Symonds "Spa Cezası Yarışları Zorlaştıracak"

yazar:

kategori:

Renault Mühendislik Başkanı Pat Symonds, Belçika’da Hamilton’a verilen cezanın sporu daha heyecanlı yapma girişimlerine zarar vereceğini düşünüyor.

Symonds "Olay anı yaşandığında dahili telefonda konuşuyorduk ve pozisyonunu geri vermesini gerektiren bir durum olduğunu söyledik. Hakemlerin inceleme başlattıklarını söylediklerinde şaşırmadık. Tekrar baktığımda ise Lewis için oldukça üzüldüm."

"Bu bir çok ilginç soruyu beraberinde getiriyor ve ben FIA’nın Ferrari’nin yanında olup olmadığı hakkında konuşmuyorum. Onların tarafsız olduğuna inanmak zorundayız ve buna inanmasaydık spor olmazdı. Ancak bu sporun felsefesi üzerine sorular yükseltiyor çünkü herkes Formula 1’de daha fazla geçiş, heyecan ve şahsiyetler olması gerektiğini söylüyor."

"Ve olan tüm bu olaylar bu felsefeye tamamen karşı gibi görünüyor."

"Burada insanların mücadele ettiği harika bir yarış oldu ancak ne için? Eğer alınacaksa neden risk alınsın?" dedi.

Symonds, tekrar tekrar olayın videolarını izledikten sonra Hamilton’un kurallar çerçevesinde hareket ettiğini düşündüğünü söyledi.

Symonds "Bana göre gerçekler oldukça açık. Videolara baktım, Lewis’in star finiş çizgisinde Raikkonen’den neredeyse 6 km/sa yavaş olduğunu gösteren belgelere baktım, araç içi kameradan onun Raikkonen’in tamamen öne geçmesine izin verdiğini görebilirsiniz ve bana göre Raikkonen biraz erken fren yaptı."

"Lewis içeriden daldı ve eğer araç içi kameradan bakarsanız LEwis u virajda çok kolay döndü. Büyük kayma sorunu yaşayıp, derinden dalıp viraj çıkışında genişe açılmadı. Mükemmel ve akıllıca bir manevraydı ve çok geçmeden Raikkonen yine onu geçti."

"Bu yarış, istediğimiz şey bu." dedi.

Symonds ayrıca karar verirken daha hızlı olunması gerektiğini söyledi.

Symonds "Motor yarışları futbol ya da kriket gibi olmalı. Anında olay olduğunda ne olduğunu bilelim, sonuçları öğrenmek için 2 gün beklemeyelim." dedi.


Yorumlar

  1. Ramazan aslında sana söyleyecek çok şeyim vardı ve hiç birine cevap yazmadım. Sadece schumi olayı dediğine yazıyorum.

    Sence schumi 2006 da pedro ya nasıl yol verecekti? Schumi zaten öndeydi. Ve şikan kestiği yerde pedronun arkasındaydı. Geçilmesinin sebebide bitik olan lastikleriydi.

    1998 olayınında hangi yarışta meydana geldiğini söylersen daha aydınlatıcı bilgiler vermiş oluruz.

  2. ramazan hacifazlioglu schumi denen pilot diye başladığın yorumunda 2006 de lo rosa olayı demişsin. Hangi avantajdan hasettiğini inan hiç anlayamadım. Biraz daha açıklayabilirmisin.

  3. 2007 avrupa GP'sinde hamiltonun motorustop etmediği için yarışa geri döndürüldü Mercedes-Benz motoru araç start anında yada pit anında veyada araç pist dışına çıkp durduğu esnada(yarıştaki olay gibi)8 silindirinin 4 silindirini kapatıyor yani daha doğrusu araç rolantide çalışırken 8 yerine 4 silindirle çalışıyor ahmet keleş arkadaşımın dediği gibi.

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Arkadaşlar yine geçen yılı parmaklarınıza doladınız yeterli arkadaşlar yeterli kasmayın kendinizi bu kadar olan oldu bitti kafalarınızda veya kafalarımızda soru işaretleri var fakat bu soru işaretlerini cevaplayacak herhangi bir kişinin burada olduğunu zannetmiyorum hem olsa dahi bunları burada cvaplandıracağını hiç zannetmiyorum boş verin geçen yılı veya boşvermeyin buyurun devam edin bakalım neler düzelecek belki mclarenin giden puanları geri gelir veya mclaren f1 den uzaklaştırılır oda olmazsa ferrari f1 tarihi boyunca şampiyon mu ilan edilir buyurun devam edin fakat bir sonuca bağlayın artık ….

  5. Ahmet Keleş ve ramazan hacifazlioglu biliyo olayı hatta mclaren fanatikleri biliyo geri kalanlar hiçbişey bilmiyolar puan siliniyor para cezası veriliyor hemde öyle az bir miktar değil ve mclaren suçsuz olmasına rağmen kabul ediyor arkadaşım siz hangi devirde yasıyorsunuz sanayi casusluğu diye bişey var bi aracın planlarına sahip olmak onun iyi ve kötü yönlerini bilmektir aracı o planlara göre hazırlamazsın ama diğer aracın zayıflığına göre hazırlarsın arge ve mühendislik burda devreye girer yok aynısını yapsalardı nasıl bi mantıktasınız siz anlamıyorum hamiltonın haberi olsun yada olmasın
    bu bilgilerle yapılan araçla yarışıyo
    hamilton koşmuyo aracı sürüyo o kadar puanı toplamasında en büyük pay aracın ön kanat 1 yarışlıktı ramazan hacifazlioglu ii araştır kütle amortisörüde ferrari değil renonundu

  6. Ahmet  Keleş avatarı

    takım haberi olmadığı bir işten ceza yedi hamilton'un durumda ne suçu var ki silinsin puanı. fia yaptığı açıklama da zaten mp4-22 de herhangi bir ferrari verisi bulunmadığını söylemişti eğer olsaydı McLaren daha büyük bir ceza alacaktı. elinizdeki tek laf zaten doğru düzgün içeriğini bile bilmediğiniz casusluk davası.

  7. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    ön kanat 1 yarışlık değildi neyse amartisorler falan filan. ha alonso ya gelince mailleri alan pilotlar belli takım haberimiz yok kullanmadık diyor araçta herhangi bi kanıt bulunmuyor. ferrarinin hiç birşeyi mclarene uymuyor siz hala bu haksız davanın haklılığına inandırıyorsunuz kendinizi. evet hiç bir kanıt yok araçta kullanıldığına dair. Ha biz anlamayız diyorsanız italyan işidir anlayamazsınız. mafya takımısınız sizle dalaşmaya gelmez

  8. ingilizler birbirini kayırmıyor neden max mosley var neden ingiliz hakem ceza verilmeli dedi zaten bu max mosley düşmanlığınız geçen seneki cezadan kaynaklanıyor
    ramazan hacifazlioglu
    senin tuttuğun takımın geçen sene yarış pilotu olan alonso sene içerisinde test pilotu olan de la rosadan ferari aracına ait bilgileri ve dökümanları içeren mailler aldığını bu konuyla ilgili mail alışverişi yaptıklarını söyledimi söylemedimi?
    hala haksız diyosun evet haksız bi durum var o da şu pilotlarında puanı silinmeliydi çünkü takımın tasarladığı araçlarla yarıştılar
    ferrarinin 2007 için ön kanadının esneme meselesi sadece avustralya gpsinde kullanıldı zaten malezyada fia yasakladı yani tek yarışlıktı sezon ortasına kadar diye bol keseden sallama
    o depodan çıkan maddeleri sizinle ortak çalışan tekniker yaptı bunu unuttun galiba
    pitstop geyiği nedir onu anlamadım herkes aynı pitstopu yapıyo zaten pitstop bir takım çalışmasıdır pitstoplar niye ferrariye yardım etsinki
    son 2 senedir fia ferrariyi hiç kayırmadı ondan öncesi için konuşmuyorum

  9. Ahmet  Keleş avatarı

    ayrıca ingilizler birbirini kayırmıyor Max Mosley bir ingiliz mesela ve tam bir Mclaren düşmanı ayrıca hamilton aleyhine oy veren hakemlerden biri de İngiliz adını hatırlamıyorum bir kaç gün öncesinin haberlerinde var.

  10. Ahmet  Keleş avatarı

    cüneyt ay

    sadece avrupa grandprix'siyle ilgili olanı cevaplıyorum:

    Mercedes Motoru 4silindirde de çalışabildiği için Hamilton'un motoru durmadı Avrupa Grandprix'sinde burada herhangi bir kural ihlali yoktur diğer araçlar o şartlarda çalışamadı ve durdukları için yarış dışı kaldılar bilmem anladın mı motor farkı işte yani kahretsin ne yapalım. Yoksa merak etme Ferrari nasıl olur böyle birşey diye kıyameti koparırdı.

  11. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    FIA nın mclarene 2007 de vermiş olduğu haksız ceza hepsine bedeldir. ferrari avantajına lastik kuralları gelmedimi, ferrari için pitstop kuralları geliştirlmedimi. 2006 da sezon ortasına kadar almış olduğunuz haksız puanlar silinmedi esneyen aracınızla aldığınız haksız puanları nedense fia görmezlikten gelmesini bildi. 2007 monacoda deponuzdan neyidiği belirsiz maddeler çıkmadı mı? Şimdi bana fia nın ferrariyi kayırmıyor savunmaları yapma bunu bütün f1 izleyicileri biliyor

  12. arkadaşım schumi ve ferrari zamanında bazı çakallıklar yaptı ben bunu inkar etmiyorumki
    aynı coulthardın schumachere bilerek vurup şampiyonluğu schumiden çaldığı gibi
    coulthard o zaman mclarendeydi ve o yarışı schumi kazansaydı sene sonunda şampiyon oluyodu
    2005 te sırf ferrari hegomanyasını bitirmek için kural değişikliği yapıldı
    2006da schumi monacoda aldı cezayı en arkaya geçti
    206 macaristanda schumi 1 tur sonra geçildi ve yarış dışı kaldı ayrıca şikanı kestiği viraja önde schumi gelmişti
    2007 de japonyada 3-4 başlayan ferrari pilotları fianın nedense mesajı zamanından sonra göndermesiyle pite girdiler ve 21 ve 22. olarak devam ettiler yarışa
    aynı fia ve hakemler avrupa gp sinde hamiltonı vinçle yarışa döndürdüler
    mclarenin çalıntı bilgilerle yarıştığı ortaya çıktığı halde pilotlara bir yaptırım uygulanmadı nasıl bir mantıksa
    sanki pilotlar evden getirdikleri dürüst araçlarla yarışır gibi
    massa,alonso ve trulli hariç dediğin adamların çoğu ingiliz ingilizlerse dünyanın belkide en milliyetçi halkı bunu herkes biliyor herkes artık bir ingilizin şampiyon olmasını istiyor
    bu geçiş kesinlikle hatalıydı ama cezanın büyüklüğü hakkında yoruma açık 10 sn olabilirdi yarışın son iki turunda olduğu ve kimi zaten yarış dışı kaldığı için kınama olabilirdi

  13. hangi takımı tutarsa tutsun f1 severler o yüzden adrian newey e pat saymonds a ros brawn a saygı duyuyorlar. bu saygının temelinde zekaları var. çok zekiler ve an mantıklı açıkmalayı pat yapmış bu konu hakkında…eğer yarışa hiç zevk katmayan massayı ödüllendirip risk i göze alan pilotları cezalandırırsan daha çok geçiş istiyorum deme hakkın olmaz….

  14. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    2006 da macaristanda şumi şikanı keserek avantajın kralını yapmıştı de la rosa ya karşı üstelik kazandığı yeri bile geri vermedi. işte bunun için fia(t)= ferrari 1998 de yine şumi fisicellaya aynını yapmıştı. şumi denen pilotun böyle bi kaç şikan keserek geçme olayı var ama hiç birinde hamilton gibi tam arkasına geçip yerini vermedi ve hiç birinden de ceza almadı. evet tifosiler siz bunları görmediğiniz için belki tarafsız bakamıyorsunuz olaylara.

  15. alonsoya pit yolu çizgisini ihlalden dolayı niye ceza gelmedi acaba? bu konuda bilgisi olan varmı

  16. Raikkonen erken fren yaptı diye başımıza gelenlere bak. Söz bi daha geçmicez :p

  17. hazar kurumlu avatarı
    hazar kurumlu

    Symonds geçişin hatalı oldugunu söylüyor ama hamiltonun sonradan fren yaparak bu hatasını telafi ettiğini söylüyor.acıklama biraz karışık olmuş,olur öyle şeyler 🙂

  18. ya anlamıyorumda herkez yanlış diyor veriren ceza ama ferrariciler nedense doğru diyor
    anlatabildim mi acaba…

  19. Geçiş konusunda raikkonenin hatalı olduğu ortada… Daha inceleme başlamadan bunun raikkonenin erken freni ve çizgi belirleyememesi olduğunu söylemiştim. Hamiltonun cezası da kınama ve uyarmadan öteye gitmemeli bence. Fransadaki neyse yarış içinde verdin. Orda bariz bir avantaj vardı ama bu olayın bu kadar cezalık birşeyi olmamalı

  20. Max Mosley'de ingiliz ama McLArenin en azılı düşmanı o yüzden bizim ülkemizdeki gibi işlemiyor orada biz duygusal insanlarız ama ingilizlerin birbirini kıskanma durumu var çok milliyetçi bir toplum değiller..

  21. McLAREN TEAM avatarı

    max mosley'i unutmuşun!

  22. Patrick (Pat) Bruce Reith Symonds (born June 11, 1953 in England) is currently the Executive Director of Engineering of the Renault Formula One team..

    Bu herseyi acikliyor heralde :))

  23. Pat Symondsta hatalı olduğunu düşünüyor Trulli dışında çoğu büyük isimler cezanın haksız olduğunu savunuyor..Symonds haklı..

  24. massa ve trulli hariç herkes adil bir geçiş olduğunu düşünüyor, ve pat symonds'ın yanlı düşünmesi için bir gerekçesi veya çıkarı yok, eğer bu yorumlar böyle devam ederse çok açıkça görülüyoki temyiz mahkemesinden çıkıcak sonucu etkileyebilir, dominicali bile neler dedi, olayın baş kahramanlarından birisi olan raikkonen net bi açıklama yapmadı, yani evet adil diildi demedi asla.. ve tabiki mahkeme üyeleri sadece bu dinamiklere bakıp karar vericek diil ama her mahkeme gibi bunlarda dış baskılardan etkilenir..

  25. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    önemli olan onun bunun bizim ferraricilerin mclarencilerin yorumu değil.. hakemlerin kararı… biz sadece yorum yapıyoruz.. ve açıkçası bu şikan kesmeden sıkıldım:))

  26. ogun savaş avatarı

    Bazı arkadaşlar heralde buraya ne yazıcaklarını bilememişki yazamamışlar 😀 F1 in en iyi mühendislerinden biride doğruluoysa şahsi düşüncesini başka söze gerenk yok!

  27. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    herkes kendi düşüncesine uyan biri çıkınca adam doğru söylüyor diyor… bize görede hatalı bir geçişti bu kadar……

  28. ilk başta hatalı diye düşünmüş ilk paragragta belirttiği gibi ama sonra fikir değiştirmiş

  29. McLAREN TEAM avatarı

    fıa bu mantığı degiştirmezse insanlar sadece sıralamaları izleyecek..

  30. "Bu bir çok ilginç soruyu beraberinde getiriyor ve ben FIA'nın Ferrari'nin yanında olup olmadığı hakkında konuşmuyorum. Onlaırn tarafsız olduğuna inanmak zorundayız…..

    Pat Saymonds, tebrikler.

  31. McLAREN TEAM avatarı

    Burada insanların mücadele ettiği harika bir yarış oldu ancak ne için? Eğer alınacaksa neden risk alınsın?" dedi işte budur! herşeyi anlatan cümle!

  32. Geçişin uygun olduğunu mu düşünmüş hatalı mı demiş anlamadım ben birşey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir