BMW, Uzun Ömürlü Motorlar İstiyor

yazar:

kategori:

Mevcut motorları daha uzun ömürlü hale getirmek Formula 1’de harcamaları azaltmanın en iyi yolu olabilir.

Bu görüş BMW Sauber Motor Sporları Patronu Mario Theissen’e ait.

Theissen, önümüzdeki bir kaç sene içerisinde daha küçük turbo motorlara geçmenin daha iyi olacağını düşünse de, şu an için mevcut motorların 2 yerine 3 yarışlık hale getirilmesinin çok faydalı olacağını düşünüyor.

Theissen "Motor bakımından dikkatli olmalısınız çünkü bir taraftan bağımsız takımlar için harcamaları aşağıya çekmeye çalışıyoruz ancak bu şekilde uğraşırken üreticiler için harcamaları arttırmamaya dikkat etmeliyiz."

"Daha ucuz motorlar üretmek için motorların dondurulmasını kaldırırsanız geliştirme harcamaları elde edilen paradan daha yüksek olacak. Bu yüzden motorların dondurulmasını kaldırmadan ömürlerini uzatma konusunda neler yapabileceğimizi görmeliyiz."

"Dondurma kuralını kaldırmadan 3 yarışlık motor potansiyelini görüyoruz ve bu bizi etkilemeden bağımsız takımlara yardım edebilir. Belki motor devrinde muhtemelen 1000 rpm azalma buna yardımcı olabilir." dedi.

Theissen, uzun ömürlü motorları sporda dahil etmenin spora uzun ömürlü kurallar bulmada nefes alacak zaman vereceğini düşünüyor.

"Prensip olarak biz çift silindirli, soluklu daha küçük turbo motorları destekliyoruz. Ancak erken bir geçişi desteklemiyoruz çünkü bu kaldıramayacağımız büyük gelişim maliyetlerine neden olur."

"Yeni nesil motorların yerleştirme, silindir sayısı bakımından küçük ve turbo şars ya da super şarzlı olmasını bekliyoruz."

"Uzun vadede, yanmalı motor ve vites kutusundan daha küçük yanmalı motorları, güç ünitelerini, enerji saklama ünitesini, karışık transmisyon sistemini ve tüm her şeyi kontrol eden bir elektronik sistemi içeren daha karmaşık güç nakil organlarına geçişi bekliyoruz." dedi.


Yorumlar

  1. elini vursan ne olur acaba

  2. Nar gibi kızarmış mübarek.

  3. resim süper

  4. Motorları serbest bıraksınlar da uçalım.

  5. renault ve bmw nin turbo motor için başvurduklarını okumuştum bir yerde

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Motor sürelerinin uzatılması iyi olabilir hatta 4 yarış dahi olabilir fakat yıl içerisinde kullanılmamak kaydıyla bir sonraki yıl için motor gelişimi serbest olursa daha güzel olur ….

  7. yapma mario ıkı yarıs dayanamıyo motorlar:D 3 yarıs nası olcak bnce motor konusunda bır karar alınacaksa bu motor dondurmanın kalkması olmalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir