Formula 1 Pilotları, Yakıt Tasarrufu Modunun Kazaya Sebep Olmasından Endişeli

yazar:

kategori:

Önde gelen Formula 1 pilotları, yarış içerisinde agresif bir şekilde yapılacak olan yakıt tasarrufunun kazalara sebep vermesinden endişe duyuyorlar.

Dün akşam gerçekleştirilen toplantıda bir çok sürücü Charlie Whiting’e bu konudaki endişelerini dile getirdiler.

Sebastian Vettel, Fernando Alonso ve Jenson Button gibi isimler, düzlükte bir anda yavaşlayan sürücülerin tehlikeli kazalara sebep vereceğinden endişe duyduklarını söylediler.

Yakıt tasarrufu için en iyi yöntemlerden birisi, düzlüğün sonundaki fren noktasına gelmeden biraz önce ayağı gaz pedalından çekmek. Bu şekilde sürücüler hem çok zaman kaybetmemiş hem de yakıt tasarrufu yapmış oluyor.

Whiting bu durumun farkında olduklarını ve önde giden sürücünün çok yakın takip ediliyor olması halinde bu şekilde tasarruf yolunu seçmemesi gerektiğini söyledi.

Bu sene bu tür durumları minimuma indirmek için, yakıt tasarrufu için ayak gazdan çekildiğinde otomatik olarak devreye giren ışık araçlara dahil edildi. Böylece araç tam performansta gitmezken o ışık devreye giriyor.

Ancak görünen o ki henüz tüm sürücüler bu sistemden emin değiller.


Yorumlar

“Formula 1 Pilotları, Yakıt Tasarrufu Modunun Kazaya Sebep Olmasından Endişeli” için 3 yanıt

  1. Whiting bu durumun farkında olduklarını ve önde giden sürücünün çok yakın takip ediliyor olması halinde bu şekilde tasarruf yolunu seçmemesi gerektiğini söyledi.

    Sana ne? Adam takip edilir edilmez. İstediği gibi sürer. Buna da müdahale edecek değiller.

    Ayrıca takımlar yakıt tasarrufu yapmıyor bile olsa burada bunu uygulayıp tasarruf ettikleri benzinle başka yerlerde basarlar.

  2. Ben sizin yaptığınız işin . Allah sizi inandırsın evde oynadığım F1 challenge 99-02 oyunu o kötü grafiklerle bile daha heyecanlı . Bu senede izlemememiz için bir sebep daha of of 2005 yılı gibi olacak araç dediğin hem hızlı hem hafif hem benzin ikmali lastikler 3 yarış kullansan bunların bir setinden dayanıklı . Şu özellikler olsa drs ve kers ile emin olunki formula 1 daha zevkli olacaktır . İşte bu senede pole almak falan hikaye araç daha hızlı benzin tüketiyorsa bittin. Düzlük hızı fazla ama ondada ayağı çekecekler yolun yarısını bizim yol otomobillerinde yaptığımız gibi boşta gidecekler vay ben nere gidem vay vay …

    1. tamamen haklisin dostum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir