İtalya Öncesi Mclaren Mercedes

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton

Böylesine hızlı bir pistte aracı ayarlarken nelerle ilgileniyorsunuz?

Lewis Hamilton: İnsanlar Monza’nın sadece güç ve yükske hız pisti olduğunu söylüyorlar ancak bu aynı zamanda sürücü pisti ve bu yüzden onu seviyorum. Göründüğü gibi düz bir pist değil çünkü çok düşük downforce ile yarışıyorsunuz ve bu lastiklere ve aracın mekanik yol tutuşuna güvenmenizi gerektiriyor ancak aynı zamanda körblerde agresif oluyorsunuz ve bu daha yumuşak bir setup gerektiriyor. Bunun yanında fren anında denge ve virajlarda mümkün olduğu kadar yol tutuşu gerekli. Kilit nokta aracı mümkün olduğu kadar yere yakın tutabilmek.

Monza’da geçiş yapabilir misiniz?

L.H.: Eğer geçiş yapmak istiyorsanız son virajda önünüzdekine mümkün olduğu kadar yakın olmalısınız. Eğer Parabolica’dan iyi bir çıkış yaparsanız düzlükte hava koridoruna girersiniz ve 1. virajda içeriye bakarsınız. Burası atak yapmak için en iyi yer. Aynı zamanda ilk şikandan iyi çıkış yaparsanız 2. şikanda deneyebilirsiniz ancak bu çok kolay değil.

Heikki Kovalainen

Monza’da iyi bir tur için kilit nokta nedir?

Heikki Kovalainen: Fren naında stabil olan bir araç gerekli. Böylesine düşük downforce ile sürerken araç fren anında çok hafif olur ve bu yüzden fazla zorlayamazsınız: araç normalden daha fazla hareket eder. Bu yüzden sürüşe yaklaşım tamamen farklı olur, daha temkinli olursunuz ve hafta sonu ilerledikçe hızlanırsınız. Bunun yanında 2. şikanı düzgün dönmeniz lazım, büyük ve yüksek körbleri var: eğer orada aracı körblerden düzgün geçiremezseniz çok fazla zaman kazanamazsınız.

Özellikle yüksek hızlı pistleri seviyorsun, İtalya GP için hislerin neler?

H.K.: Burayı seviyorum ancak Monza takvimdeki en hızlı pist olmasına rağmen tüm virajları çok hızlı değil. Ascari ve Parabolica hızlı virajlar ancak ilk viraj çok sıkı ve Lesmoslar orta hızda. Ancak evet, pisti seviyorum: hızlı bir yerde Formula 1 aracını dengelemeyi seviyorum. Silverstone ve Spa’da rekabetçiydim ve bu hafta sonu da güçlü olacağımdan eminim.


Yorumlar

  1. Heikki Hamilton'a ayak uydurabilirse McLaren dublesi izleriz bence. McLaren burada çok güçlü olacak.

  2. Gerci Massa`da ilginc bi adam, hic ummadiginiz anlarda harika performanslar gosterebiliyor 🙂

  3. Bende Mclaren`in burada cok rekabetci olacagini dusunuyorum, Burasi Massa`ya uymayan bir pist, Rai`de siralamalarda sorun yasiyor, Mclaren 1-2 olacak muhtemelen, Rai aralarina girebilirse sansli olacaktir..

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclarenden bu pistte sağlam ve akıllarda şüphe uyandırmayacak bir galibiyet ve finish pozisyonları beklentisi içerisindeyim inşallah yanılmam ;
    Double belki zor olabilir yarış temposu olarak da 1-3 hiçte fena olmaz ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir