Yine mi Yağmur?

yazar:

kategori:

Evet, bu sene bir çok yarışta beklendiği gibi İtalya GP içinde yağmur bekleniyor.

Avrupa’da bir çok yarışta yağmur tahminleri yapıldı ve son olarak Belçika GP’sinde yağmur yarışın kaderini ve sonucunu tamamen değiştirdi.

İtalya’da genel olarak güneşli hava hakim olur ancak bu sene yağmur ihtimalinin oldukça yüksek olduğu tahmin ediliyor.

İtalya İçin Hava Durumu


Yorumlar

  1. Sinan Şahin avatarı

    yağmur yağarsa hamilton şampiyonlukta büyük bir adım atabilir.

  2. Söylenenlere yorum yazıp tekrar tekrar aynı şeyleri yazmanın bir anlamı yok.

    Sonunda hafta sonu geldi. Güzel yarış olsun ve hak eden kazansın.

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yağmur veya güneş bu saatten sonra sadece pistte güzel mücadele görmek istiyorum gerisi boş şöyle hakemlerin ortalıkta dolanmadığı çekişmeli bol ataklı bir yarış olması temennisiyle tabi mclaren kazanırsa ayrıca bir hoş olur ….

  4. Evet dogru tespit arkadaslar, Ferrari yumusaklarla iyi, Mclaren`de sert lastiklerle avantaj sagliyor. Peki soruyorum size Bridgestone neden Monza ve Brezilya gibi yarislarda gecen seneki lastikten vazgecip sertlestirdi hamurlari? Bu Mclaren`i kayirmak anlamina geliyor aslinda, Ama Ferrari cephesi hemen Mclaren tarafi gibi komplo iddialarina girmiyor, kararlara biraz saygili olmak lazim..

  5. kimi nin farki fazla acamamasi.. bence 2 ci pitte taktigi o zorunlu en sert lastik .. herkes bilir ferrariye yumusak lastik tipinin daha uydugu ve mc laren ninde sert lastige..
    yarisin sonunda hem kimi hemde ham o latigi takinca. mc laren biraz daha hizlandi.. ondan ara 6 sn kapanmistir
    ..diyer arkadaslar ne söyler bu tesbite 🙂

  6. McLaren'in lastiklerinin pist üzerindeki ortalama sıcaklığı Ferrari'ninkilerden yüksek. Pist sıcak ya da zemin ıslak fark etmez derken bunu kastettim. Lastik hamuru yumuşadıkça Ferrari avantaj sağlıyor.

  7. Havanın etkisi kesin olmadı diyemyiz bence Belçika'da. Soğuk havada haftasonunun yumuşaklarıyla McLaren ile başa baştı. Serte geçince fark kapanmaya başladı yanılmıyorsam. Bunları da hesaba katmakta fayda var… Monza ise çok farklı, burada düşük yere basma kuvveti ve yağmur bir arada olursa Kimi Belçika'dan daha kötü şekilde de çarpabilir.

  8. michaelscofield avatarı
    michaelscofield

    spin attı ama kimi de acıktan aldı ve lewis önündeydi yinede sonra duzlukte gectı tanı gecebılırdı soguk sıcak farketmıyor araclar yakın sadece mercedes iyi yagmurda 2 senedir hepsi o

  9. 5 küsür saniyenin üstüne çıkmayan bir fark ve yağmur başlayınca alabora olan bir Ferrari. Bnece sıcak ya da soğuk siyah ile beyaz kadar zıt değil. Stratejisi iyi olan kazanacaktır. Raikkonen'in 40 tur boyunca yaptığı tek muhteşem olağanüstü inanılmaz erişilmez şey duvara çarpmamak oldu, farkın sadece 5 küsür saniye civarında dolaştığını düşünürsek.

  10. ali eymen topbaş avatarı
    ali eymen topbaş

    valla cts. ve pazar günleri sitelerde yağmur war yazıyo

  11. Ahmet  Keleş avatarı

    sıcaklık fazla olursa şansınız yok demek iddialı konuşmak değilmidir?

  12. Ahmet  Keleş avatarı

    Hamilton Rai arasındaki fark Hamilton'un trafiğe takılmasına rağmen 6 saniyeden ileri gitmedi ve Hamilton yağmur yağmadan öncede ufak ufak farkı kapatarak geliyordu yağmurunda başlamasıyla farkı iyice kapattı zaten izleyen herkeste biliyor uzun süre boyunca 2 saniye arkasında geldi Hamilton o spin olmasaydı geçemeyecekti.

  13. lost boy arkadasım kesinlikle yanlıs en önce pite hamilton girdi.kiminin yine onu gecme sansı vardı sadece ikinci pitlerde iki takımın stratejileri degisecekti muhtemelen kimiyi pite bir tur sonra alan ferrarinin mclaren atagına cevap verme sansı vardı.ayrıca kimi yagmura kadar gercekten cok iyi sürdü.hatta hamiltona fark actı.

  14. her zaman her konuda nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz hayret ediyorum doğrusu.. olmamış bir şey ya da tamamen kendi kontrolünüz altında olmayan bir şey için bu kadar iddialı ve net konuşmak.. ben yapamam açıkçası..

  15. Soğuk pistte öne geçtiğiniz yok0, eğer yarışın başında Hamilton o spini atmasaydı Raikkonen onu asla geçemezdi. Yarış boyunca önde gittiği halde en büyük fark kaç saniyeye çıktı? Hamilton farkı hep korudu ve önde olsaydı raikkonen ilk pit-stopa kadar aynadan kaybolurdu. Bence. Sıcak havada da stratejiyle işi bitirebiliriz. Yağmura ihtiyacımız yok.

  16. Ben geçen yıldan bahsettiğimi hatıralmıyorum. Bu yıldan bahsediyorum. Üstelik ben sizin kadar iddialı konuşmuyorum. Tavsiyede bulunuyorum bu kadar iddialı olmayın yoksa hayal kırıklığına uğrayabilrsiniz diye.

  17. Ahmet  Keleş avatarı

    yağmura niye ihtiyacımız olcak geçen sene Monza'da Ferrari'yi yağmurdamı ezdi McLaren

  18. Hava sıcaklığı yüksek olursa şansınız yok, soğuk havada da farkı kapatıp öne geçtiğimiz açık. Hamiltonunda dediği gibi yağmura ihtiyacınız var. O yüzden bu kadar iddialı konuşma bence.

  19. lost boy arkadasim Hamilton daha hirslanip ölümüne gaza basacagina su GP2 den kalma caylak burun sokmalarini kaldirsin..

  20. Sağol Bse_Lws.. ve sen F-1 arkadaşım. Bizim iddiamız yağmurdan değil ki, iterse güneşli olsun ister kar yağsın.. Ben Hamilton'un geçen yarış, yarış bittikten sonra elinden alınan zaferinin onu çok daha hırslı yapacağını ve yarından itibaren hafta sonu boyunca ölümüne gaz basacağını düşünüyorum. Karting yapan arkadaşlar anlayacaktır ne demek istediğimi.

  21. Spa yarışı öncesi de hava soğuk kesin alırız diye söylenmişti. Mc larenci arkadaşlar tarafından. Ama soğuk pist koşullarında da ferrari hızlı olduğunu kanıtladı.

    Eğer ki hava koşulları değişiklik göstermezse ve yağmur hafta sonunda sürekli yağarsa işte o zaman işiniz biraz zor. Ben yerinizde olsam bu kadar iddialı konuşmazdım.

  22. o zaman kimi devreye girer 2. pilotluk görevini yapar. yani hamiltona arkadan bir tık ve yarış dışı 😀

  23. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bu sezon mclaren şampiyon olacak. ferrarilerin durumu belli aracın performansı resmen havaya bağlı yağmur herşeyi mahvediyor. şangay ve fuji'de de genellikle yağmur olur zaten bu açıdan bakınca ferrari'nin şampiyon olması zor

  24. iyi konuştun lost boy

  25. michaelscofield avatarı
    michaelscofield

    yagmur ihtimali olursa webber yine buraya laf atacak 😀 iddaya giren ?? 😀

  26. Ahmet  Keleş avatarı

    yok yollar olcaktı xD

  27. Ahmet  Keleş avatarı

    bastır yamğmur Mclaren'ınında arkasına yazarız yollar gidişime kızlar duruşuma hayran xD hatta "kızlar" kısmını değiştirebiliriz.

  28. Yağmur çamur farketmez McLaren affetmez. Yürü be Hamilton.

  29. michaelscofield avatarı
    michaelscofield

    monza da yagmur hıc bır pıste benzemez
    buyuk olaylar olabılır

  30. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Fia mclareni tutmasa ne olacak tabiat mclarenden yana ;insanları safınıza çekebilirsiniz belki fakat tabiatı safınıza çekebiliyorsanız bence olay bitmiştir sen uğraşa dur fia :))) ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir