Alonso Avustralya’da İlk Günün Ardından Biraz Sakinleşti

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Avustralya’da çıktığı ilk 2 antrenman seansının ardından Ferrari’nin iyi durumda olduğunu bu yüzden biraz rahatladığını söyledi.

Alonso, bugünkü 2. antrenmanlarda Mercedes’lerin ardından en hızlı isim oldu ve 3. sırada yer aldı.

Alonso “Sezonun ilk cuma gününde her zaman biraz gergin olursunuz. Yeni şampiyonanın başlangıcıdır ve kış testlerinde çalıştığınız şeylerin nasıl çalıştığına bakarsınız.”

“Genel olarak bizim için olumlu bir gündü. Yeni teknik kuralların karmaşıklığı nedeniyle biraz asabilik olsa da her şey yolunda gitti.”

“Takım süper iş çıkardı ve hiç sorun yaşamadık. Pist ilk seanstan ikinci seansa doğru iyileşti ve sabah seansına göre öğleden sonra daha fazla yol tutuşu vardı. Ancak aynı zamanda daha fazla rüzgar vardı.”

“Yumuşak lastiklerle sürüş kesinlikle yardımcı oldu çünkü daha fazla yol tutuşu ile tur zamanları daha aşağıya geldi ancak şu anda ne kadar rekabetçi olduğumuzu söylemek imkansız çünkü cuma derecelerinin pek anlamı yoktur.”

“Daha fazlasını bilmek için herkesin aynı seviyede piste çıkmasını beklemeliyiz.” dedi.


Yorumlar

“Alonso Avustralya’da İlk Günün Ardından Biraz Sakinleşti” için 7 yanıt

  1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Alonso hızlı zamanını sert hamurla attı bilgisi doğru değil. Bence iyi bir gündü takım adına. Umarım Rai’yi de rekabetçi görürüz yarın, sorunlar hallolur.

  2. Alonso yarış şartlarında gayreti ve strateji yardımıyla aradaki tahmini yarım saniyelik farkı azaltabilir. Bir de buna bu sezonun bilinmeyenleri ve rakiplerin yaşayabileceği sorunlar eklendiğinde istikrar bakımından geçen sezonlardaki parmak ısırtan performansını yakalarsa kesinlikle favori olur. Özellikle hızlı ama sorunlu rakiplerini bu istikrar ve çok bilinmeyenli denklemlerden oluşan setup ların herkes için çok zorlayıcı olması sayesinde geride bırakabilir. Henüz herşey için çok erken ama zirveyele yarım saniye uzaktaki bir Alonso şu anki karmaşada istediğini alabilir. Ferrari için asıl tehlike ise rakipleri değil, ilerleyen haftalarda kızışacak olan takım içi rekabet.

  3. Alonso 2.seanstaki en hızlı turunu orta sert lastiklerle attı.
    Mercedesler soft ile attılar. Eşit bir durum söz konusu bu bilgiye göre.

    1. Kaynak ?

  4. FerrariFanTR avatarı

    aga onu bunu bırakın da arabalarda motor sesine dair hiç birşey yok. tv nin sesini sonuna kadar açsan yine fayda etmez. yani o dağı taşı yırtan hırçın ses yok. vızıltı var sadece.

  5. Şu an Formula 1 dünyasında şampiyon olması gereken hak eden demiyorum bence hak eden şampiyonluk mecburi olan durumda alonso var sonra rai ham but diye sıralayabiliriz 🙂

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      İnşallah kardeş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir