Kubica Hala Şampiyonluk Mücadelesi Veriyor

yazar:

kategori:

Robert Kubica, liderler ile arasındaki fark açılmasına rağmen hala şampiyonluk mücadelesi verdiğini düşünüyor.

Sezonun başlarında bir süre şampiyona liderliğine de yükselen BMW Sauber pilotu Belçika GP’sinin ardından klasmanda 3.lüğe yükseldi.

Kubica şu anda Hamilton’un 18, Massa’nın 16 puan gerisinde bulunuyor.

Son 6 yarışta yalnız 1 kere podyuma çıkmayı başarabilen Polonyalı pilot mücadeleden vazgeçmiş değil.

Kubica "Ben hala elimdengelenin en iyisini yapmayı düşünüyorum ve şampiyonada mücadele edeceğim. Kimi’nin dışarıya çıkması ya da bunun gibi fırsatları değerlendirmeliyim."

"Aksi takdirde normal yarışlarda, Mclaren ve Ferrari’ler hata yapmaz ve sorun yaşamazlarsa onları yenmek zor." dedi.

Kubica, BMW Sauber’in son yarışlarda önceliğinin markalar şampiyonası olduğunu söyledi.

Kubica "Bana göre bu oldukça açık. Ben yarış pilotuyum ve ben en iyisi için mücadele ediyorum ve ben elimden gelenin en iyisini yaptığımda bunu kendim ve takımım için yapıyorum."

"Eğer 8 puan kazanırsam bu hem takımın hesabına hem de benim hesabıma gidiyor ancak belki de son zamanlarda onların önceliği biraz farklı oldu."

"Dürüst olmak gerekirse biraz böyle hissediyorum, belki de bu sezon (takımda) şampiyonluk düşünen tek çılgın ya da aptal benim."

"Hiç şans kalmayana kadar bunu yapmak zorundayım ve takımımın da böyle düşündüğünü umuyorum ve denediklerine inanıyorum. Böyle işte." dedi.

Kanada yarışını kazanan Polonyalı pilot BMW’nin yeteri kadar gelişemediğini düşünüyor.

Kubica "Ferrari ve Mclaren kadar gelişemediğimizi düşünüyorum. Eğer detaylara inersek ilk 3 yarışta Ferrari ve Mclaren’e çok yakındık ancak sonrasında Avrupa’ya geldiğimizde fark büyüdü."

"4. yarış Barcelona’da Ferrari bizden çok güçlüydü. Monaco ve hatta kazandığım Kanada’da bile en hızlı araç ile fark çok büyüktü. Benim yarışı kazanmama sadece koşullar yardım etti."

"Ancak yine de Raikkonen ile mücadele ediyordum ve son zamanlarda yine Kimi ile mücadele ettim. Valencia’da ve Hockenheim’de güvenlik aracından önce onun önündeydim ancak kazanan ile fark büyük oluyor."

"Valencia’da 3. oldum, iyi bir pozisyondu ancak kazananın neredeyse 40 sn arkasındaydım. Bu oldukça büyük bir fark." dedi.


Yorumlar

  1. Burak Soylu avatarı

    erhan zambak bu 15 sene içinde hiç juan pablo montoya die bi pilot tanıdın mı? 😀

  2. McLAREN TEAM avatarı

    dennis sezon başında sezon ortasında bu kadar hızlı olabileceklerini zannetmiyorum demişti aynen öyle oldu f1 de önemli olan sezon içinde gelişe bilmek bmw bunu bir kaç yıl içinde başara bilir!ama bu konuda mclaren ferrari bunu çok iyi beceriyor!!!!!!

  3. can ertuğrul avatarı
    can ertuğrul

    ewt gercekten basarılı bir pilot 🙂 şampiyona da 3.sırada ama fark yanlıs hatrlamıorsam 18 🙂 fazla bşir puan frkı degl 🙂 ne dersinz gecen seneki kimi olayı kubica yı bulurmu 🙂 18 puan geriden gelip sampiyon oluomus :)))) zuhaaaa 🙂

  4. takdir ettim

  5. Erhan Zambak avatarı

    Onbeş yıldır F1'i takip ediyorum ama bu kadar dürüst , duygularını açıkça ortaya koyan bir pilot görmedim.Bu sezon zor hatta bayağı zor ancak gelecek yıllarda Kubica'nın mutlaka şampiyon olacağına inanıyorum.Kişisel fantazim: Umarım bu şampiyonluğu Ferrari veya McLaren'de kazanmaz…

  6. Şampiyon olunca da havanızdan geçilmiyo kubica kardeşim. Seneye şampiyon görürüz seni inşallah. Go BMW GO

  7. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    açık sözlü bir pilot….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir