Takımlar Mosley İle Görüşmek İçin Daha İstekli

yazar:

kategori:

Frank Williams, takımların Monza’da Monaco’da olduğundan daha çok Mosley ile görüşmeye istekli olduğunu söyled.

Mosley, güvenoyunu almasından sonra ilk kez bir yarışa katılacak bu hafta sonu. Mosley, daha önce Monaco GP’sine katıldı ancak üreticiler burada Mosley ile olan toplantılarını iptal etmiş ve görüşme olmamıştı.

Williams durumun artık farklı olduğunu düşünüyor.

Williams "Max Mosley’in özel hayatı ve FIA’dki pozisyonu dışında temel olarak değişen şey, takımların çok fazla para saklamayı başarmak zorunda olmaları."

"Genel olarak F1’de mümkün olduğu kadar kısa sürede harcamaları azaltma eğilimi var, tabiki herhangi takıma bir dezavantaj sağlamadan mantıklı şekilde. Max bunun için zorluyor ve bir çok kişi aynı fikirde." dedi. 

Williams, takımların kendi fikirlerini belirtmemesi halinde Mosley’in kendi fikirlerini söyleyeceği konusunda şüphe etmiyor.

"KEsinlikle söyleyecek ve açıkçası kendisini daha güçlü hissedecek. Görevini bırakmadan önce kaydadeğer, kullanışlı ve mantıklı bir şekilde harcamaları sınırlandırmaya imzasını atmak istiyor. Bir çok takım mevcut harcama oranlarının katlanılamaz oduğunu biliyor." dedi.

Takımların Mosley’in verdiği tarihten önce bir sonuca ulaşıp ulaşamayacağının sorulması üzerine Williams "Takımların yeni birliği olan ve Ferrari tarafından başkanlık edilen FOTA insanları organize etmede ve bazı şeylerin gerçekleşmesinde iyi iş çıkarıyor."

"Daha ilk günlerinde ancak bundan sağ duyunun çıkacağını düşünüyorum. Çoktan olan şey ise Teknik ÇAlışma Grubu’na takımların Mosley için fikirlerini belirtmiş olması.

"Eğer Max, bu kişilerden ve Tony Purnell’den tamamen samimi olduğumuzu duyarsa, onun bilerek idaresiz kalacağını düşünmüyorum. O bunun için çok duyarlı." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir