum sayfasında tüm admin ve mod arkadaşlara daha rahat ulaşabilirsiniz. benim hakkımda bir takım göremezsiiz ancak diğer arkadaşların sitedeki tarafsızlıklarının yanında hangi takımı yada pilotları desteklediğini çok rahat ve açık görebilirsin.

  27. ali burası herkezsin fikrinii söylediği yer burası mcrenin internet sayfası değil

  28. Serhat Dinçer avatarı
    Serhat Dinçer

    Adminler Ve Oplar En İyisini Yapiyor,Tesekkurler Yoksa Gercekten Cok Fazla Gereksiz Tartisma Cikar 😉

  29. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    abdullah şimdi saygı duydum sana. Mclarenci olduğun o kadar belliki bu silme işinde de haklısın sizin ferrari ye hiç bir yerde saygınız yok. Bunu da sileceksin belli saygı da beklemiyorum formula 1 tarihinden 2007 yılın nasıl sileceksiniz. TRF1 net çok iyi site diye giriyoruz ama birde bütün admin ler mclarenci tamamen taraf olmuş burası..

  30. gürcan bey biz bir yerde bu tartışmaların son bulmasını istiyoruz. biz asla çok profesyonel olduğumuzu iddia etmiyoruz ve bu anlamsız süre gelen tartışmalara kendi çapımızda dur demek istiyoruz. kimisi geliyor siz şucusunuz diyor diğeri geliyor bucusunuz. aynı anda ve aynı konuda. biz bir şeyci olmadan bu yorumları kontrol ediyor ve eğer tartışmaya neden oluyor ve uzuyorsa kaldırıyoruz.

    kimi zaman hoş muhabbetler döndüğünde göz yumduğumuz oluyor ve daha bu sabah böyle haberler de geçti. ancak bu tarz sürekli kışkırtıcı yorumların olmasını istemiyoruz. ha olur ki gözümüzden kaçabilir, bu doğaldır insanız, gördüğümüz yerde müdahele ediyoruz. öncelikle yorumlardaki tartışmalar belirli bir seviyeye gelmeliki biz de dış basında olduğu gibi yaklaşalım olaya. haberlere yapılan yorumların kontrol edilmeden yayınlanması bizim için durumu daha da zorlaştırıyor ama sizler için iyi oluyor. lütfen tüm taraflar bu durumu dikkate alsınlar ve bizlerin de birer insn olduğunu, her an kontrol edemeyeceğimizi ve bu nedenle sonu kötüye giden tartışmaları istemediğimizi anlasınlar.

  31. gurcan hezer avatarı

    teşekkür ederim ama benim size bir önerim var ,eğer kendine özgü şeffaf bir tartışma ve yorumlama platformuysa bu portal aykırı hareket ediyorsanız,biraz dışa basını takip edin ,sadece haberler için değil ,yazılan yorumların içeriğinide görüp okuyun belki bi şeyler feyz alırsınız..daha net bir platform olmasını dilerim bu portalın…
    saygılar

  32. Haberin içeriğiyle alakalı olmayan, farklı konularda tartışmalara neden olan ve karşılıklı tartışmalara dönüşen yorumlar silinmiştir ve yayınlanmayacaktır. Konumuz FIA'nın yarıştaki tutumu ve sonrasında yaşananlar.

    İlginize teşekkürler.

  33. geçen seneki casusluk davasını ve "hırsızlık" kelimesini içeren tüm yorumlar kaldırılmıştır. tekrar tekrar geçmişte kalna olayları bu konu altında yinelemenin hiç bir manası yoktur. teşekkürler.

  34. ali çıkrıkcı avatarı
    ali çıkrıkcı

    Şener sende beni 2 gün önce takip etmemişsin. Ben fia neden mclarenin puanlarını sıraladım. Hatta alttarfa kıasaca duygusallık dedim. Hatta istnbulpark2008 de seyirci az diye takvim den çıkarmayı düşünüyorlar dedim. Ferrarisiz yada mclarensiz fia kaç para kazanır diye 2 gün önce yazdım. Sen kaçırmışşsın. Aynı şeylerrrr

  35. forzaferrari avatarı

    bak fuad yazdıklarına hak veriyorum fia tarafsız melek değil, ancak sandığınız gibi fia-ferrari ortaklığı gibi bişey yok, bakın fianın verdiği bunun gibi cezalar heycanı artırmak için gibi geliyor bana, istemeden olsa casusluk olayından bir örnek vereyim mesela geçen yı mclarenin 2 yıl ceza almasıda söz konusuydu, sonradan sadece 1 yılın puanlarını silmeye kara verdiler, şimdi çalmadık falan demeyin, belgelerle ispatlandı(neyse konumuz bu değil) dieceğim şu ki pekala 2 yılda ceza alabilrilerdi, veya pilotların puanları silinebilirdi(silinsin falan demiyorum örnek veriyorum ayrı bi tartışma çıkmasın) çünkü bu casusluk olayının gündemde olduğu dönemlerde bir sonraki yılında araçları yavaş yavaş geliştirilmeye başlanıyodu, veya çalıntı(!) olan 2 araçla yarışan pilotların şampiyonluğu ne kadar geçerli olurdu? ama 2 yıl ceza verilmedi, pilotların puanları silinmedi.düşünsenize 2 yıl ceza olduğunu kim izlerdiki bu yıl f1i? ferrari maccasız kesin şampiyondu, izlenimler ne kadar düşerdi veya geçen yıl brezilya yarışından heycan nasıldı?alonsoyla hamiton olmasa kaç kişi izlerdi o yarşı?yani kısaca şunu söylüyorum fia işine geldiği gibi davranıyo, yeni gelen kurallarda heycanı arttıırmak doğrultusunda oluyo yani ferrari babasının oğlu değilya özel ferrariyle ortaklığı gibi bişey yok en azından ben böyle düşünüyorum…

  36. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ali Çıkrıkcı arkadaş Lost Boy arkadaşın bu habere saat: 22:18 de yazdığı yorumu hiç okudunmu ,oradaki firmaları hiç tanıyormusun ne yaparlar ne ederler diye biliyormusun ben bir tane daha ilave edeyim Lost Boy en büyüğünü atlamış EXXONMOBİL bunu tanıyormusun acaba ;tanımıyorsan kısaca söyliyim 450 milyar $ diyeyim sana haaa sen SHELL dersin şimdi evet 355 milyar $ sen halen daha skandallardan bahsediyorsun sen görünenle oyalanıyorsun yukarıda yazdığım meblağların büyüklüğünün farkındamısın f1 işte bu demek ferrarinin çalınan bilgileri diye bahsettiklerin bu firmaların dünya üzerindeki oyunlarında devede kulak belki kalır ;sen tutturmuşsun fia ya dua edin sizi şampiyonadan men etti fianın gücü nedir bu firmalar olmasa fia kaç kuruş eder hakeza madem belgeler çalındı yahu bir ispat ya bir ispat gösterin çaldı dediğiniz adam (çalışanınız stepney) nerelerde fotokopileyen çocuk nerelerde kaç gün gündemde kaldılar ;ferrari madem haklıydı neden sustu tamam eyvallah dedi sana cnntürke söylediğim 2 cümleyi söyliyim gördüğümüz yarışı yorumlamaktan vazgeçin görünmeyende neler oluyor ondan bahsedin şayet bahsedemiyorsanız ben zaten izliyorum anlatmanıza gerek yok motor sesleri duyulmuyor ;
    Unutmadan yazayım bundan birkaç zaman önce Mercedes senin taraftarı olduğun Ferrariyi satın almak istiyordu haberin varmı ? ….

  37. ayhan sumbul avatarı

    Fuad kaya videonun başlığı:(2006 Hungarian GP Raikkonen Crash)

  38. ayhan sumbul avatarı

    evet ali çıkırıkçı :)) ama ali bey bunu da kabullenmez. en doğruyu o bilir. diğerleri asla. hele bir de mcLeren taraftarıysa. öyleye canım McLAREN-FİA dayanışması var !!!!!! bu koaliyon hep ferrarinin haklarını gaspetti, şampiyonluklarına el koydu!!!!! :)))

  39. Forzaferrari, hocam eğer bu haber doğru ise, bu yanılmaca faka bastırmaca kurgusu reno, bmw y ada diğer takınlara fayda sağlasın diye olmamıştır herhalde, her iki şampiyonlukta da iddialı olan mclaren ve ferrari var eğer bir dalavere varsa bu iki takımdan birine yaranmak için yapmışlardır..e bu olayın mclaren lehine olmadığı apaçık olduğuna göre, ortada bir tek ferrari kalıyor.ha, dersen ki, whitmarsı yanıltan kendini bilmez bir hakem ya da yarış komiseri ya da her ne ise, sırf Fia yı Ferrariyi kollayan bir kurum olarak göstertmek için kendini de feda edip böylelikle hem ferrariye hem fia ya zarar vermek için yapmıştır, o zmaan bunu da tartışırız.

  40. Necati ÜNAL avatarı

    Şayet dedikleri doğruysa…

  41. forzaferrari avatarı

    geçen yılkı casusluk olayı konusunu açmak fianın ferrari yanlısı olduğu tezi kadar saçma:)geçen yılki bu olay rhoş deildi ama kapatalım gerek yok.bazı mclarenci arkadaşlar her zamaki paranoyaklıklarıyla hemen ferrariyi ortaya atmışlar.yarıştaki olay konusunda; bazı holigan ferrarici arkadaşların dediği gibi neden şikan düzledi falan demiyorum, orda yapabileceği başka birşey yoktu ama yol verme konusunda ne yazıkki kesin birşey söyleyemeyiz telemetriden veriler incelenip bu sonuca varmışlardır heralde(heralde aman maccaya düşmanız incelemeye gerek yok verelim cezayı gitsin ferariyi şampiyon yapalım tadında bir sistem işlemiyordur)ama bu haberde denildiği gibi yarış esnasında telsiz görüşmesi yaşandıysa mclaren haklı bişey diyemem, temyizden umarım doğru sonuç çıkar.lütfen bu olaydada fia-ferrari gibi saçmaıklar atmayın ortaya, heikkinin yakıt ikmali sırasında kullandığı onaylanmamış araçlarda ceza almasında bile ferrari-fia diyenler vardı gerçekten komik oluyo bunlar..

  42. martavalı bırak sen stepni cesetlerden bahsederken kulaklarında pamukmu tıkalıydı ona cevapver!o 5 yılın tescilinide stepni yaptı sen ne ceza verdin takımına!Yoksa pamuklar hala orda mı duruyo?Duymuyor gibisin de!hehehe…

  43. FIA(t) diye buna derim işte, komplonun alasını yapmışlar, italyan işi diye buna denir işte..

  44. ali çıkrıkçı kaç habere daha aynı cevabı yazacağım?

    cevabı çok açık. Eğer 80'lerdeki gibi olsaydı işler, küresel ekonomi, pazar payı, müşteri odaklılık, reklam ve sponsor anlaşmaları vs.. olmasaydı. McLaren'in ortağı olmasaydı temyize de giderdi fizana da. Takımın %30'u mumtalakat holdingte, %40'ı dünya devi mercedes'te ve bu F1 takımının 1 yönetim kurulu var, milyar dolarlık bütçeleri yönetiyorlar.. Ne diyecekti Ron Dennis? Ben Vodafon'a 500 milyon dolarını geri öderim, Mercedes'e de yıpranan isim hakkına karşılık %15 hissemi devrederim, diğer strateji ortaklarımızı da (boss,enkei,koni,sap,tag vs..) maddi olarak tanzim ederim mi diyecekti? Tabiki temyize gidemezdi. FİA davayı açarken bunu bilmiyor muydu? Sen bilmiyor musun da soruyorsun? Temyize suçlu olduğu için değil, yok olmamak için gidemedi McLaren. Ron'un tek hatası bu oldu ama haklı 40 yılını adadı kolay değil.

  45. ogun savaş avatarı

    Objektif şu yazılanları okuyun ondan sonra bi düşünün derim !

  46. McLaren benim düşündüğüm şeyleri ifade etmiş. Lewis de benim gördüklerimi anlatmış.

  47. hayır arkadaşım sana kızmadım. ne güzel fikirlerimizi ifade ediyoruz.

  48. Olayın seyri:Yarışın o bölümü-Mclaren olayı hakemlere danışması-sorun olmadığı-Ardından inceleme ve yarış bittikten sonra pit cezası; haaa bu arada ama hangi arada olduğu meçhul birde dommenecalinin bu durum ne olacak gibisinden hakemlere bi seslenişi var!Bunu kendide belirtiyor fakat ceza istiyoruz gibisinden değil.Tabi bu durum hakemlere ne çağrıştırır orasını bilmem şimdi bu hakemlerle (böyle deyincede bizim ligleri anımsadım nedense!) nasıl devam edilebilir?

  49. onur aybars avatarı

    "salih al" bana kızdın sanırım. Ama şunu bil ben de McLaren taraftarıyım. Eğer kırdıysam özür dilerim.

  50. aragon

    böyle bir kayıt olmasa o konuşmayı yapacak kadar aptal olmadığını bende biliyorum whitmarsh'ın. ama o kayıtların yayınlanması fia ve ferrarici hakemnlerin maskelerinin düşmelerine neden olacaktır. evet ben uzunyılalrdır böçyle bir son 3 tur görmedim. son 3 turu ayakta izledim. 18 yaşında heyecenalı bir çocukta değilim.32 yaşındayım ve kocaelide öğretmenim. formula 1 bir tutku. eğer ferrari aynı geçişi yapsaydı aynı heyecanla takımımın aracının geçilmemesi için ayakta olurdum buna eminim. fakat formula 1 bu.geriye düşmekte var aslolan bunu hazmetmek. sanırım fia ferrariden başkasının başarılı olmasını istemniyor istese bile bu istediği mclaren değil…ferrarici arkadaşlar kusura bakmasın bizim ne alakamız var diyebilirler cezayı veren sonuçta fia diye düşünebilirtler. ama cevaben şunu diyorum bu alınan şaibeli kararlar kimin işine yarıyorsa onlarda işin içindedriler…

  51. onur aybars avatarı

    Kayıda gerek yok. Böyle bir konuşma olmasa Martin Whitmarsh ortaya böyle bir şey atmaz.

  52. bu kayılar fıa da var mclarende yok… eğer kendilerine güveniyorlarsa kayıtları yayınlasınlar yoksa bütün hekemler komplocu olarak tescillenecektir. massaya pit yolunda aragon

    ceza vermeyen hakemler, lewise şikanı kesip avantaj sağladı diye ceza veren hakemler, ferrari yanılısı olmakla tescillenecektir….eğer whitmars yalan söylüyorsa yayaınlasınlart rezil etsinler bende fia ve tüm ferraricilerden özür dileyecem…

  53. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    fia da güsel strateji belirlemişş hehehe:)))))

  54. vah ki vah! Hemde ne vah;Acaba o konuşma kaydı saklandımı daha doğrusu o an kaydedildi mi?Yahu bu işin hakemine de ceza olmuyormu?

  55. : ))) desenize işi sağlama almışlar, evet sorun var deseydiler belki lewis bir daha yol verecek ve yeniden geçecekti raikoneni..herhalde bu ihtimali düşünerek yanıltmışlar mclareni :)))

  56. Serhat Dinçer avatarı
    Serhat Dinçer

    Yorumsuz..

  57. Olmaz böyle şey diyorum başkada birşey demiyorum.

  58. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Güleyimmi yoksa ağlayayımmı anlamadım neyse kokusu çıkar yakında tabi etrafına set çekmezlerse ….

  59. Ahmet  Keleş avatarı

    o zaman bu durum FİA'nın hakemlerden kopuk takıldığını göstermez mi? birbirlerinden haberi yok mu bu adamların ayrıca durumu FİA onaylıyorsa kararı neden hakemler veriyor. olaya bak ya oh bize normal göründü ama hakemler ceza vermiş neyse artık seneye deneyin şansınızı.

  60. Kurallar şu şekildedir
    Monti Mosleyi arar Mosley Hakemleri
    ve tabiki mclarene ceza verin demez.
    Bana sadece cezalık gibi gözüktü der.ve böylece tarafsız hakemler onurları kırılmadan işlerini yaparlar

  61. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    ferrari taraftarı olarak buna bişey diyememn

    yarış kontrol merkezi ve hakemler????
    yarış kontrol merkezi anında denetliyor hakemler sonra denetliyor o zaman

  62. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    iyide bunda hakemlerin hiçbir suçu yokki… yarış kontrol merkezi kendince yorum yapmış o zaman hakemlerin görevi ney?? hakemlerle ilgili bir haber çıkar yakında..bu sefer onlar kendilerini savunur.. "banane kardeşim banamı sordun" diye…:))) hiç şaşırmam…

  63. eee böyle birşey olduysa diyecek birşey yok, hakkaten rezillik yani…

  64. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    şu konudan gına geldi artık…

  65. Ahmet  Keleş avatarı

    adamlar elinde birsürü şeyle durumu mantıklı bir şekilde anlatıyorlar bunlara mclaren sevmeyen arkadaşlar yine anca yaa bırak kardeşim şikanı kestinmi kesmedinmi diye yorum yazabilir gene.

  66. Yorumsuz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir