Massa "Kazanmak İçin Herşeyi Yapacağım"

yazar:

kategori:

Felioe Massa, bu hafta sonu Monza’da yapılacak olan İtalya GP öncesi oldukça iddialı.

Brezilyalı pilot, Spa’da yaşananların ardından aldığı galibiyet ile lider Hamilton ile puan fakrını 2’ye kadar indirdi.

Massa artı şu ana kadar koruduğu momentumu devam ettirmesi ve şampiyon olması gerektiğini düşünüyor.

Massa "Şampiyonluğu yakın hissediyorum ve kazanmak için herşeyi yapacağım."

"Kazanma şansını ilk kez böyle yakaladım. Mücadele sıkı ancak kazanmak için herşeyi yapacağım." dedi.

Massa, takım arkadaşı Raikkonen ile ilgili soruyu engellemek için "Şu anda en hızlı pilot şampiyonada önümde. Hedeflemem gereken pilot o." dedi.

Massa bu arada Hamilton’a verilen 25 sn cezasını da savundu.

Massa "Diğer virajda atak yapma sabırsızlığını göstermedi. Şikanı keserek avantaj sağladı."

"Eğer Bus Stop’ta normal dönüş yapsaydı, sıradaki virajda Raikkonen’i geçmesi imkansızdı."

"Bu yüzden ceza aldı." dedi.


Yorumlar

  1. McLAREN TEAM avatarı

    bende şöyle diyeyim ikinci kez pite girdigimize dua edin!! töbe ya böyle bişey varmı yağmura taktı millet kafayı beceremiyorsanız yağışlı havada piste çıkmayın

  2. McLAREN TEAM avatarı

    recepivedik sen ayrışı izledigine eminmisin?lewis bariz bir şeklde son 13 tur hızlıydı son 3turda yagmur yagdı bide yagmura taktınız kafayı.. ozaman yagmurda yarışı yasaklayalım..dünyanın tüm efsane isimleri yagmurda fark yaratmıştır.onların hızını en iyi anlayabilecegin yer yagmurlu bir havada yapılan yarıştır ..en yakın efsane shumi yagmurda izledinizmi bilmiyorum ama yagmur yagdımı shumi farkını görürsün .hakinen! yine aynı şekilde senna! onu anlatmaya gerek bile yok

  3. recep ivedik avatarı

    michaelscofield arkadaşım son 10 turda hamilton böle bi atak yacak konumda deildi zaten..yağmura duğa etsin.

  4. yarışın son 5 turunda olan olaylar için pitten geçme cezası verilmez. 25 sn cezası verilir yarıştan sonra

  5. michaelscofield avatarı
    michaelscofield

    lewis o atagı yarısın bıtmesıne 10 tur kala yapsa pıttem gecme cezası alıcaktı 2 tur kaldıgı ıcın saglıklı karar için fia böyle ugun gördü acaba aynı atağı kmi yapsa da ceza almasa mclarenciler fia=ferrari derdi neden ceza aldı demezdı f1 i geçiş için izliyoruz demezdi sonucta hakemler karar verdi umarımda değişmeyecek

  6. Ahmet  Keleş avatarı

    hee pei Schumacher yavaşlama diye bir şey bilmiyor mu yavaşlasaydı Montoya'da mı yavaşlayacaktı?

  7. michaelscofield avatarı
    michaelscofield

    ne yapsın massa ?ben bunu istemiyrrum hatta bana ceza verin sevindigim içinmi desin?2004 te schumi monza da şikanı kesmiş montoya schumi sorun yasasın diyerek geçmemiş schumi spin atıp 14 üncülüğe düşmüştü sadece bir not…nasıl anlarsanız

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Sen kazanmak için herşeyi yapmasanda bakarsın talih kuşu seni yine buluvermiş ;ey gidi f1 kim derdiki şampiyonanın sonucunu belirsizlikler belirleyecek diye ….

  9. mike shinoda avatarı

    Ferrari'nin Schumacher yıllarında 1997 sezonunda Villineuve ye carpıp engellemek istediğinde ve aldığı cezada haklıydı FIA… O sezon puanları silindi haklıydı FIA… Geçen sene casusluk skandalında takımlar şampiyonasından men edildi Macca tarihte haklı olan FIA haksız damgası yedi… bu sene de Hammy'nin şikanı kesip avantaj sağlamasına 25 sn cezası geldi tarihte haklı olan FIA haksız damgası yedi…

  10. Öyle dedim çünkü böyle bir olay ilk kez olmadı. Daha öncede gerçekleşti bu tür olaylar ve yorumlar aynen dediğim şekilde oldu. Nedense tuttuğunuz takım aleyhine söz söyleyen hemen ya "kötü pilot" ya "çekemiyor almadık ya takıma" ya da "samimiyetsiz" şeklinde oluyor.
    Tabi bunun istisnaları olan gayet seviyeli arkadaşlarda var bu sitede, onları ayrı tutuyorum. Üye olup, saçma sapan yorumlar yapan, fanatikliğini herkese göstermeye çalışan, sonrada sıkılıp giden çok fazla insan var bu sitede. Eskilerden (F1i F1 olduğu için sevenlerden) kaç kişi kaldı burada =)

    Massa ile Hamilton'un arkadaşlığının zarar görmesi içinde bir sebep görmüyorum. Massa gidipte "birinciliği bana verin" demedi. Hakemler öyle uygun gördü. Arkadaşlardan birinin dediği gibi zaten Massa hiçte yarış kazanmış gibi davranmıyor, sözlerinden bunu anlamak zor değil.

  11. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    iyi bari takım patronları haksız demiş hadi ceza geri alınsın… hakemler tınlanmasın…!!

  12. McLAREN TEAM avatarı

    fia HAKSIZ diyen takım patronları!
    1:Stefano Domenicali
    2:pat Symonds
    3:ron Dennis
    fia HAKLI diyen takım patronları!
    1:?

  13. şuana kadar konuşan patronlardan Symonds haksız dedi bakalım diğerleri ne diyecek :)Hazmedme olayı konusunda haklısınız kusura bakmayın dediğin gibi umarım Hamilton-Massa ilişkisini etkilemez bu ceza..

  14. Kendi kendine başkaları adına neden yorum yapıyorsun ErhanF1.Ferrari nin ultra fanı değiliz biz.Burdaki çoğu mclaren taraftarı yeri geldiğinde massa yı savunmuştur tebrik etmiştir.Ama sen "samimi değil gösteriş yapıyor " diyebileceğimizi düşünüyorsun yanlış.
    Massa 2 puan geride ve belkide bu seneki şampiyonluk imkanını başka sene bulamayacak.Kazanmak için herşeyi yapmasında yanlışlık görmüyorum.

  15. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    evet ceza haklıydı derler:)

  16. McLAREN TEAM avatarı

    bu soruyu sorulacak kişi massa degildir. cevabı zaten bellidir..mesela Ross Brawn a sormak lazım frank williams a cevapları duyar gibiyim:)

  17. zaten neyi hazmedecek anlamadım şenol… Adam sevinmedi, adam yarışı kazanmış gibi falan da hissetmiyor. hamiltona 6 puan cezası verilmiş gibi hissediyor en fazla. Hamiltonu suçlu bulup bulmamasına gelince sanırım sadece Massa da değil onu suçlu bulan pilotlar arasından. Bu zaten hamilton ile massa arasında birşey. Ancak umarım bu tarz şeyler bu ikilinin dostluğuna zarar vermez. Gerilimli ve saçma sapan bir rekabet izlemek zorunda kalmayız sezonun geri kalanında

  18. Ne yapacak Massa? Gidipte "ben bu galibiyeti istemiyorum" dese bu seferde "bak bak nasıl gösteriş yapıyo samimi değil" diyeceksiniz. Hem Massa gayet güzel hazmetmiş gibi galibiyeti, Hamilton'a verilen cezanın haklı olduğunu düşünüyor. Bence saçma bir ceza olsada Massa'nın gerekçesi de öyle boş, mantıksız değil.

  19. Massa bedava 1.liğin tadı baldan tatlıdır dimi dostum :))İnsan nasıl hazmeder böyle bir masa başı galibiyetini anlamış değilim..Ama burda suç Massada değil ona galibiyeti hediye eden FIA'dadır..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir