Temyiz Mahkemesi Bu Ay Toplanacak

yazar:

kategori:

FIA sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, Lewis Hamilton’un cezasına ilişkin Temyiz Mahkemesinin bu ay sonuna kadar toplanacağını söyledi.

Sözcü, mahkemenin muhtemelen Singapur GP öncesinde toplanacağını ve böylece sonucun bir an önce belli olup şampiyonanın gidişatının belirginleşeceğini söyledi.

Bu arada Lewis Hamilton bugün ilk kez basın karşısına geçti Belçika’dan sonra.

Hamilton tekerler tekerleğe mücadelede yanlış bir şey yapmadığına inandığını söyledi.

Hamilton "Eğer yanlış bir şey yapsaydım bunu ilk ben kabul ederdim. Bir sporcu olarak bu benim için çok önemli." dedi.

Hamilton ayrıca hakemlerin kararından sonra çok kararı sindirmediğini söyledi.

Hamilton "Kendimi suçlu hissetmiyorum bu yüzden sindirecek bir şey de yok. Eğer takımımı hayal kırıklığına uğratsaydım sorun olurdu ancak uğratmadım."

"6 yerine 10 puanı hak ettiğimi düşünüyorum. Ancak bunun yanında o zor koşullarda aracıma zarar vermiş olsaydım 0 puan da alabilirdim." dedi.


Yorumlar

  1. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    evet su anda tek bir rekabet var FIA+ferrai = McLaren

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Tahminimce bu olayların başlangıcı Mercedes Mclaren ortaklığının başladığı yıllara dayanıyor ;o zamana kadar takımlara dişlerini ve kararlarını geçirebilen bir fia ve bir bernie piyasadaydı ne zamanki Mercedes F1 e Mclarenin %40 ını alarak tam olarak girdi o vakit fia ve bernie lehine olan dengeler değişmeye başladı bu durumdan sonra da fia nın ve bernie nin bu güce karşı kullanabileceği tek güç (pistte başarılı olmak koşulu ile) ferrari idi o durumda williams sağlam olsaydı o desteklenirdi fakat o sağlam değildi Mercedes sadece kendisi gelmedi Shell i ferrariye kaptıran Mclaren onun yerine ondan daha büyük olan Mobil i kendi safına kattı ve Mercedes le beraber diğer Alman endüstri devleride bu arenaya Mclarenle beraber girmeye başladı gerisini zaten hemen hemen herkes biliyor belki bunlarıda biliyor fakat ifade etmiyor ;unutmayınki Almanya avrupada olmasına rağmen avrupalılar tarafından en fazla bizim kadar sevilen bir ülkedir ….

  3. kaan kaanhan avatarı

    kural değişiklikleri ferrariyi tepeden indirmek için yapılmadı, beyin yıkamayalım, değişiklikler ferrarinin lehine yapılmıştır, TARİH bunu ispat etmiştir tartışmaya bile değmez. 2001 yılında McLaren kullandığı gearbox ferrarinin protestosu sonucu fia ya yasak ettirildi ve 2000 yılının gearbox dönmek zorunda kaldık, aynı şekilde berylium ferrarinin protestosu sonucu Fia yasak etmiştir. ne güzel iş veriyonuz millete yok ferrariyi yavaşlatmak için filan hey yavrum hey. ben F1 seyretmeye başladığımda pistlerde senna vardı, henüz türkiye ye dönmemiştik gurbetten. sizin hiç aklınız kesiyormu bu Fia nın ferrariyi yavaşlatacağı onun için özel kural yapacağı, charli w. nin 2006 da söylediklerini unutanlar.., msc,delarosa şikan kesme olaylarını unutanlar ve geçmişte birsürü kendi gözümle şahit olduklarım.. bu olanlardan sonra çıkıp Hami ye ceza verirler.. neler döndüğünü ben çok iyi biliyorumda, size inanan ve inanmak isteyende çok çıkacaktır bunada şüphe yok. yarışların pistte kazanılması dileğiyle.

  4. Monoton olsun, önümüzdeki 100 yıl tüm yarışları Ferrari kazansın umrumda değil. Bneim takımım eşit şartlarda mücadele ediyorsa ve kazanamıyorsa rakibime saygı duyarım. Şu şartlarda saygı duyulacak tek şey mazide kalan adil yarışlar ve o yarışları tekerleri birbirlerine sürterek kazanan rakipler, Senna,Mansell,Prost,Lauda,Piquet,Hill ve bir dönem Schumacher ile Hakkinen.. Sonrası mı? Şaka gibi.. Bunu yani ortada ''yarışma'' yapılmadığını en güzel Michael'ın zorla emekli yapılması açıklıyor başka söze gerek bile yok bence.

  5. Kural değişiklikleri ferrariyi tepeden indirmek için yapıldı. Daha doğrusu tabii heyeca getirmek için. 2005 te hedefe ulaşıldı ama bu kez de ferrarisiz rekabet hoşuna gitmedi FİA'nın :)) aşırıya kaçıldığını düşündüler heralde. Ayrıca o kural değişikliklerinin rekabeti artırmak için yapılmasına da saygı duyuyorum. Sonucta hiçbirimiz monoton bir f1 izlemek istemeyiz. 2002 ve 2004 gibi,

  6. Buna iş birliği demek doğru olmaz, stratejik ortaklık diyorum ben. Saçma kural değişiklikleri ne zaman başladıysa o zamandan beri, 12 turluk sıralama formatının kalkması, çok afedersin ''aptal'' puanlama sistemi, tek set lastik kuralı, V8 geçişi ve son olarak motor dondurma ile devam ettiğini düşünüyorum arada kurallar yetersiz kalınca başka yolla müdahale ediyor. Aslında bana göre FİA nın istediği tek hücreli F1. Ara sıra rakipler değişecek 2 yıl Renault kazanacak, 1 yıl McLaren ama esas oğlan Ferrari olacak. Böylece marka değeri korunan, medya ve halkın ilgisini kaybetmeden kavga ve çekişmeyi pistten masaya taşıyan ''televole'' F1 i izletip günümüz şirketlerinin kazan-kazan politikasını uygulayarak Max Mosley imparatorluğu kurmak. (şu an mevcut) Daha uzatayım mı, sana saçma geliyor olabilir bence durum bu ya da benden ''daha tarafsız'' birine göre de durum buna yakın birşey işte.

  7. ben kimici değilim öyle bir örnek vereceksen:) diğer arkadaşları bilemem. ama bana şu sorunun cevabı lazım. Ne zamandır FİA ile Ferrari bahsettiğin işbirliği içerisinde. max mosleyin gelişi mi? schumacherin gelişi mi? schumacherin gidişi mi? ortada bir tarih mi? sadece onu merak ettim.

  8. Gene de ben bu konuyu çok uzatma taraftarı değilim, sürekli kazanmaya alışkın olan Ferrari ve (eski) Michael'cı şimdiki Kimi'ci arkadaşlar beni düşman olarak görüyorlar sonra.

  9. 14 mayıs 2001 saat 17:30 dan itibaren… öyle soruya böyle cevap. Ben 2005 yılında fark ettim, parçaları birleştirince oratya çıkan puzzle bu. 2004'e kadar FİA'nın sürekli kazanan Ferrari'ye karşı müdahaleler yaptığını sanan koloninin içindeydim, halbuki kazanan sadece Ferrari değildi. Kuralların her ne kadar medyada Ferrari aleyhine değiştirildiği lanse edilse de kurallardan en çok Ferrari'nin pist üzerindeki ve masa başındaki rakipleri zarar gördü. Pistte Williams,McLaren ve Renault, idari kısmında da Minardi. Böylece hem pistte hem de yasal işlerde rakipsiz kaldılar.

  10. lost boy bana mosleyin ne zamandır ferrariyi desteklediğini söyler misin? tam olarak hangi yılda başlamış merak ediyorum.

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Haklılık payının olduğunu benim söylememin yanlış olacağı kanısındayım fakat politika ne kadar kazan-kazan olsada karşı politika(senin tabirinle yahudi lobisi) o kadarda yabana atılır vede altta kalacak bir lobi değil zaten yahudi lobiside amaçlarına hiçbir zaman için kısa sürede ulaşan bir lobi değil planları genelde tabana yayılarak ve hesaplarını uzun vadede düşünerek ve hamle yaptıklarında tamamiyle haklı olarak işi bitirecek kıvamda karşılık veren bir lobi hiçbir şekilde karşı tarafa direkt reaksiyon göstererek başarıyı amaçlamadılar örnek vermek gerekirse 20.nci yüzyılın ortalarında devletlerinin kurulması ,hitleri el altından desteklemeleri ,concorde uçaklarının tedavülden kaldırılması gibi örnekler verebilirim düşününki geçtiğimiz skandal olayında şayet mosleye güven oyu verilmeyip görevinden ayrılmak zorunda bırakılsaydı medyada ve kamuoyunda oklar kime veya hangi cepheye yönelecekti ve bu oklar daha önce hiç bu kadar net bir şekilde o cepheye yönlenmiş olmuşmuydu ;
    Genelde bizler planlarımızı hep kısa vadede yaptığımız ve olaylara anında ve sert reaksiyon vermek taraftarı olduğumuzz için uzun vadeli stratejik durumlardan pek hoşlanmayız işlerin bir an önce sonuçlandırılmasını bekleriz fakat şunu unutmayalımki bizim kalkınma planlarımız bile 5 yıllıkken büyük ülkelerin veya büyük firmaların sadece yatırım politikaları bile 5 yıldan fazla sürüyor ve hamlelerini ona göre yapıyorlar misal Amerika kaç yıldır Afganistan da ….

  12. Küresel ekonomiyle ilişkilendiriyorum bunu. Bir süredir Max'in oturttuğu bir model var. Kazan-Kazan modeli. Pistte Ferrari kazandıkça FİA da kazanıyor, tabi FİA kazandıkça da musluğu niye kapatsın? Aslında yarış hakemleri ya da yüksek mahkemenin tamamı para yiyor anlamına gelmesin. Max'in milyarlarca dolarlık bir koltuğu ve dünyanın en güçlü lobisinin bile (yahu di lobisi) yerinden kaldıramadığı bir gücü var. Sen yarış hakemi olsan McLaren'i mi tutarsın krtitik bir kararda? Hele ki patron diğer taraftaysa. Sanmıyorum. Yoksa durum Ferrari'nin hakemlere ya da FİA'ya para yedirmesi falan değil daha karmaşık. Ne dersin Şener haklı olma ihtimalim var mı sence? Tabiki rakip olarak Stoodart'ı susturdular o adamın sadece 1-2 milyar doları vardı ama ya McLaren-Mercedes ortaklığını susturabilir miydi? Skandallar,cezalar.. gökten düşmedi. 50 yıldır diğer araçların çeşitli bilgilerini kullanan takımlardan sadece geçen yıl McLaren-Mercedes Benz ortaklığını medyanın ağına attı. Değil mi?

  13. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Senin fia ya serzenişte bulunduğunu tahmin ettim de belki dedim bizde o kadar küçük değilizdir baksana fia bizi rakip olarak görüp her defasında bizim içinde olduğumuz bir karar verdiğine göre ,yoksa bizden bir çekincelerimi var ….

  14. Şener arkadaşım ben zaten Ferrari'ye değil FİA'ya söyleniyorum.

  15. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Fia rakip olarak şayet mclareni görüyorsa biz burada neden ferrari taraftarlarını veya diğer takım taraftarlarını rakip görüyoruz da söylediklerine ara sırada olsa sinirlenip kızıyoruz ;fia bu rekabeti şayet kabul ederse mclaren taraftarları olarak fia nın sitesinde yorum olaylarına devam ederiz artık ;takımlar üstü bir kurum olması gereken fia bilmeden mclareni takımlar üstü bir hale getiriyor ….

  16. Hangi rekabet? FİA-McLaren rekabeti mi?

  17. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu kez temyiz SPA daki mclaren galibiyetini onaylayacak ;aksi f1 in ve dolaylı olarak fia nın zararına olacak kanısındayım çünkü ben daha evvelki temyizlik durumlarda böyle bir kamuoyu desteği hatırlamıyorum evet belki kuralları var bu işin fakat martinin yaptığı açıklamadan sonra hiç kimse kamuoyunu karşısına alamaz ve bu olay güven oylaması ilede halladilemez çünkü bu direkt spordaki rekabeti etkileyen bir unsur ….

  18. monza ve singapuru kazanırsak, mahkemeden mclarenin lehine bir karar çıkma olasılığı sıfıra o kadar yakınki hadi hep beraber sıfır diyelim:D

  19. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Beyefendiler çok meşgüller ne yapsınlar motorsporlarının içine etmekten fırsat bulamıyorlarki ;birşeyleri karara bağlamaya ….

  20. ona cevabım siz bu konuyu gündeme taşıdınız mı olur sevgili lost boy 🙂 Kütle amörtisöre Mclaren itiraz etti de bir sene sonra ferrari mi söktürdü.

  21. Şampiyonadaki durum netleşsin ona göre karar verecekler. 2006'da Renault'a ve 2007'de McLaren'e yapılan senaryonun aynısı. Eskiden sadece kurallarla oynayarak işi götürüyordu FİA Ama son 3 yıldır direkt olarak müdahale ediyor. Renault yetişince parça sök, McLaren yetişince cezaya boğ… (hemen cevap veriyim: Renault'un parçası madem yasaktı da 2005 yılında aynı parçayla bize karşı şampiyon olduğunda neden söktürmedi FİA) sıradaki soruya geçiniz..

  22. haklısın enes işlerine nasıl gelirse öyle hareket ediyorlar işte 😀

  23. abi nasıl hafta içinde mi toplancaklar diye düşünüyordum :)) 99 malezyadan sonra 2 ferrari ihraç edilmişti. çok güzel de hemen toplanmıslardı çünkü ondan sonraki yarış son yarıştı ve şampiyonluk mücadelesi vardı işin içinde. Temyizde aklanmasa ferrari son yarış formalite olucaktı. Burda da bir mücadele var ve karar önemli. Bir zahmet toplansınlar işleri nedir anlamadım

  24. eğer isterlerse grid cezasına çevirip temyiz kararını takip eden ilk yarışta uygulayabilirler..yarış esnasında onayladığı bir hareketi cezalandıran Fia bu, her bi şeyi yapar..kuralları istedikleri yere çekip istedikleri gibi yorumlar istedikleri kararı verirler .)

  25. Fia mia ne olursa olsun orada bir zafer var.eze eze hemde.geçiniz,eğer bu geçişi onlar yapsaydı sonuç böyle olmazdı.

  26. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    aynen temyiz mahkemesinin toplanması 1 ayı buluyor zaten… ben singapur gp sindende sonra toplarlar diyordum erken çıktı:))

  27. Abdullah şu kurallar varmıdır bir yerde:) yayınlasan da öğrensek.Acaba bu temyiz mahkemesi kimlerden oluşuyor.Bizim anayasa mahkemesi gibi birşey olsa gerek:D

  28. martin whitmarsh'ın son açıklamaları kanıtlarıyla ortaya dökülürse, mahkemeden lehimize bir karar çıkma olasılığı çok yüksek

  29. enes Allah için sen bu mahkemenin bu hafta içerisinde toplanabileceğini mi düşünüyordun?

  30. Hiç toplanmasaydınız yaa 🙂 ne gereği vardı. sezon bitseydi önce. Bu haberden anladığım kadarıyla bu temyizin cezayı grid cezasına döndürme şansı yok. Şu ana kadar cezanın bir şekilde ya iptal edileceğine ya da gride çevrileceğine emindim. Bundan sonrası için birşey diyemem. İlla ceza vericez diyorlarsa kalır. Bence uyarı, kınama gibi birşeyle geçiştirmeleri en hayırlısı. Hamilton sezonluk ceza rekorunu kırıcak bu gidişle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir