Rosberg: “Her Şey Sınırda”

yazar:

kategori:

Mercedes pilotu Nico Rosberg, sezonun ilk yarışı Avustralya GP öncesinde yakıt tüketimi ve elektronik fren sistemi gibi bir çok şeyin hala sınırda olduğunu düşünüyor.

Bugün gerçekleştirilen 2. antrenman seansında Mercedes pilotları ilk 2 sırada yer aldılar. Mclaren sürücüsü Jenson Button’a göre ise Mercedes, rakiplerinden 1 sn hızlı.

Rosberg “Hala hafta sonu için iyimserim ancak her şey sınırda. Dayanıklılık: takım arkadaşımda gördük, pist üstünde durdu. Yakıt tüketimi: çok zorlayıcı çünkü burası yakıt konusunda en zorlayıcı pistlerden birisi. Her tur nerede olduğumu ve nerede olmam gerektiğini görebiliyorum. Çok zor. Pazar günü gerçekten büyük mücadele olacak.”

“Bu yüzden cumartesi günkü sıralamalara göre pazar günü bambaşka bir hikaye olacak.”

“Yarışa odaklanmalıyız çünkü hala çok fazla lastik aşınması var. Bu kadar olmasını beklemiyorduk ancak geçen seneki gibi olduğunu söyleyebilirim. Bu muhtemelen daha az yol tutuşu olduğu ve lastikler çok fazla patinaja düştüğü için oluyor.” dedi.

Rosberg ayrıca elektronik fren sisteminin hala sorun çıkardığını kabul ediyor. Rosberg “Zorlanıyoruz. Bir gelip bir gidiyor. Ayarlarınızda devam ederken bir anda daha önce hiç görmediğiniz bir şey oluyor çünkü fren dengesini tamamen değiştiriyorsunuz ve arkada bir gariplik oluyor. Daha önce bu sorunla hiç karşılaşmadık.”

“Elektronik fren sistemi gerçekten hassas çünkü arka akslara zarar veriyor. Bunun yanında çok fazla kilitlersem pist dışına çıkıyorum.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg: “Her Şey Sınırda”” için bir yanıt

  1. ole yada bole bizi zevkli bi yarış bekliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir