Alex Wurz ile Monza'da Bir Tur

yazar:

kategori:

"Monza’da özel bir şey var. Ayarlar, Tifosilerin sesleri, eski oval bölüm ve ismi, hepsini seviyorum! Burası takvimdeki tek süper hızlı pist ve pilotlar için her şey çok hızlı oluyor. Tüm sene yarışsanız bile alışmanız bir kaç turu buluyor.

Sürüş bakımından Monza inanılmaz derecede ilginç karışımlardan oluşuyor. Bir taraftan körbler üzerinde çok agresif olmanız gerekiyor ancak düşük downforce nedeniyle gazla oynarken çok dikkatli olmalısınız.

1. viraj tamamen frenle alakalı. Geç kalmak istemiyorsunuz çünkü buraya 340 km/sa hızla yaklaşıyorsunuz ve körbleri çok fazla kullanmalısınız. 2. virajda sert viraj öncesinde bulunan yüksek hızlı düzlük için virajdan iyi çıkış yapmanız gerekiyor. Fren noktaıs çok tümsek ve körblerde çok agresif şekilde zıplamanız gerekiyor ve bu çok eğlenceli.

Kaygan olan 2 Lesmo’ya gelirken 4. vitestesiniz. Birincisi biraz size uygun ve viraj ortasında önden kayma oluyor, çıkışında ise arkadan. 2. Lesmo’da iyi bir ritm tutturmak önemli çünkü burada fazla hızlı ya da az hızlı olabilirsiniz. Buradan iyi bir çıkış yapmalısınız.

Sıradaki viraj, Formula 1’in en iyilerinden olan Ascari. Fren anı çok zor çünkü burası tümsekli ve döndüğünüzde içerideki körbden atlıyorsunuz.

Son viraj Parabolica’da geç fren yapıyorsunuz. 60 metre kala frene basılıyor ve 7. vitesten 4’e düşülüyor. Araç viraj girişinde her zmana çok asabi oluyor ve apexe girmeden tekrar hızlanmaya başlamanız gerekiyor, burada çıkıştaki beyaz çizgiye ne zaman ulaşacağınızı bilmiyorsunuz. "


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir